Man idomu tiesiog pasidare... Gal kurios esate bande padaryti siuos grozius ir kituose induose, nebutinai tam ziede ?
QUOTE(Nosiukas @ 2008 09 22, 21:22)
Man idomu tiesiog pasidare... Gal kurios esate bande padaryti siuos grozius ir kituose induose, nebutinai tam ziede ?

aš labai laukiu žiedo, tada ir aš galėsiu pasinerti į grožio karalystę
Papildyta:
QUOTE(Vijurka @ 2008 09 16, 15:17)
Labai seniai jau domiuosi želė žiedu. Gal kuri galėtų pasakyt, kokia jo kaina, perkant per platintojus? 
mano bendradarbė platina, pas ją užsisakiau uz 53 litus, tai dabar laukiu kada gausiu
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 23, 00:24)
Na tai aisku , kad galima , daryk i kokia nori forma , moline , plasmasine , metaline , svarbu ,kad butu grazi torto forma . Juos galima daryti ir keturkampius , ir ovalus , ir trikampius , cia tiesiog reikia fantazijos

Na tai bandysiu apsisarvuot kantrybe ir sluoksniuoti zele
QUOTE(Glacee @ 2006 10 11, 18:56)
Grietinėlės ir sulčių želė


kitas variantas


recepto tikslaus nežinau kaip duoti...
Principai yra tokie - išmatuojamas formos turis, tada pasiimama norimų vaisių, tiek žele, kiek reikia pagal turį, ji paruošiama, kaip parašyta ant pakelio ir žaidžiama, dėliojant vaisius (negalima dėti šviežių kivių, ananasų, trintų juodųjų serbentų, nes jie savo sudėtyje turi fermentų, tirpdinančių gyvulinės kilmės želatiną), užpilinėjant ir šaldant sluoksnius. Į paskutinį sluoksnį reikia sudėti daugiau vaisių, kad gautųsi kažkas panašaus į pagalvėlę, nes išversta želė stovės būtent ant jos. Šiaip aš dažniausiai darau želę iš sulčių ir želatinos, nors naudoju ir želę pakeliuose (pvz. apelsinų, citrinų t.p.)
be proto grazu ir ko gero skanu 

kitas variantas


recepto tikslaus nežinau kaip duoti...
Principai yra tokie - išmatuojamas formos turis, tada pasiimama norimų vaisių, tiek žele, kiek reikia pagal turį, ji paruošiama, kaip parašyta ant pakelio ir žaidžiama, dėliojant vaisius (negalima dėti šviežių kivių, ananasų, trintų juodųjų serbentų, nes jie savo sudėtyje turi fermentų, tirpdinančių gyvulinės kilmės želatiną), užpilinėjant ir šaldant sluoksnius. Į paskutinį sluoksnį reikia sudėti daugiau vaisių, kad gautųsi kažkas panašaus į pagalvėlę, nes išversta želė stovės būtent ant jos. Šiaip aš dažniausiai darau želę iš sulčių ir želatinos, nors naudoju ir želę pakeliuose (pvz. apelsinų, citrinų t.p.)
Dėl plastmasinių formų suabejočiau- labai sunkiai iš jų išsiima- jei tai nėra specialios formos želė gamybai. Neseniai bandžiau daryti plastmasinėse- iš plonų vienkartinių visokių indų, išimti visai įmanoma, o vat jei naudoji storesnio plastiko dubenį, ar pan.- tikrai neišeis įmerkus į karštą vendenį taip lengvai išimti, kaip iš tai daroma iš metalinės.
QUOTE(ingauk @ 2008 09 25, 13:49)
o kažin kas ten per gėlytės an tų tortų, kur foto įkėlėte
QUOTE(vixiuke @ 2008 09 25, 17:22)
o kažin kas ten per gėlytės an tų tortų, kur foto įkėlėte
labai jau gražiai atrodo 
Ten iš obuolių išpjaustyta,formelėmis,o lapeliai rankomis.
QUOTE(zebra @ 2008 09 25, 16:53)
Ten iš obuolių išpjaustyta,formelėmis,o lapeliai rankomis.
o kokios čia formlės, kur būna jų pirkti? man labai gražu
QUOTE(vixiuke @ 2008 09 25, 21:54)
Tikrai,kaip sakė cipsiukas nebėr tokių formelių pirkt.Aš ir kelias turiu nuo senų laikų pirktas.Nors reiktų pažiūrėt turguj pas diedukus





