Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(Delfija @ 2011 11 26, 21:55)
pieno labai sumazejo... verysad.gif ar kazin dar imanoma kazka padaryti?

Delfija 4u.gif ,
vienintelis patarimas - maitinti, maitinti ir dar kartą maitinti smile.gif Tik taip padauginsite pienelio. Jūsų mergaitė dar tokia mažutė, kad pienelio jai laaaabai reikia: ir augimui, ir artumui, ir atsparumui prieš visas ligas.
nepasiduokit, viskas susireguliuos 4u.gif
Atsakyti
Mamos, turiu bedele, atsiprasau, per savo maza soske.gif neturiu laiko ieskoti atsakymo, gal skubiai ka patarsite...

Vakar atsirado skausmingas guzelis vienoje krutyje. Duodu mazajam kruti, jis noriai valgo, problemu ner. Bet tas guzelis lieka. Apmazeja po maitinimo, bet nedingsta. Temperaturos nera. Bet liestis prie kruties nemalonu. MAn cia toks pirmas kartas per visa mano neilga zindymo patirti, neisivaizduou ka daryt...

Ir dar - pastebejau, kad vienoje krutyje visada daugiau pieno (sitoje ir guzas sio metu) , ir pritvinkus visada daugiau, ir jei nutraukiu pienuka is vienos nutraukiu 150 ml, o is kitos vos 60.. Vaikas kol kas valgo paeiliui is kiekvienos kruties, nesiskundzia... Ar verta susirupinti?
Atsakyti
QUOTE(Delfija @ 2011 11 26, 22:55)
Sveikos mamytes, noriu Jusu pagalbos...mazylei vienas men., maitinu krutimi...bet viena diena staiga uzsidege krutine, temperatura 40 laipsniu, prireike net antibijotiku...kazkuri tarpa nemaitinau, nutraukinejau....bet pieno labai sumazejo... verysad.gif ar kazin dar imanoma kazka padaryti? ar tiesiog stengtis bent kazkiek maitinti? g.gif o gal jau nekankint nei saves nei vaiko? g.gif

kai kita karta uzsidegs krutis, ta degancia kruti kuo dazniau duok leeliuj, taip zymiai greiciau isgysi ir pienuko nesumazes. o dabar istisai laikyk prie kruties, tikek ir pienukas tikrai gris 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Orma @ 2011 11 27, 18:06)
Mamos, turiu bedele, atsiprasau, per savo maza soske.gif  neturiu laiko ieskoti atsakymo, gal skubiai ka patarsite...

Vakar atsirado skausmingas guzelis vienoje krutyje. Duodu mazajam kruti, jis noriai valgo, problemu ner. Bet tas guzelis lieka. Apmazeja po maitinimo, bet nedingsta. Temperaturos nera. Bet liestis prie kruties nemalonu. MAn cia toks pirmas kartas per visa mano neilga zindymo patirti, neisivaizduou ka daryt...

Ir dar - pastebejau, kad vienoje krutyje visada daugiau pieno (sitoje ir guzas sio metu) , ir pritvinkus visada daugiau, ir jei nutraukiu pienuka is vienos nutraukiu 150 ml, o is kitos vos 60.. Vaikas kol kas valgo paeiliui is kiekvienos kruties, nesiskundzia... Ar verta susirupinti?

man irgi taip buvo ne karta,ejau ir pas daktarus, tai sake,kad tie guziukai taip greit neisnyksta, tieesiog kai tik maitinsi is tos kruties visada masazuok kiek tik gali, stenkis maitinti taip,kad leliuko smakriukas butu kuo arciau guziuko ir jis pranyks. svarbu kad nera temperaturos ir neskauda. man isnyko per pusantos savaites gal, karts nuo karto vis atsiranda kitu,bet jie irgi isnyksta, cia tiesiog todel,kad gal nevienodai istraukia pienuka, kai kur jo uzstringa:)
Atsakyti
pastebejau, kad man taip pat vienoje krutyje daugiau pienuko buna, o kitoje maziau doh.gif kai mazyle zinda maziau turincia kruti, tai tasosi neramiai, tada pradeda pykti ir turiu jai kita pilnesne duoti. Nusitraukiant irgi vienoje daugiau kitoje zymiai maziau. Ar norint padidinti pienuko kieki krutyje turiu jai dazniau ja duoti, ar taip tiesiog yra ir viskas?
Atsakyti
QUOTE(Orma @ 2011 11 27, 10:36)
Mamos, turiu bedele, atsiprasau, per savo maza soske.gif  neturiu laiko ieskoti atsakymo, gal skubiai ka patarsite...

Jei po maitinimo apmažėja, tai turėtų savaitės bėgyje išsispręsti. gali dažniau tą krūtį paduoti žįsti ir tą guzą pašaldyti su kuo nors šaltu iš kameros iki 20 min. po kiekvieno maitintimo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2011 11 27, 18:30)
pastebejau, kad man taip pat vienoje krutyje daugiau pienuko buna, o kitoje maziau doh.gif kai mazyle zinda maziau turincia kruti, tai tasosi neramiai, tada pradeda pykti ir turiu jai kita pilnesne duoti. Nusitraukiant irgi vienoje daugiau kitoje zymiai maziau. Ar norint padidinti pienuko kieki krutyje turiu jai dazniau ja duoti, ar taip tiesiog yra ir viskas?

Dažniau duokite, visada nuo jos pradėkite (net jei maitinant pakaičiui, vis tiek pradžioj pasiūlykite tuštesnę krutį), ypač naktį, kada mažiukai ne tokie išrankūs g.gif
Gal ir nebus vienodai, bet vis tiek pienuko turėtų pagausėti 4u.gif
Atsakyti
8 menesiu mazius snausdamas skaudziai dantukais kandzioja kruti. Ka daryti? Veiksmas vyksta nakti, labai isbudinti jo negaliu, paskui nebeuzmiega
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 11 26, 18:15)

Aciu 4u.gif iskart ramiau paliko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(solnyszko @ 2011 11 28, 11:03)
8 menesiu mazius snausdamas skaudziai dantukais kandzioja kruti. Ka daryti? Veiksmas vyksta nakti, labai isbudinti jo negaliu, paskui nebeuzmiega

o maniskei katik isdygo vienas dantukas ir jau antras svieciasi, tai dabar maitinimas.... doh.gif nzn, kodel bet ji ne kanda , o tarsi pjauna su tuo dantuku, tikrai nemalonu... unsure.gif gal kokiu patarimu butu ka daryti? juk tokiam leliukui nepasakysi, kad graziai valgytu ax.gif ar tiesiog laikui begant savaime viskas susitvarkyti turi...
Atsakyti
Laiminga saule, gal reiktų pažiūrėt ar teisingai apžiojusi žinda. Nes jei apatiniai dantukai, tai liežuvėlis turi būti ant jų ir neturėtų skaudėti, jei skauda, tai matyt liežuvėlis atitrauktas ir tada negerai, reiktų išimt krūtį ir bandyt įduoti iš naujo. Jei viršutiniai, tai tada riektų padėtį pasižiūrėt, kad galva kiek daugiau atlošta būtų, kad neįsiremtų viršutiniai dantukai į krūtį. Na o jei kąstų, jokiu būtu nuo savęs nestumti, kaip tik prispausti, kad kvėpuoti negalėtų, paleistų krūtį ir atitraukus rimtai paaiškinti, kad taip negalima ax.gif net ir maži leliukai puikiai supranta tokį dalyką per kelis paaiškinimus.
Atsakyti
QUOTE(Laiminga_saule @ 2011 11 30, 13:35)
o maniskei katik isdygo vienas dantukas ir jau antras svieciasi, tai dabar maitinimas....  doh.gif  nzn, kodel bet ji ne kanda , o tarsi pjauna su tuo dantuku, tikrai nemalonu... unsure.gif  gal kokiu patarimu butu ka daryti?  juk tokiam leliukui nepasakysi, kad graziai valgytu  ax.gif  ar tiesiog laikui begant savaime viskas susitvarkyti turi...

Mano tai tik snausdamas ima kandziotis. Kol neapsnudes, graziai valgo. O dantukai tai 4 yra jau doh.gif doh.gif As atimdavau (.) jei imdavo kandziotis ir nebeduodavau. Budavo tokiu cirku, kad kanda ir i akis ziuri ka as darysiu. Po keliu atemimu nebesikramto.
Atsakyti
Sveikos, gal galetumete patarti?
Mano suneliui 7 menesiai, iki 6 men maitinau tik savo pienu, viskas buvo tvarkoj. Taciau pradejus ivedineti kieta maista viskas issibalansavo-suvalgo darzoviu ar kruopu koses labai mazai, kokius 30-40 gr per karta, daugiau niekaip. Diena kruties kaip ir nereikalauja, gali isbuti ir 5-6val nevalges. Patraukia truputi ir gana. Bet naktys tapo kosmariskos-keliasi kas 1-1,5 val, valgo , kol neatimu papo. Miega ir valgo. Nepailsiu naktimis nei kiek verysad.gif verysad.gif Panasu, kad ir jis nepailsi, nes diena miega po 2-3 val ir dar pora kartu po 0,5-1val.
Jis jauciasi gerai, zvalus, judrus, svorio priauga daugiau nei pakankamai.
Gal kam taip buvo? Ka daryti? Dekui smile.gif

Atsakyti