Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(pikkolo @ 2011 09 26, 19:10)
Ta taisykle, kad skysciu uztenka, jei per diena bent 6 sysiukai, galioja ir vyresniam vaikui? Musu mergyte beveik visai negeria vandens, tad biski susirupinau ar uztenka jai skysciu. Per diena dar maitinu 4-6 kartus.
Ir siaip visi pradeda nervuot su savo moralais, kad jau mergyte didele ir uzteks maitint doh.gif

Manau ne tik vaikams, bet ir suaugusiems galioja taisyklė - kiek įeina, tiek išeina. Jei normaliai šlapinasi, vadinasi yra iš ko smile.gif

QUOTE(~Beauty~ @ 2011 09 27, 12:41)
Kaip keista ax.gif Mūsų aplinkoje jei tik kas sužino, jog dar maitinu, vis pagiria, kad esu šaunuolė 4u.gif  bigsmile.gif
O ir gerai, kad dar maitinu, nes mažutė sirguliuoja dabar, nieko daugiau nevalgo, tik MP - ir taip jau kokias 5 dienas doh.gif (sloguoja + pakimusi)
- - -
Beje, dėl mano vakarykštės bėdelės... ( . ) jau beveik neparaudusi, bet dar šiek tiek skauda....
O negalėjo būti taip, kad mažutė man per stipriai prižnaibė ir sutriko kokių nors ten liaukų veikla? g.gif Ji kai valgo MP, kitą krūtį žnaibo, ir taip stipriai doh.gif

Aš iš savo aplinkos irgi jokių priekaištų negirdėjau. Gal tik mažiau išmanančios draugės dabar jau paklausia ne "ar dar maitini", o "kiek maitinai" biggrin.gif Bet tada aš pravedu trumpą paskaitėlę apie ilgo maitinimo naudą ir viskas visiems pasidaro aišku smile.gif

Beauty, nemanau, kad nuo pažnaibymo kokia liauka sutriko, taip galėtų nutikti, jei ji nuolat būtų prispausta (pvz. liemenėlės). Gal tau tiesiog lengva forma uždegimas buvo, jei temperatūra nebekyla g.gif

Atsakyti
sveikos,

paaiskinkite prasau, kodel mazyle nakti nori valgyti kas valanda laiko? muistosi muistosi, duodu kruti, tai taip godziai valgo wub.gif tikrai ryja, pampis po nakties kaip bomba buna, nu bet kodel kas valanda? ar nepavalgo? diena valgom kas 2 val.

Aciukas 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(Lineta* @ 2011 09 28, 08:13)
sveikos,

paaiskinkite prasau, kodel mazyle nakti nori valgyti kas valanda laiko? muistosi muistosi, duodu kruti, tai taip godziai valgo wub.gif tikrai ryja, pampis po nakties kaip bomba buna, nu bet kodel kas valanda? ar nepavalgo? diena valgom kas 2 val.

Aciukas  4u.gif

Visiškai normalu, jūsų mergytė dar labai maža, maniškė 1,5 metukų pastaruoju metu naktimis pastoviai kabo ant (.)(.) , tiesa šiuo metu dygsta dantukai, labai tikiuos, kad dėl to. . ax.gif

Prieš kelias dienas rašiau apie savo problemėlę, taigi nusipirkau Bepantheno ir vėl viskas gerai, dar nevisiškai sugijo, bet jau tokios skausmo koks buvo nebėra.. Beje bandžiau porą dienų užmigdyti dukrytę pietų miegelio be (.) , bet nepavyko.. klykė ir klykė sad.gif pajaučiau, kad dar nenoriu baigt žindyti.. blush2.gif vargina labai, bet ji dar tokia mažulė..

Gaila, kad aplinkiniai nepalaiko, tik klausinėja : "Dar maitini?" , "Jau baik, didelė jau tavo pana, nereik jai to pieno " "Pailsėk, nealink savęs " , " Greičiau baigt maitint, nes kaulai išretės " . Vieną dieną neištvėriau ir sakiau, kad maitinsiu tiek kiek reiks, kad aš nieko blogo nedarau, nerūkau, negeriu, o noriu vaikui tik geriausio, ir kad visiška nesąmonė, kad žindymas retina kaulus ir t.t Labai džiaugiuos, kad vyras palaiko smile.gif Kaip bebūtų man atrodo, kad norėčiau jog iki dvejų metukų jau nevalgytų mano mažylė mp. .O labiausiai trokštu, kad ji pati atsisakytų wub.gif Kai labai skaudėjo spenelius, aiškinau jai tai, bet panašu nelabai suprato.. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbuliuke ;)p: 28 rugsėjo 2011 - 13:11
QUOTE(Justesea @ 2011 09 27, 13:07)
<...> Beauty, nemanau, kad nuo pažnaibymo kokia liauka sutriko, taip galėtų nutikti, jei ji nuolat būtų prispausta (pvz. liemenėlės). Gal tau tiesiog lengva forma uždegimas buvo, jei temperatūra nebekyla g.gif

Ačiū. Tikrai turbūt buvo trumpalaikis uždegimas thumbup.gif Nes šiandien jau viskas ok 4u.gif
Atsakyti
Sveikos maitinancios mamytes 4u.gif
Panasu kad man virusas noro ar roto,ka tik prasirgo artimieji.
Ar galiu maitint Mazyly?
Atsakyti
QUOTE(jjuratele @ 2011 09 29, 21:08)
Panasu kad man virusas noro ar roto,ka tik prasirgo artimieji.
Ar galiu maitint Mazyly?

Būtinai maitink. Tavo organizmas kovoja su virus- gamina antikūnius, kuriuos su mp gauna vaikas.
Jei pasigaus ir mažylis- žindyk kiek tik jam reikės, kada tik ims krūtį.
Sveik 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. As su tokiu klausimu... ziauriai pradejo skaudet (.), kai zinda, kaip adatelem smaigsto, kai nezinda irgi panasus jausmas, nors ne istisinis. Atidziau apsiziurejau, tai salia spenelio toks kaip spuogas gana nemazas iskiles ir greta (visam lauke) tokiu dar ne vienas, taciau jie mazesni gerokai ir neskausmingi... ant kitos (.), kur lyg neskauda, tokiu spuogeliu irgi yra. Kas cia per daiktas? Paprasciausias spuogas? Bet kodel tada skausmas lyg adatu simtas badytu? Nuleikiau i vaistine, pasakiau apie adateliu jausma, sakau, gal pienlige, gal daktarino duokit, sako - nea, tikrai neskirtas tam tas tepalas, o ir nezinia ar tai pienlige. Kaip tycia savaitgalis, negaliu nei gydytojai paskambint, paklaust.
Atsakyti
QUOTE(Qwertyio @ 2011 10 01, 18:23)
Sveikos. As su tokiu klausimu... ziauriai pradejo skaudet (.), kai zinda, kaip adatelem smaigsto, kai nezinda irgi panasus jausmas, nors ne istisinis. Atidziau apsiziurejau, tai salia spenelio toks kaip spuogas gana nemazas iskiles ir greta (visam lauke) tokiu dar ne vienas, taciau jie mazesni gerokai ir neskausmingi... ant kitos (.), kur lyg neskauda, tokiu spuogeliu irgi yra. Kas cia per daiktas? Paprasciausias spuogas? Bet kodel tada skausmas lyg adatu simtas badytu? Nuleikiau i vaistine, pasakiau apie adateliu jausma, sakau, gal pienlige, gal daktarino duokit, sako - nea, tikrai neskirtas tam tas tepalas, o ir nezinia ar tai pienlige. Kaip tycia savaitgalis, negaliu nei gydytojai paskambint, paklaust.

sveika, drinks_cheers.gif

man jau praeitas adatėlių daigstymo etapas doh.gif thumbup.gif nors man nebuvo jokių spuogiukų.... aš tiesiog pasitepiau kelis kartus šaltalankio aliejumi...
visi tie ,,adatėlių malonumai" praėjo gal per kokią sav doh.gif thumbup.gif

Atsakyti
Sveikos 4u.gif Turiu as beda. Maitinu savo leliuka po pusvalandi is abieju (.), bet jam neuztenka ,tada damaitinu misinuku. Suvalgo tikrai nemazai,ka daryti,kad padaugetu pieno,kad nereiketu misinuku damaitinti. Ir dar,kai maziukas valgo uzmiega,as pamanau,kad jis jau pavalges,nes gerai iminga,paguldau i lovyte uz penkiu minuciu jis verkia,nes nori dar valgyti.
Atsakyti
Lyraaa, 4u.gif
Drąsiai paskambink mama-mamai konsultantei.
Ir paaiškins, ir patars, ir nuramins mirksiukas.gif
http://www.pradzia.org/node/427 tik netempk laiko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyraaa @ 2011 10 06, 21:46)
Sveikos 4u.gif  Turiu as beda. Maitinu savo leliuka po pusvalandi is abieju (.), bet jam neuztenka ,tada damaitinu misinuku. Suvalgo tikrai nemazai,ka daryti,kad padaugetu pieno,kad nereiketu misinuku damaitinti. Ir dar,kai maziukas valgo uzmiega,as pamanau,kad jis jau pavalges,nes gerai iminga,paguldau i lovyte uz penkiu minuciu jis verkia,nes nori dar valgyti.

Kokio amžiaus mažiukas? Ir iš ko nusprendei, kad trūksta pienelio? Kad padaugėtų pienuko, pirmiausia, reikia neduoti mišinuko (taip pat jokių kitų skysčių iš buteliuko pirmais mėnesiais ir jokio čiulptuko, kol neišmoko puikiai žįsti). Ir leisti žįsti mažyliui tiek, kiek nori. Jei leliukas dar labai mažas, gali atrodyti, kad jis žinda nuolat ir tai visiškai normalu. Dabar tu jam reikalinga kaip niekada labiau jo gyvenime. Padėtas į lovytę ne tik iš alkio gali verkti, o ir todėl, kad jam nuolat norisi būti šalia mamos. Jis tave suvokia kaip savęs dalį, todėl paliktam vienam lovytėje jam gali būti paprasčiausiai baisu. Linkiu kantrybės, nes tai laikina ir begalinės, besąlygiškos meilės, nes tada daug lengviau viską ištverti smile.gif Net tverti nereikia, nes imi tuo mėgautis mirksiukas.gif Sėkmės 4u.gif

P.S. vieninteliai tikri pieno trūkumo požymiai - mažylis šlapinasi mažiau nei šešis kartus ir priauga mažiau nei 500 g per mėn., bet nuo ligoninėje numesto svorio. Truputį mažiau nei 500 g gali nieko nereikšti. Visgi svarbiausias rodiklis - šlapimas.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2011 10 06, 21:54)
Kokio amžiaus mažiukas? Ir iš ko nusprendei, kad trūksta pienelio? Kad padaugėtų pienuko, pirmiausia, reikia neduoti mišinuko (taip pat jokių kitų skysčių iš buteliuko pirmais mėnesiais ir jokio čiulptuko, kol neišmoko puikiai žįsti). Ir leisti žįsti mažyliui tiek, kiek nori. Jei leliukas dar labai mažas, gali atrodyti, kad jis žinda nuolat ir tai visiškai normalu. Dabar tu jam reikalinga kaip niekada labiau jo gyvenime. Padėtas į lovytę ne tik iš alkio gali verkti, o ir todėl, kad jam nuolat norisi būti šalia mamos. Jis tave suvokia kaip savęs dalį, todėl paliktam vienam lovytėje jam gali būti paprasčiausiai baisu. Linkiu kantrybės, nes tai laikina ir begalinės, besąlygiškos meilės, nes tada daug lengviau viską ištverti smile.gif Net tverti nereikia, nes imi tuo mėgautis mirksiukas.gif Sėkmės 4u.gif

P.S. vieninteliai tikri pieno trūkumo požymiai - mažylis šlapinasi mažiau nei šešis kartus ir priauga mažiau nei 500 g per mėn., bet nuo ligoninėje numesto svorio. Truputį mažiau nei 500 g gali nieko nereikšti. Visgi svarbiausias rodiklis - šlapimas.

Mazyliui tik trys savaites. Gulejom ligoninej savaite laiko,kai gime ir ten nuolat damaitindavo misinuku,nes reikejo jam daugiau skyciu del antibiotiku,o ir pats pavalges is manes vis dar iesko kruties,verkia,nepadeda nei supavimai,nei buvimas salia.Sesuts irgi sakydavo ,kad neuztenka,kad nedaug turiu,bet sake kai nebereikes antibiotiku pamazes apetitas,bet niekas nepasikeite... Visa laika kol gulejom ligoninej, pamaitinus eidavau dar pumpuoti,kad daugiau gamintusi...bet vis tas pats,valgo iki kol uzmiega po keliu minuciu vel iesko. Lopsiuke viena palieku tik tada,kai iminga gerai. Jei verkia visados glaudziu prie saves . O per praeita savaite maitindama krutimi po 15 min -20 min ir misinuku buvo priauges tik 50 gramu. Paskui pradejau maitinti po pusvalandi aisku,neuztenka,nes pavalges vel iesko ,verkia purto galvyte,tada misinukas i trasa pavalgo,kiek jam norisi ir tada ramus buna ,na ir per kita savaite priaugom 220 g.
Aciu labai jum uz atsakymus 4u.gif Pirmadieni eisim svertis,reikes pasikalbeti su sesute labai rimtai. Nes nezinau ka daryti,kai pavalgo is manes ir dar iesko,gi nepaliksi vaiko nevalgiusio ir verkiancio,nes tikrai nepadeda niekas apart misinuko.
Atsakyti