Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jau reikalingas psichologas?

Atsitiko stai koks dalykas.
Mano dukra, dabar jau 7 metu, kazkodel dabar pradejo mustis, visia ne is sio ne is to... g.gif
O prasidejo viskas taip...
Buvo pas mus krize ir anksciau kokiu 3 metu darzelyje, bet turejom tikrai nuostabia aukletoja su kuria kazkaip buvom issprende ta problema, jau viskas lyg tai pradejo teketi iprastom veziom. Ateidavau i darzeli ir nustebdavau kai aukletoja kalbedavo jau su kito vaiko teveliu, kad tas vaikas musdavosi ir net didziuodavausi saviske, kad jau nebe musu mergyte musasi, kad musu jau issaugo... doh.gif BET.. paskutiniais metais, prasidejus ekonominei krizei nusprendem "pataupyti" ir vaika i darzeli neleidom, kaip tik buvo priesmokykline grupe... turbut tai buvo mano pati didziausia klaida, vaikas pratupejo namie, draugaudavo tik su kiemo draugais, kur ateidavo ivairaus amziaus vaiku, kurie pripasakodavo jai apie seksa, prostitutes ir kitokius nevaikiskus dalykus, kai ji ateidavo manes klausti as tikrai nzn ka sakyti, o vieno vaiko mamyte, tai mergaiteęi isaiskino, nzn kokiais zodziais, bet ji man pakui tiek pripasakodavo, kad ausys kaisdavo. Nu va ir dabar prasidejo mokykla... nzn kaip cia atsitiko, bet ji pradejo su visais pyktis, mustis isterikuoti ir t.t. Is pradziu kieme, po to mokykloje o dabar ir bureliuose... verysad.gif nebezinau ka daryti... Is pradziu maniau, kad gal per daug apkroviau vaika, taip staigiai, po metu nieko neveikimo is kart 2 bureliai ir pamokos dar... bet dabar man regis problema slypi kazkur giliau... ji pas mus pirmas viaks seimoje, palepinta ir seneliu, nes nei vieni seeliai nei kiti neturi daugiau anukiu apart musu dvieju dukru, antrai dukrytej 1,3 m. Sese myli, negaliu pasakyti, kad ji bloga, tikrai nebloga, ji nuosirdi tokia, ir su sese taip zaidzia i gina ja nuo kitu jeigu jai atrodo kad sesei iskilo gresme... As jai aiskinu kad mustis negrazu, bet ji to nepaso, jai nepatiko kaip ja pavadino, nesiaiskina is kart uzvozia kitam vaikui... po to labai pergyvena, kad nedraugauja niekas su ja, verkia.. o man jos ir gaila ir pyktis ima, kad ji musasi, po to man teveliai skambina, akis drasko kad mano vaikas musasi, taip zinau kad musasi, nesiginu, o ka daryt nezinau... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ULTRA VIOLET: 30 rugsėjo 2011 - 02:41
ją mušdavot?
Atsakyti
Ką daryti? Eiti pas tikrą realų psichologą, su juo kalbėtis, o ne čia forume „problemą spręsti“. Iš pradžių nueikite pati viena pas psichologą - pasakykite kokia problema, papasakosite apie šeimą. O tada galite jau ir vaiką nuvesti.

Aš taip pagalvočiau - jei jūsų kiemo vaikai pasakojo jūsų dukrai nevaikiškus dalykus, o kas tada tiems kitiems kiemo vaikams jų prišnekėjo?
Atsakyti
QUOTE(ULTRA VIOLET @ 2011 09 30, 04:38)
Atsitiko stai koks dalykas.
Mano dukra, dabar jau 7 metu, kazkodel dabar pradejo mustis, visia ne is sio ne is to...  g.gif
O prasidejo viskas taip...
Buvo pas mus krize ir anksciau kokiu 3 metu darzelyje, bet turejom tikrai nuostabia aukletoja su kuria kazkaip buvom issprende ta problema, jau viskas lyg tai pradejo teketi iprastom veziom. Ateidavau i darzeli ir nustebdavau kai aukletoja kalbedavo jau su kito vaiko teveliu, kad tas vaikas musdavosi ir net didziuodavausi saviske, kad jau nebe musu mergyte musasi, kad musu jau issaugo...  doh.gif  BET.. paskutiniais metais, prasidejus ekonominei krizei nusprendem "pataupyti" ir vaika i darzeli neleidom, kaip tik buvo priesmokykline grupe... turbut tai buvo mano pati didziausia klaida, vaikas pratupejo namie, draugaudavo tik su kiemo draugais, kur ateidavo ivairaus amziaus vaiku, kurie pripasakodavo jai apie seksa, prostitutes ir kitokius nevaikiskus dalykus, kai ji ateidavo manes klausti as tikrai nzn ka sakyti, o vieno vaiko mamyte, tai mergaiteęi isaiskino, nzn kokiais zodziais, bet ji man pakui tiek pripasakodavo, kad ausys kaisdavo. Nu va ir dabar prasidejo mokykla... nzn kaip cia atsitiko, bet ji pradejo su visais pyktis, mustis isterikuoti ir t.t. Is pradziu kieme, po to mokykloje o dabar ir bureliuose...  verysad.gif  nebezinau ka daryti... Is pradziu maniau, kad gal per daug apkroviau vaika, taip staigiai, po metu nieko neveikimo is kart 2 bureliai ir pamokos dar... bet dabar man regis problema slypi kazkur giliau... ji pas mus pirmas viaks seimoje, palepinta ir seneliu, nes nei vieni seeliai nei kiti neturi daugiau anukiu apart musu dvieju dukru, antrai dukrytej 1,3 m. Sese myli, negaliu pasakyti, kad ji bloga, tikrai nebloga, ji nuosirdi tokia, ir su sese taip zaidzia i gina ja nuo kitu jeigu jai atrodo kad sesei iskilo gresme... As jai aiskinu kad mustis negrazu, bet ji to nepaso, jai nepatiko kaip ja pavadino, nesiaiskina is kart uzvozia kitam vaikui... po to labai pergyvena, kad nedraugauja niekas su ja, verkia.. o man jos ir gaila ir pyktis ima, kad ji musasi, po to man teveliai skambina, akis drasko kad mano vaikas musasi, taip zinau kad musasi, nesiginu, o ka daryt nezinau...  verysad.gif



Kaip manai, kas yra psichologas? Jei nueisi pas ji i PPT, suprasi, kad tai zmogus, kuris zino, ka reikia su tavo vaiku daryti. Jis pasiruoses tau padeti.
Ir ismok su savo dukrele kalbetis, kalbetis ir dar karta kalbetis. Tai yra svarbiausiais dalykas santykiuose su dukra.
Tavo poste as negirdziu tokiu sakiniu" Mano dukrai nesiseka bendrauti su vaikais, ji labai blogai jauciasi, todel musasi, nes kitaip nemoka saves apsiginti....." "As jai pasiuliau daryti ta ir ana, ji bande, bet vis tiek mums nesiseka.
Tu neturi jai aiskinti, kad mustis negrazu, bet isklausti, kodel ji musasi ir pamokyti, kaip geriau jai pasielgti, apsiginti nesimusant.
Nes jei pasisziuretum realiai i situacija, tai vis tik pagalvok, negi tavo vaikas nei is sio, nei is to musasi? Juk taip elgiasi tik ligoti zmones. Vadinasi, tavo vaikas nuo kazko ginasi. Tik nezino, kokiais budais jis turi gintis. O tai padaryti galima tik kalbantis.

Ai dar...del keiksmazodziu ir pan. Tu keiktis moki? o is kur tu ismokai? Visi mes mokam, svarbiausia, kad nevartojam. Tavo dukra taip pat turejo kazkada siuos zodzius ismokt. Tik pamokyti reikia, kad ju tiesiog nevartot. Labai pravercia paslapties pasidalinimas, kad ir tu moki, bet ju nevartoji.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aukseklaipeda: 03 spalio 2011 - 11:55