sakykit,o kam zmones perka vistienos odeles,pvz.,saldytas?maciau turguj ir tokiu dalyku
ak mergaitės,labai skanu gerai isvyrtos kiaulių širdeles,su majonezu.primena liežuvį.iš jaučio širdies skanus troškinukas su daržovėmis ir padažu iš plaučiu puikūs įdarai cepelinams ,lietiniams ir koldūnams.is karkos mėsos galima susimalti faršo ir gaunasi labai skaniai minkštai savotiški kotletukai mmmm....ir dar labai skanu gerai ištrinta kepta karka Skanaus
QUOTE(pilypukė @ 2005 12 13, 08:59)
sakykit,o kam zmones perka vistienos odeles,pvz.,saldytas?maciau turguj ir tokiu dalyku
Su odelėmis žinau vieną neblogą receptuką. T.Y. reikia: faršo(man labiausiai patinka kalakutienos, šiaip patarčiau riebesnį), žinoma prieskonių, svogūniukų. Visa tai sumaišome, padarome taip lyg keptume kotletus. Tada vištienos odelės(geriausiai nešaldytos), jas ištiesiame išorine puse į viršų, ir į jas dedame faršo gabalėlį. Padarome "zrazus"(suktinukus) ir kepame orkaitėje, kol odelės apskrus. Prie to, labai skanu keptos bulvės su lupena. Nuplauname bulves, perpjauname pusiai, kad galėtume paguldyti jas stabiliai ant nugarėlės(tos pusės kur odelė) pabarstome prieskoniai ir užeriame aguonomis. Atrodo super ir labai skanu
tikrai skanu s
šis patiekaliukas. kaip gerai jog priminet, buvau pamirsusi, ryt neteks kankintis kurybynėse kančiose del pietų gaminimo
šis patiekaliukas. kaip gerai jog priminet, buvau pamirsusi, ryt neteks kankintis kurybynėse kančiose del pietų gaminimo
aš darau tokias kiaulių ausų salotas, kurios mano mylimajam prie alaus labai patinka,
supjaustyti 2 parūkytas kiaulių ausis,
indelis baltų koncervuotų keptų pupelių,
agurką įpjaustau šiaudeliais,
raudoną svogūną stambiai žiedais supjaustau,
raudona papriką šiaudeliais supjaustau,
viską sumaišau, paskaninu druska, 5 pipirų mišiniu, užpilu truputuką aliejaus.
supjaustyti 2 parūkytas kiaulių ausis,
indelis baltų koncervuotų keptų pupelių,
agurką įpjaustau šiaudeliais,
raudoną svogūną stambiai žiedais supjaustau,
raudona papriką šiaudeliais supjaustau,
viską sumaišau, paskaninu druska, 5 pipirų mišiniu, užpilu truputuką aliejaus.
is kiaules kojyciu, ausyciu, uodegeles ir liezuvio verdu saltiena, mano seimyna megsta toki salta patiekala, patogu ir i darba isideti.
Del visu kitu dalyku, tai gal tik sirdele esu dariusi, tiek kiaules tiek jaucio: skanu salta su majonezu ir misraines neblogos iseina.
O vistu odeles, kaip cia buvo mineta, turguje perku ir as, tik ne sau, o savo sargui kuris lauke prie budos tupi
Del visu kitu dalyku, tai gal tik sirdele esu dariusi, tiek kiaules tiek jaucio: skanu salta su majonezu ir misraines neblogos iseina.
O vistu odeles, kaip cia buvo mineta, turguje perku ir as, tik ne sau, o savo sargui kuris lauke prie budos tupi
O aš tiesiog sėdėdami prie televizoriaus ar skaitydamą knygą mėgstu kramsnoti rūkytas kiaulių ausytes, ar skrandukus Kaip tik ir šiandien šaldytuve jų turiu
QUOTE(Shiduh @ 2005 12 13, 12:58)
yra su odelėm patiekalų temoje "kaip pigiai pavalgyti". man tai asmeniškai odelės yra šlykščios.
man patinka, kai jos yra kartu su višta, kepta orkaitėje iki paskrudimo nesveika, bet kartais galima...
Dievinu kiaulių liežuvius, troškinių prisidarau, arba tiesiog išverdu ir valgau su majonezu. Taip pat iš keptos vištos iškart iškrapštau jos inkstus (turbūt jie taip vadinasi), o iš kiaulių kojų kai verduosi šaltieną, kauliukus nugraužiu ir nulaižau ir būna visi skruostai lipnūs nuo želatinos..
Sveikos, labai reikia receptuko ar patarimų kaip iškepti kiaulės ausį, kaip ją marinuoti, kokioje temperatūroje ir panasiai. Taip pat gal kas nors zino kur galima butu uzsakyti kepta kiualės ausi Vilniuje?
Kazkada valgiau kiaules galvos vyniotini-kiek prisimenu,ten buvo manu kruopu,daug cesnako....ir daugiau nezinau ko,bet buvo labai skanu-gal zinot ka nors panasaus