Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris savo noru.

Pasidalinsiu savo patirtim: gydytojos,su kuria tariausi, prasiau cezario. Ji kategoriskai atmete. Sako bus indikacijos-bus ir cezaris. Cezari bet kada gimdymo metu gali padaryti, jei kazkas komplikuojasi, o skausmu malsinimui yra vaistai. Nuramino. Reziume-be jokiu skausmu atvaziavau su 7 cm. atsidarymu, pagimdziau per 5 val. Nors ant galo gimdymo veikla ir siektiek komplikavosi, jau ruosesi skubiam cezariui, viskas susitvarke. Po keliu valandu jau keliausi. Kirpimas/siuvimas aisku nebuvo patys maloniausi dalykai, bet vistiek nesigailiu kad visgi savo noru nesipjausciau. Skausmui esu jautri be proto, taciau saremiu skausma galiu palygint su menesiniu skausmu. Aisku, jiem daznejant jau ikyrus skausmas daresi. iSumus sumarum- nesigailiu, kad nesidariau, ir aciudiev, gydytoja atsisake. Beje epiduro nedare, leido tik intraveninius. Labiausiai mane iskankino ne saremiai, bet apziuros saremiu metu, o ju buvo tikrai daug...
Atsakyti
QUOTE(coliukexxx @ 2014 08 24, 16:04)
Cezari bet kada gimdymo metu gali padaryti, jei kazkas komplikuojasi,

dazniausiai tai tik teorija. Ne viena moteri pazistu, kur reikejo daryt cezari, bet nedare, gal tingejo, gal siaip naturalistai kito saskaita. Rezultate nuo to nukentejo gimdyves arba vaiko sveikata. Net ir yra kur visam gyvenimui vaikas neigalus. Ir cia ne kokiu sovietmeciu, o pries mazdaug 3 metus Marijampolej. O Alytuj pries 2 metus mergyte gimdama mire, nes irgi neskubejo cezario daryt, o paskui, kad ir padare jau per velu buvo. Tai nereikia taip jau pasitiket tais pazadais "aj, reikes, tai padarysim". Siks ne padarys. Jei nenores, tai ir nedarys.
Atsakyti
QUOTE(Barboraitė @ 2014 08 23, 14:07)
hmmm.. įdomu kodėl šitą temą skaito ir komentuoja supermamų narės, kurioms tai nėra aktualu ir neturi ką šia tema pasakyti.... g.gif

todėl,kad čia yra SM... aš būčiau už tai,kad moderatoriai be jokių šurum burum trintų komentarus ne į temą smile.gif visose temose,tiek ,kai bijančios gimdyti namuose,kapojasi su gimdančiom namie būtent gimdymų namie temoje,tiek čia. Susikurtų temą,kur būtų svarstoma-kas gerai,va ten ir lai liejasi diskusija. o konkrečiose temose žmonės ieško konkrečios informacijos... bet tai... tokių diriguotojų ir visažinių visad atsiranda ir visose be išimties temose smile.gif
Atsakyti
visad lenksiu galva pries moteris gimdancias naturaliai. Taciau, paskaicius keleta puslapiu atgal apie "naturalisciu" atsiprasant pasiderkliojimus, nu zinot, kabinkites sau tuos medalius, issigraviruokit ir paminkla, jei tos sloves taip reikia. Giriasi cia ir protu ir issilavinimu, kitas smerkdamos, bet temos pavadinimo perskaityt nesugebat, ir tuo iskirtiniu protu nesugebat suvokti, kad ne vieta cia savo niekinama komentara rasyti. Gerai cia kazkuri mamyte pasake, ner galimybes reikstis kitur, tai mat surado kur "protingiausios ir geriausios" bus.
Na ir koks tikslas, na apsnekejot, kazkoki savo pykti isliejot. Ar jauciates geriau? jei nors vienai nuo to nuotaika praskaidrejo, nu ka gi, sveikinu, jei jusu toks budas, o kaip jaustis tai, kuria iseidete, uzgavote, nors gal ji ir vyresne, ir issilavinimas jos aukstesnis? Ne visos tokios didvyres, kaip jus, bet tai jokiu budu nereiskia, kad jos nebus supermamos.
Nemanau, kad cia susirinko bukos moterys, kurios neapgalvojusios renkasi cezari. Manau kiekviena zino savo kuna, apsvarsto visas galimybes ir renkasi tai kas jai ir jos vaikeliui geriausia. Ar ne svarbiausia motinos ir vaikelio sveikata?
Visada bus karas ir taika, visada bus tiesa ir netiesa, juoda ir balta, ir visada bus asmenybe, kuri zinos, kas jai ir jos vaikeliui geriausia.
TAIKOS IR RAMYBES 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neida: 01 rugsėjo 2014 - 21:24
Na o dabar dalinames istorijomis i tema:)))
O si tema skirta : Cezaris savo noru.
Aciu:)
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2014 08 23, 15:27)
Todėl, kad Lietuvoje teisiškai nėra galimybės rinktis CP vien tik pageidaujant gimdyvei. Turi būti indikacijos.

QUOTE(Dziaugiuosi @ 2014 08 24, 10:25)
Man prašom ne tujinti, esu veikiausiai vyresnė už tamsta, tiek amžiumi, tiek išsilavinimu.

Hm... ir kaip cia budama tokio garbraus amziaus ir su "tiek issilavinimu" nezinote kad CP savo noru LT atliekamas visiskai legaliai oficialiai g.gif Pries 1.5 metu pati dariausi, gydytojui nekylo absoliuciai jokiu klausimu apart ar mano sprendimas nesikeis... ir nebuvo net uzuominos i pinigini atlygi. Planini CP gydytoas irase i savo dienotvarke ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Nasty Fairy @ 2014 09 02, 15:02)
Hm... ir kaip cia budama tokio garbraus amziaus ir su "tiek issilavinimu" nezinote kad CP savo noru LT atliekamas visiskai legaliai oficialiai  g.gif Pries 1.5 metu pati dariausi, gydytojui nekylo absoliuciai jokiu klausimu apart ar mano sprendimas nesikeis... ir nebuvo net uzuominos i pinigini atlygi. Planini CP gydytoas irase i savo dienotvarke ir tiek.

Sutinku. Man taip pat gydytojas, skyriaus vedejas, pasake, kad galimas cp moters noru. Ir manes per daug nekamantinejo kodel noriu. Tiesa buvo indikacijos, bet ir be ju butu padare cp.
Atsakyti
Sveikos,
Skaitau skaitau... Gal galėtumet bent AŽ pasidalinti - su kuo buvote susitarusios dėl CP savo noru Vilniuje? Kiek kainavo? Ačiū!
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2014 09 02, 14:46)
Sutinku. Man taip pat gydytojas, skyriaus vedejas, pasake, kad galimas cp moters noru. Ir manes per daug nekamantinejo kodel noriu. Tiesa buvo indikacijos, bet ir be ju butu padare cp.


Aciu labai uz atsakymus i tema:))) Dabar idomu pasidare,kada reikia issakyt savo pageidavima:)?ir kam reikia apie tai pasakyt? ginekologei savo,kuri turi duot siuntima? ar daktarui kuris operuos:)? yra sudaromas kazkoks gimdymo planas? gal tada:)? as visiskai zalia cia 4u.gif tikiuos kasnors paaiskins 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minne777: 03 rugsėjo 2014 - 13:32
QUOTE(minne777 @ 2014 09 03, 13:29)
Aciu labai uz atsakymus i tema:))) Dabar idomu pasidare,kada reikia issakyt savo pageidavima:)?ir kam reikia apie tai pasakyt? ginekologei savo,kuri turi duot siuntima? ar daktarui kuris operuos:)? yra sudaromas kazkoks gimdymo planas? gal tada:)? as visiskai zalia cia 4u.gif tikiuos kasnors paaiskins 4u.gif


Šiaip nelabai suprantu temos esmės, lyg tai būtų uždrausta tą informaciją dalintis. Arba koliojasi moteriškės tarpusavyje, arba tyli kaip marytės melnikaitės. Aš, pvz. nepažįstų daug gydytojų, ir neturiu savo aplinkoje žmonių, kuriems pavyko susitarti. Todėl ir klausiu - pas ką kreiptis? nuo ko pradėti? Gi būna labai įvairių gydytojų, kurie net į kalbas nesileidžia. Negi sunku užvesti ant kelio blush2.gif help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
Nors man dar reikės negreit, bet jau susitariau - kalbėt pradėjau su gydytoja, kuri prižiūri nėštumą. Ji ir operuos. Nekilo JOKIŲ klausimų, kodėl to noriu ir kam to reikia. Tiesa, lankausi privačioje klinikoje, gal nuo to irgi priklauso pagarba pacientui.
Atsakyti
http://www.youtube.c...h?v=euvBj248U7Y
Atsakyti