QUOTE(saulyte525 @ 2012 02 03, 08:32)
norėėėtųsi tokių moliūgų su melionų skoniu,
Iš išorės panašus, manau jų yra įvairių šioje žemėje, tik Vilniuje vienoje vietoje radau vienos rūšies. Pavadinimas iš dviejų žodžių, triskart bandžiau prisiminti, bet nebeatgaminu.
Žinoma, tai nėra melionai. Jei būtų minkštesni ir dar saldesni, būt beveik melionai. Visgi tai yra moliūgas ir skaniausias, kek esu įvairių ragavusi. Tikrai kietas vidus, reik gerus protezus turėti

Daug viduje minkštimo, maža sėklų ertmė, toks mėsingas. Ilgai laikėsi man, atsipjaudavau gabalą ir graužiau kaip vaisių.
Pastebėjau, kad daug kas net nėra valgę žalio moliūgo, visi tik troškina, todėl svečiams papjaustydavau nestorais gabaliukais ir pabarstydavau cukraus pudra ar medum. Bet man buvo gerai ir be saldiklių. Galima tiesiog patarkuoti:))
Žiauriai gaila, kad tai hibridas, nes mano darže šiemet hibridams banas. Tačiau iš paties moliūgo išrinktų sėklų šiemet išaugo toks pusantro kilogramo panašus moliūgėlis, gaila tik vienas, mažas, bet skonio panašaus.
Dabar kiti moliūgai skoniu man ne lygis