Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip teisingai išsirinkti mums tinkamą veislę?

Neradau tokios temos, manau pakankamai aktuali tema ax.gif
Katineliu veisliu daug, o kaip issirinkti mums tinkama g.gif Zmones skirtingi savo charakteriais, pomegiais, finansine padetim. Taigi kaip issirinkti ir isigyti mums tinkama katineli bigsmile.gif

Siek tiek diskutavome su Gravel, jai grazus visi katinai, man deja ne blush2.gif Pirmenybe teikiu lietuviskiems. Aisku ju troskimas laisvei mane stabdo, kadangi nors ir erdveme bute gyvename, taciau visgi tai ne nuosavas namas. O jie megejai laisves.
Siuo metu isigyti miauksio negalime, bet kai galesiu, noreciau buti tikra, kad issirinksiu savo seimai patinkanti gyvuna blush2.gif

i 
Yra Internete ir įvairių testų- žaidimų, kurie gali kažkiek padėti susigaudyti su norais, pabandykite:

http://www.iams.com/iams/pet-care/cat-breed.jsp

Taip pat galite sužinoti, kokios veislės katė pagal savo charakterį ir išvaizdą būtumėte Jūs:
Kokios veisles kate esi tu?

Moderatorė
kykute
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kykute: 29 kovo 2009 - 01:05
Visų pirma, "lietuviški" nėra iš prigimties trokštantys laisvės wink.gif Čia jau nuo auklėjimo, įpročių, aplinkybių ir dar daug dalykų priklauso.
Visų antra, man patinka visi katinai, bet auginti rinkčiausi tik kai kuriuos wink.gif O tie kai kurie yra mano gražuoliai wink.gif Kornvalio reksai.
O kodėl būtent jie? Galiu labai paprastas priežastis išvardinti: jie nesišeria taip žiauriai kaip persai, egzotai ar kiti plaukuotieji; jie aktyvūs, meilūs, dresuojami, paklusnūs, protingi ( biggrin.gif ), šuniški, prieraišūs, žaismingi, garbanoti kaip aš biggrin.gif ir t.t. Dar yra šiokie tokie niuansai, kodėl būtent JIE, bet neverta visko vardinti. Jūs supratot turbūt biggrin.gif
Atsakyti
As papasakosiu savo katinelio istorija, ir aisku bus kodel man prie sirdies lietuviski smile.gif
Ejau as i darba pro toki "bomzyna", dar is tolo isleke katinelis is kiemo mazas visas purvinas, bet atejo priesais mane pasitiko, pradejo meilintis, glaustytis, as uz jo capt ir i ta alkocholiku landyne. Atitinkamo stovio vyrukas atidare duris ir sako ko nori, sakau ar cia Jusu katinas, sako mano turiu dar kelis imk ir neskis. Sakau visu nenoriu, o ta paimsiu. Na ka bijodama, kad vedejas nepamatytu isikisau i striuke ir atsinesiau i darba, bet kur tau vedejas buvo koridoriuje, o mano miauksis iskiso straubli ir sukniauke. Nieko man nebuvo, pasakiau, kad dukrai dovanu parnesiau. Tai bendradarbiai visi aikciojo, kam man tokio reikia baisaus, juk pilna graziu, o kur dar veisliniai. Na bet pabambeje nuveze mane i veterinarijos klin. as ten paskiepijau, pripirkau visko ko katei reikia. Veterinorius dar tarstelejo paspausdamas kaciui letena, sako sveikinu, cia tau kaip lietuviui zalia korta islost, siandien 2, ar tris nebeatmenu veislinius uzmigdziau, nes niekas ju neeme savaite blink.gif Na va ta proga, visa katinuko apziura buvo uz dyka, taip sakant dovanai bigsmile.gif Katinelis buvo taip isbadejes, kad soniukuose aiskiai galejau sonkauliukus suskaiciuoti. Nuprausiau, pasirodo jo nosyte buvo balta:) Taip susidraugavome, atmaitinom, isgrazinom. Vesdavau kiekviena diena pavadeliu i lauka. Ir ta idile tesesi kol gime mano mazoji. deja dukrai stipri alergija katino pleiskanom, teko issiskirti. Tai seima ir foto slepdavo nuo manes. Dabar jau gerai. Zinau, kad jam pas tuos zmones labai gerai, nuosavas namas, laksto kur nori ir kada nori. Labai pasiilgstu, bet neinu, kad nebesiskaudinciau ax.gif Taigi daug as cia prirasiojau, bet esme ta, kad noresiu kito tik lietuvisko...tikriausiai biggrin.gif

user posted image

Va mano grozis wub.gif
Atsakyti
aš turiu meino meškėną,bet ne nedokumentuotą,taigi,gali būt,kad ir ne pilnai grynaveislį.Na,žinok,jis toks prieraišus ir kompaneiskas,kad šuns namie nereik.Visur šalia. Niekad vienas nepasilieka kambaryje,jei visi pvz.virtuvėje ar atvirkščiai.Net į tuoletą lydi biggrin.gif
Man irgi ne visi katinai patinka toli gražu.Pirmenybė teikiu pūkuotiems,ilgo plauko gauruočiams,Jie man mieliausi.gražūs ir visi lietuviški,tik visad noris,kad ant uodegos būtų daugiau plauko.Yra keletas veislių,kurių nė už ką nelaikyčiau,nes man katinai yra mieli,o tos veislės prie mielūjų neprisipaišo.
Šiaip katino charakteris aišku daug priklauso nuo šeimininko išauklėjimo nuo pat mažens,bet daug ką lemia ir jo paties protas.Turėjau tris kates,bet nei viena neprlygsta savo protingumu ir supratingumu,paklusnumu ir t.t.mano dabartiniams Tigriui. Nežinau,kitiems gal nesimato,bet aš dabar jau pažiūrėjus į katės akis matau protingos jos ar ne.
Atsakyti
QUOTE(laiminga_mamyte @ 2006 03 19, 10:39)
Nežinau,kitiems gal nesimato,bet aš dabar jau pažiūrėjus į katės akis matau protingos jos ar ne.

Reiks pacia kviesti renkantis kate:) ax.gif
Man nesuprantama veisle kornis rexu, na nezinau, nei mieli nei priimtini, bet cia tik man, gerai, kad kitiem patinka, o tai nebutu kas juos laiko blush2.gif Visai pukuoti irgi ne, bet ne todel kad negrazus, todel kad sunki labai jau prieziura. Va Meino katukai man ir prie sirdies bigsmile.gif
Atsakyti
Miuzika, man iškilo toks klausimas - kiek per savo gyvenimą matei kornišreksų? Nes kalbi taip, lyg būtum jų daug mačius wink.gif ir gerai nusimanytum smile.gif
Kažkaip labai intensyviai kalbi apie kornišų nemielumą... Keista.
Atsakyti
Na graži istorija,bet ar gi problema gauti lietuvišką? Prie mamos namų bene kiekvienais metais atsiranda pūkuotų kamuoliukų. Kai kurie tai žiauriai simpatiški wink.gif Bet kiekvienas renkasi kas jam patinka. Aš išsirinkau Cornish rexą. Beje kačių nelabai mėgau anksčiau,tik šunis. Katinai man buvo gražūs padarai,bet niekada nenorėjau tokio savo namuose. O kartą knygyne ranka užkliuvo už kačių enciklopedijos,knyga patraukė dėmesį,tai tokios pat ieškot nuėjau į biblioteką. Perskaičiau visas aprašytas veisles ir užstrigo tik Cornišai ir Devonreksai.O tada jau info ieškojau visur kur sugebėjau.Svaigau,svaigau ir svaiginau kitą,kartu su manim gyvenantį dvikojį. Maniau nesutiks,nenorės katino.Bet matyt Cornišai,kad ir netikri (paveikslėliuose ir kt.) skleidžia kažką ypatingo,nes manasis nesispiriojo i specialiai iš Vilniaus į Šiaulius važiavom rinktis katulio thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Miuzika @ 2006 03 19, 12:19)
Man nesuprantama veisle kornis rexu, na nezinau, nei mieli nei priimtini, bet cia tik man, gerai, kad kitiem patinka, o tai nebutu kas juos laiko blush2.gif Visai pukuoti irgi ne, bet ne todel kad negrazus, todel kad sunki labai jau prieziura. Va Meino katukai man ir prie sirdies bigsmile.gif

Oi klysti Miuzika,kaip ir dauguma.Nesakau,kad visiems jie turi patikti,bet nieko nesakyk apie katiną jo nepažinodama iš arčiau. Na vienu žodžiu siūlau tau taip pat nueiti į biblę ir paskaityt enciklopediją. Čia žinoma jei nori veislinio katino.O jei nori lietuviško.. teks pavasarį po rajonus pasivaikščiot su dešrytės gabaliuku smile.gif

Enciklopediją primygtinai siūlau pavartyt,nes rašai,kad nenori pūkuoto labai,nes plaukai ir para tara,o po to rašai Meino prie širdies g.gif Nu ar bent matei tu tuos Meino meškėnus? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gravel @ 2006 03 19, 18:09)
Miuzika, man iškilo toks klausimas - kiek per savo gyvenimą matei kornišreksų? Nes kalbi taip, lyg būtum jų daug mačius wink.gif ir gerai nusimanytum smile.gif
Kažkaip labai intensyviai kalbi apie kornišų nemielumą... Keista.

Tu teisi, tikrai nemaciau gyvai blush2.gif Maciau per telika, ir zurnaluose, dar Jusu skyrelyje, ka pamaciau mane nustebino ir...na gerai neberasysiu biggrin.gif

QUOTE(Marzde @ 2006 03 20, 00:34)
nueiti į biblę ir paskaityt enciklopediją. Čia žinoma jei nori veislinio katino.O jei nori lietuviško.. teks pavasarį po rajonus pasivaikščiot su dešrytės gabaliuku  smile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Teks, beje mano darbas toks, tenka po kiemus pasivaiksciot, zinoma be desrytes, bet visgi... lotuliukas.gif
Na nesupykit mergynos as parasiau savo nuomone ir tik, matau, kad tu katineliu gerbeju yra daug, na mane nupurto tik pasiziurejus, ir greit uzdarau ta puslapi doh.gif

Va dar vienas mano pasteb jimas, sia veisle renkasi turbut tos, kurioms labai patinka suniukai, aisku man ir jie patinka, bet taip pat patinka ir ruoniai, skorpionai ir visokie kitokie gyviai, o prie sirdies tik katinai. Lietuviska laikyti ne problema, tik galvoju gal kurios moterytes kaip tik renkasi koki joms katineli isigyti g.gif

Sitas katinelis foto laaaabai grazus wub.gif O gal ji ir yra tas Meino meskenas?

Ai tiesa mergynos, tai ir apsvieskit mane ir kitas norincias apie tas katineliu veisles. Kornis rexiukus jau aptarem, panasu, kad jie mieli draugiski ir svelnus, tik isvaizda ne visiems priimtina, o kokiu be persu, siamu, ir Meno meskenu dar yra?

Pas mane auga dvi paneles, viena labai jau judri, tai sakes butu letam katineliui. Vyresnele su negalia labai jau svelni, nesinoretu ir piktybinio, baisu kad vyresneles neuzgautu. Gyvename nemazame bute, bet ne name, tai va patgarkit koki katuka mums isigyti, kad ir katineliui ir mums butu gerai mirksiukas.gif Tiesa, esame dirbantys, susitinkame tik vakare.

Ne nu as cia romana sugalvojau rasyt lotuliukas.gif blink.gif Parasykit tos kurios laikote Meino meskenus, nes labai jau grazus is foto, o kaip ju prieziura, charakteris?

QUOTE(Daina... @ 2006 03 20, 10:28)
Manau renkantis kačiuko veislę reikėtų pasidomėti knygose pvz.;''Kačių enciklopedija'' ir ''Viskas apie kates'', bei apsilankyti vykstančiose kačių parodose

4u.gif Turbut man labiausia tiktu apsilankyti parodoje, tada gyvai pamatai zveriuka ir gali susidaryti atitinkama nuomone drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Miuzika @ 2006 03 20, 08:17)
Sitas katinelis foto laaaabai grazus wub.gif O gal ji ir yra tas Meino meskenas?

Ne nu as cia romana sugalvojau rasyt lotuliukas.gif  blink.gif Parasykit tos kurios laikote Meino meskenus, nes labai jau grazus is foto, o kaip ju prieziura, charakteris?

Aš apie saviškį jau parašiau.Nežinau kaip kiti meino meškėnai,bet jie skaitos vieni iš didžiausių katinų veislių.Čia amerikietiška veislė. Jie tikri gauruočiai,dėl to aš juos labai myliu,o ypatinga savo katuką.Tikrai mielas,draugiškas,visuomet kompaniją laikantis,su visais draugaujantis,,susipažystantis ir t.t. Nu prieraišumo pas jį 100proc.daugiau nei pas šunį.Ir maudytis pats lipa į vonią,ir niekad nesumaišo tuoleto su kita buto vieta... visad tik į dėžutę,nei kart nebuvo pridirbęs niekur nieko,net kai buvo visai mažytis.Ir gėlių neėda,ir žemių nekapsto,tik su paukščiukais per langą kalbasi labai įdomiais trumpais garsiukais lotuliukas.gif

Kalbant apie kornišus,tai čia tikrai,jei gal meilūs ir draugiški,geri ir visokie kitokie,bet tikrai aš kiek pažystu,kas juos laiko,ta tie žmonės,kuriems patinka labiau šunys,o ne katės. Tik nežinau ar dėl charakterio,ar dėl išvaizdos.Man jų išvaizda irgi nelabai,bet dar visai normaliai,lyginant su sfinksais arba su beuodegiais,nulėpausiais katinais.

Klausei kokių dar yra veislių.Tai aš ne žinovė visų tų veislių,bet yra britų trumpaplaukiai,rusų mėlynieji.Šitie kiek žinau vieni iš populiariausių.Bet jų kailis nėra gauruotas.

Atsakyti
QUOTE(laiminga_mamyte @ 2006 03 20, 12:45)

Aciu, man sita veisle labai prie sirdies, o kokiu dar atspalviu buna gal zinai?

Klausei kokių dar yra veislių.Tai aš ne žinovė visų tų veislių,bet yra britų trumpaplaukiai,rusų mėlynieji.Šitie kiek žinau vieni iš populiariausių.Bet jų kailis nėra gauruotas.

Va ir man nelabai, bandziau parasyt, bet sunku isreikst nuomone kito neizeidus, kazkam jie tikrai patys paciausi smile.gif
Atsakyti
miuzika,tu čia atspalvių klausi apie meinus?
Būna dar rusvi tokie,kaip maniškis,nors teko matyti ir juodai baltą. šiaip jau daugiausia jų kailis būna margas,vienspalvio niekad neteko matyti.
Atsakyti
Sveikutes , o as laikau sibiro veisles katyte.Si veisle panasi i Meinus , bet skiriasi dydziu ( mazesni) . Charakteris labai panasus i aprasyto meinuko. Tvarkinga , kulturinga ( be reikalo balso nerodo , ikyriai maisto nekaulija, net kai morciuoja , stengiasi namie nerekaut , o prasosi ,kad isleisciau i rusi - mes gyvenam nuosavame name). Ir , nors plaukas vidutinio ilgumo , nepasakyciau ,kad labai sertusi. Pavyzdziui kad ir dabar , rodos pavasaris, turetu sertis , bet net ir kai sukuoju ,issipesa visai nedaug plaukuciu. Siuo atzvilgiu su persais nepalyginsi. Jie tai seriasi istisus metus. Butinai atvyk i paroda balandzio 8-9 d. Ir mes dalyvausim. bigsmile.gif
Atsakyti