Įkraunama...
Įkraunama...

Leidimas įkeisti gyvenamąją patalpą

mes perkam būtą, su banku jau susitarėm, dabar prasideda svarbiausias žingsnis, būto įkeitmas. tai va iš teismo gavau pavyzdį, bet man iškylo daug neaiškumų, o kai paprašiau daugiau informacijos pasakė man kreiptis į advokata doh.gif , nu jau ne ir taip daug bapkių išleidau. na gerai grįžtu prie temos. Tame pavyzdyje parašyti dokumentai kuriuos turiu priduot.
Pažyma apie šeimos sudėtį (pažyma apie deklaruotą gyv vietą) nu ir iškylp klauimas ar jau naujos vietos atnešt ar senos? kur gyvenome? blush2.gif blush2.gif gal tai pasirodys absurdas kažkam, bet neaisšku, nes mano vaikai niekur neregistruoti, nes neturėjau kur regisruot blush2.gif
Atsakyti
Jeigu praso tik tevu, kurie deklarave gyvenamaja vieta, pazymu, tai kreipkites i gyventoju registro tarnyba (lvovo ir slucko g. kampas), ten isduos pazyma su tokiais duomenimis, kokie yra aktualus (tai yra, nurodys ta adresa, kuriuo Jus realiai siai dienai esate deklarave gyvenamaja vieta). Jei praso ir pazymu apie vaikus, tai, mano supratimu, pirmiausia reikia deklaruoti ju gyvenamaja vieta, o tai pades Jums padaryti pasu poskyris (kontaktinius savo pasu poskyrio duomenis rasite www.migracija.lt). Deklarave vaiku gyvenamasias vietas, pasu poskyrio darbuotoju butinai paprasykite pazymos apie vaiku gyv.vieta (jos supras, apie ka kalbama). Viena tokia pazyma kainuoja 2 Lt, reikia sumoketi is anksto. kai skambinsite i savo pasu poskyri pasiklausti, ka reikia tureti deklaruojant gyvenamaja vieta, butinai paprasykite duomenu, reikalingu apmokejimui uz vaiku pazymas ir is anksto apmokekite banke.
Atsakyti
bet yra problema, kad neturiu kur ju priregistruot, tai man ir iškylo klausimas ar teismui tiktų naujos vietos gyvenam vietos deklaracija ax.gif

dar noriu paklaust, rašo kad reikalinga pleminari pirkomo-pardavimo sutartis, kai ją gausiu , toks dokumentas tiks kadastrai? būtent, kad ne originalas? g.gif
jau susipainiojau blush2.gif
Atsakyti
teismui turetu tikti vaiku gyvenamosios vietos deklaravimas nauju adresu. nesupratau, ka Jus turejote galvoje, klausdama apie preliminaria sutarti - jei cia kalbame apie teismui pateikiamus dokumentus, prie ko cia kadastras, ir kur Jusu preliminarios sutarties originalas? O gl Jus jau buvote pas notara ir pasirasete pirkimo-pardavimo sutarti, tuomet preliminarios sutarties teismui gali nebereiketi. gal galite patikslinti?
Atsakyti
klausykit, jau susitvarkem banke del kreditu ir t.t. liko pardavimo -pirkimo sutartys , kadastra. kokie zingsniai dabar turi but? blush2.gif
Atsakyti
jei pasirasyta paskolos sutartis, tiesiog kreipkites i savo notara. butu gerai, kad pirmiausiai nuvyktumete ten kartu su pardaveju, is anksto susitare del tokiu salygu:
1. kokia buto kaina
2. kokia tvarka ji mokama (kiek is kainos finansuoja bankas, kiek mokama is asmeniniu lesu; kuriuo momentu sumokama is asmeniniu lesu moketina kainos dalis a) iki sutarties pasiraymo cool.gif jos pasirasymo metu c) per tam tikra termina nuo sutarties pasirasymo.
3. kuomet pardavejas perleidzia pirkejui nuosavybes teise i buta. Perkant buta "su kreditu" nuosavybe turi buti perduota pirkejui, nepilnai atsiskaicius, tai yra, nesumokejus kainos dalies, moketinos is banko kredito. Taip daroma todel, kad bankas, suteikdamas kredita, turi tureti garantija, kad gales issiieskoti ismoketus pinigus, o tokia garantija jam suteikia perkamo turto ikeitimas, o ikeisti turta gal tik jo savininkas. Perkant buta su banko kreditu populiariausi nuosavybes perleidimo momentai yra:
a) sutarties pasirasymo metu (tinka, jeigu pasirasant sutarti sumokama dalis buto kainos)
cool.gif po dalies turto kainos, moketinos is asmeniniu lesu, sumokejimo (labai tinka tasi atvejais, kai pardavejas nenori perleist nuosavybes teisiu negaves bent dalies kainos, o pirkejas - nenori moketi be pirkimo-pardavimo sutarties).
Yra ir trecias varinatas - nestandartinis, retai naudojamas, paprastai tinkamas tais atvejais, kai pasitikejimas tarp saliu lygus nuliui: salims pasirasius pirkimo sutaryi, kurioje numatyta, kad butas bus perduotas pirkejo nuosavyben galutinai atsiskaicius, ir pardavejui isdavus neatsaukiama igaliojima, pirkejas ikeicia pardavejo turta pagal pardavejo isduota igaliojima, tuomet bankas ismoka kredita ir po priemimo-perdavimo akto pasirasymo, kuomet pirkejas tampa turto savininku, keiciamas hipotekos lakstas.
4. iki kada pardavejas su siema isipareigoja atlaisvinti buta.
5. kokie kilnojamieji daiktai leika bute ir pereina pirkejo nuosavyben.
6. kas moka notraro atlyginima.
Butina informuoti notara apie viska, ka Jus su pardaveju kalbejote zodziu, kiek tai susije su buto kokybe, na ir visais kitais dalykais. kuo daugiau notaras zinos, tuo tinkamiau iformins Jusu santykius. Na, kaip kunigui viska reikia pasipasakoti.
Notaru biuro konsultantai, pagal pardavejo pateiktus dokumentus nustato, ar nera kliuciu sandoriui sudaryti, pasako, kokiu dokumentu truksta, paaiskina, kur juos gauti. Kadastro ir kai kurias kitas pazymas kliento patogumui taip pat gali uzsakyti notaru biuras.
Sutarties projekta parengia notaru biuras. Parengimo terminas - susitarimo dalykas. Bet darbo daug, tai tarkites is anksto ir siulyciau laika rezervuotis pries savaite mazdaug. Turite teise prasyti, kad notaru biuras atsiustu elektroniniu pastu projekta, kad galetumete is anksto susipazinti.
Sutarties pasirasymo metu notaras paaiskina, ka daryti toliau.
unsure.gif Uoj, kiek daug prirasiau unsure.gif blush2.gif
Atsakyti
Jei nori ikeisti turta ir turi nepilnameciu vaiku tai reikia gauti teismo sprendima. Gal kas turite prasymo pavyzdi kuri reikia nesti i teisma, nes musu teismas neduoda sako kreiptis i advokatus, o jie uz to prasymo pildyma paima 120 litu. Nemanau, kad cia taip sudetinga butu
Atsakyti
QUOTE(Jurgita&P @ 2006 05 03, 00:08)
Jei nori ikeisti turta ir turi nepilnameciu vaiku tai reikia gauti teismo sprendima. Gal kas turite prasymo pavyzdi kuri reikia nesti i teisma, nes musu teismas neduoda sako kreiptis i advokatus, o jie uz to prasymo pildyma paima 120 litu. Nemanau, kad cia taip sudetinga butu


Nu čia ką jie "biznį suka", nu tikrai tą prašymą užpildyti nesudėtinga. Pabandyk prašymą parsisiųsti iš čia:
http://www.teisescen...s.php?cat_id=17[/url]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsJa: 03 gegužės 2006 - 15:30
atsiprašau, bet nesupratau, todėl paklausiu
kur pirmiausia reikia eiti, kai nori įkeisti būstą (būstas naujos statybos, vaikas niekur neregistruotas), ar eiti tik į teismą ar dar pakeliui į vaikų teisių apsaugos tarrnybą užsukti, ar tai viskas pasidaro teisme?
paaiškinkitt man prašau
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2006 05 03, 16:24)
Nu čia ką jie "biznį suka", nu tikrai tą prašymą užpildyti nesudėtinga. Pabandyk prašymą parsisiųsti iš čia:
http://www.teisescen...s.php?cat_id=17[/url]

iš čia parsisiunčiant 2 lt kainuoja. nežinau kaip kituose miestuose, bet Kaune teisme nusiprkti galima už 40 ct prašymo blanką ir reikiamų dokumentų pateikimui sąrašiuką.
Atsakyti
mes pirmiausiai apsitarėm su banku dėl paskolos, o dabar renkam dokumentus teismui. Į teisma, bent klaipėdos apylinkės neverta kreiptis, išgirsite tik ,,kreipkitės į advokatą". Tai gerai, kad dar lentoje šioks toks prašymo pavyzdukas yra ir srašėlis priedų. Ypač tiks, tiems kas parduoda seną bustą, nes perką naują. Mums tinką internete forma, būsto įkeitimui. Ačių už tą adresą thumbup.gif
Pas advokatą nebūčiau ėjusi, bet dabar mažiau kurti reikės doh.gif
Atsakyti
keliu tema i virsu,nes kai mum reikejo info.neradom mirksiukas.gif galima atsisiusti pvz.prasymo ir iskart uzpildzius eiti i teisma.nes ten tikros harpijos sedi(Vilniuje)tik nervus susigadinsit ko nors paklause lotuliukas.gif
Atsakyti