Įkraunama...
Įkraunama...

Utenos sanatorija (reabilitacijos centras)

Teko pabuvoti Utenos reabilitacijos centre su vaiku. Ypatingai geros buities salygos, palatos, poilsio kambariai, vaiku nedaug.
Atsakyti
QUOTE(niunka @ 2011 10 15, 19:14)
Teko pabuvoti Utenos reabilitacijos centre su vaiku. Ypatingai geros buities salygos, palatos, poilsio kambariai, vaiku nedaug.

Kada jus buvot? mes ten ruosiames, tai labai smalsu kaip ir kas ax.gif Gal galit daugiau papasakoti?
Atsakyti
Niekas nieko neraso. tai as parasysiu. Gal ir ne i tema, bet tikiuosi, kad tai kam nors pravers. Musu ispudziai Utenos reabilitacijos centre...

1diena

Atvykome apie 14val. As (mama) su dviem 1,4m. ir 3,4m. mergaitemis. Abiem diagnose ta pati: raumenu distonija.
Pirmame aukste REGISTRATURA. Reikejo: dokumentu, kuriuos dave TLK’oje ir gimimo liudijimu.
Uzpildzius visus dokumetus registratore palydejo i IIa. Kur skyriaus sesutes dar karta pilde dokumentus, supazindino su vidaus tvarka, pasvere ir pamatavo mergaites, isklausinejo apie ligas, alergijas ir t.t.
Personalas sutiko labai maloniai. Kalbino mergaites, dave zaisliuku, leido triuksmauti, kol pildem dokumentus. Po visko palydejo i kambari. Gavom zadetaja palata su patogumais (WC ir dusu) su trim vienvietemis lovomis is vienos isstraukia dar viena ir kudikine metaline lovyte, balkonu. Mes atsivezem manieza lovyte, pamaniau, kad taip bus patogiau ir mieliau.
Dar nespejus susinesti daiktus, atejo gydytoja, pasikviete pas save i kabineta. Gydytoja paskyre proceduras. Gavom: ergoterapija (ET), kinezoterapija (KT), siltus kompresus, masaza ir baseina. Grize i kambari radom pietus:pupeliu sriuba; keptas vistu blauzdeles su bulviu kose, burokeliu misraine ir kopustu, morku, agurku salotomis; kompoto ir duonos. I palata atnese, nes esu viena su dviem mazameciais vaikais. IIa. koridoriuje prie laiptynes yra ikurta valgyklele, o mes gyvenome kitame koridoriaus gale.
Kol valgeme atejo kinezoterapiautas susitarti del mankstos. Abi mergaites uzrasem vienu metu, nusprendem, kad bus taip patogiau. Po kurio laiko atejo ergoterapiaute, taip pat uzraseme abi tam paciam laikui. Netrukus atejo del siltu kompresu uzrasyti, o po jos masaziste. Masaza gavom dar ta pacia diena. Masaziste labai maloni, mergaitems patiko, nei viena nesipriesino, megavosi masazu.
Po masazo islydejom tetuka namo. Iseje i koridoriu apsidairyti labai nustebau, kad nera zaidimu kambario. Per dvi vietas stovi po du kompiuterius, kurie apspite vaiku. Yra trys televizoriai. Poilsio kampe prie TV radom keleta minkstu zaislu ir viskas. Ejau klausti kur galime rasti zaidimu kambari, tai pasirodo jis yra pirmame auskte. O ten jau visai smagu ir zaislu daug ir tv ir kompiuteriai su internetu, stalo fulbolas, o kas svarbiausia silta… ko labai truko kambaryje.
Vakarienei atnese ryziu koses su pieniskomis desrelemis. Labai apsidziaugiau, kad neiisipirkau sau pietu, nes su tokiomis porcijomis ir su tokiais nevalgiais vaikuciais tai du suauge issimaitinti gali.
Vakare susiruosem anksciau eiti ilsetis, nes mergaites pietu miegojo labai mazai, tik tol kol vaziavom masina. Labai nustebau, kad dar ir naktipieciu sulaukem. Pries 20val. Atnese po apelsina.
Uzmigti, bent jau man sunku, nes jaunimo daug, jie gana garsiai “bendrauja”iki 21.30val. koridorius kaip avilys uzia, o po to jau palatose dunda.

2diena:
keista, bet naktis praejo neitiketinai ramiai. Ryte laukiau kada mergaites atsikels.
Pusryciams atnese: aviziniu dribsniu koses su uogiene, arbatos su duona ir batonu, svietos ir surio.
O tada jau prasidejo tiesiogine sio zodzio prasme maratonas, visur begte, visur velavom. Su tokiomis mazomis gana sudetinga, didzioji nevisada pati rengiasi, o ir nera kada laukti kol ji pati apsirengs. Proceduros viena po kitos. Gerai, kad personalas toks geranoriskas, kiek galejo tiek padejo, nepriestaravo, kad veluojam.
Siltuose kopresuose mazoji labai pyko, verke. Gavom kruva knygeliu, kurios siek tiek atitrauke demesi.
Ergoterapijoje mergaitems patiko, tik man nelabai. Nes ten dirbancios merginos gana veidmainiskos. Su vaikais kurie be mamu elgiasi labai nemaloniai, bara ir kazkaip atmestinai dirba, net neatsisukusios duoda komandas vaikams ka daryti, vel bara… Su mumis elgesi labai draugiskai. Nors man nelabai suprantamas ju darbas, stalas nukrautas lavinamaisiais zaislais, vaikai blaskosi, ima viena, nori kito ir ima kita. Sumisimas kazkoks.
KT. Sporto saleje radom tris praktikantus, pacio kinezo nebuvo. Tai praktikantes skatino mergaites zaisti, apie pratimus nebuvo nei kalbos. Puse valandos mergaites visaip zaidino, o man pyktis eme, kad mes tik tusciai laika leidziam. Juk sportuoti, o ne zaisti atejom, tai pati emiausi iniciatyvos sakydama megaitems, kad mes cia atejom sportuoti, o ne zaisti, kad reikia butinai raumenukus sustiprinti. Galiausiai atejo treneris. Tada jau prasidejo darbas. Pamates, kad esu nelabai patenkinta, tai paaiskino, kad ju tokia taktika, kad is pradziu duoda vaikui apsiprasti su aplinka. Mano nuostabai tai tikrai veike, nes abi mergaites pagulde ant kamuolio, ko negalejome padaryti namuose, mazoji verkdavo iki vemimo, o didzke iki isterijos, kaip bijodavo ant kamuolio. O cia jokio priesinimosi. As likau suzaveta.
Masaze Renata viskas puikui. Jau pazystama aplinka ir sauni masaziste toliau dare stebuklus su mano vaikais.
Po masazo lekem i baseina. Velavom 15min. tai vos ileido. Pabuvom truputi vandenyje, praktiskai tik suslapom ir reikejo islipti, nes kiti jau turejo ateiti. Baseino patalpos labai siltos, o vanduo dar siltesnis. Chloro kvapo nesijaute, tai tikriausiai jo nera, arba jo labai mazai. Baseine tvarka kaip visur, yra rakinamos spinteles daiktams susideti, dusai, dziovintuvai plaukams. Kepuriu plaukams ir apsaugos priemoniu daugybe, visiems uztenka, yra net slepeciu persiauti, jeigu savu neturi.
Grize i palata netrukus sulaukem pietu. Pieniska ryziu sriuba; maltinis su bulviu kose, burokeliu misraine ir kopustu salotomis; kompotas, duona.
Po pietu pagudziau mergaites pietu miegelio. Kol mergaites miegojo isploviau palata, nors palata buvo plauta kol mes procedurinomes, bet kaip buvo like trupiniai po pusryciu, tai juos ir radom. Gal as per daug priekabi? Gal… vakar ziuriu, mazoji kazka traukia is po spinteles ir kisa burnon. Puoliau krapstyti… istraukiau glazuruota sudziuvusia barankyte, pasilenkusi dar istraukiau perdziuvusi jau suskilinejusi sokoladini saldaini. O kai didzke islindo is po lovos traukdama pariedejusi kamuoliuka vos atpazinau vaika… tokiom “meskom” aplipusi buvo… turejau perrengti.
Po pietu miegelio isejom i lauka. Didzke vos atvazivusi pamate atrakcijas kieme, tai zyze, kad nori isbandyti: kelerios supynes, karstykles, ciuozikla, namelis ir t.t. vasara vaikams cia rojus. Viskas nauja, grazu, tik slapia, tai tik apziurejom ir nusprendem ateiti geresniu oru.
Vakarienei buvo pieniska makaronu sriuba ir bulvyniai blynai su grietine; arbata.
Po vakarienes uzsibuvom palatoje, tad kai nuejom i zaidimu kamabari radom uzrakintas duris. Grize i kambari teko nuobodziauti…
Naktipieciams atnese po dideli pertepta sausaini.

3 diena
ryte sesele perspejo, kad bus didele vizitacija. Pries pat pusrycius ir pravizitavo.
Pusryciai: manu kose; sumustiniai su rukyta desta ir kakava.
Tada vel i maratona. Ir tikrai siandien jau lengviau, visur spejom. Mazoji nebeverke sildyme. ET tas pats: darom ka norim. KT musu jau lauke. Mergaites jau visai drasiai leidosi makstinamos ant kamuolio. Kol su manktinama mazaja buvau, su didzke uzeme praktikantes, dave pratimuku kojytems.
I masaza pasiprasem anksciau, kad laiku i baseina spetume. Pasiseke, prieme, tai baseina nebevelavom. Viskas kaip pagal plana, be lekimo.
Pietums atnese burokeliu sriubos; maltinis su bulviu kose, raugintais kopustais, morku su cesnaku salotomis; kompotas, duona.
Po pietu miegelio pakviete ortopedo konsultacijai. Kosultavo kazkoks vyras, labai malonus zmogus.
Tada i zaidimu kambari. Ten nepatogiai jauciuosi, nes mano mergytes labai sveikos atrodo tarp kitu vaiku, o cia yra labai dideliu ligoniuku.
Vakarienei virtinukai su mesa ir kefyru.
Po to jau vel laiko stumimas…
Naktiepieciams didziules bandeles su dzemu.
Vakare mazajai pakilo temperatura. Sesutes be problemu dave zvakute. Veliau vis ejo klausti, kaip einasi. Apie 9val. isvaike jaunima is koridoriaus, kad mums ramybe butu.

4diena
is pat ryto atejo gydytoja, klause kaip jauciasi mazoji, paklause plauciukus, pasiziurejo gerklyte. Kadangi temperature pati nukrito, kaip ir pakilo, tai proceduras testi leido.
Pusryciai: balta misraine su omletu; arbata, batonas ir sviestas.
Pietus: kopustu sriuba, maltinis apkeptas dziuvesiuose, bulviu kose, morku su cesnaku salotos ir burokeliu misraine.
Vakariene:ryziu su razinomis kose, kakava, batonas su sviestu ir suriu.
Naktipieciams:meduoliai.

5 diena
pusryciams: lietiniai su varske, kakava batonas su sviestu.
Pietums:zirniu sriuba; zuvies kotletas su bulviu kose, burokeliu misraine ir kopustu salotos, kompotas, duona.
Vakarienei atnese ryziu sriubos, arbatos ir sumustiniu su daktariska desra.
Ryte elektrikas kazka dare pas mus kambaryje, tai pasake, kad atnes televizoriu. Kol buvom procedurose, tv jau buvo kambaryje, viskas pajunga tik ziurek. Problema tik ta, kad rodo vos dvi programas ir tai labai prastai, tai mazai teziurim.
Visi isvykimo nuotaikomis. Nors kai kurios proceduros vyksta ir sestadieni, bet dauguma isvaziuoja namo. Mums bus tik siltu kompresu procedura, tai irgi nusprendem lekti namo. Poste parasem prasyma, kad noriu issivezti vaikus. Prizadam sugrizti iki pirmadienio proceduru.

6 diena
Namuose. Is pat lekem pasirodyti budinciai gydytojai, kad issrasytu vaistuku, tam atvejui jeigu vel sugalvotu susirgti kuri nors, bet gydytoja vaistuku rasyti negalejo, nes mes oficialiai buvom sanatorijoje, kur ir turi paskirti gydyma.

7 diena
atvykom is karto po vakrienes. Tai dar naktipieciams gavom po sureli.

8diena
ryte atejo gydytoja pasiziureti ar tikrai sveikos atvykom.
Ir is karto po pusryciu vel i maratona.
Pusryciams: ryziu kose, arbata su batonu ir daktariska desra.
Pietums:kopustu sriuba, virtinukai su mesa;kompotas, duona.
Vakarienei: varskes apkepas su grietines padazu, kakava su sausainiais.
Naktipieciams: po obuoli.

9 diena
ryte atejo gydytoja pasiklausti as viskas gerai. Smagu kai taip rupinasi.
Siltuose kopresuose mazoji labai ramiai issedejo visas 15min. net keista buvo, nes nieko nedave, jokiu knygeliu, zaisliuku.
Pusryciams atnese blynu su saldziu padazu ir kakavos, vafliu.
Pietums: zirniu sriuba; kepta vistos blauzdele su virtomis bulvemis, burokeliu mirsraine ir kompustu salotomis; kompotas, duona.
Vakarienei: pieniska ryziu sriuba, kakava, sumustiniai su suriu
Naktipieciams: dideli pertepti sausainiai.

10 diena
Is pat ryto vizitacija. Vakare atnese indelius slapimo tyrimams, tai ryte puolem sita reikala atlikti.
Pusryciai: ryziu kose su razinomis; arbata; pakepta daktariska desra su pomidoru padazu; duona, batonas, sviestas.
Pietus: burokeliu sriuba; virta mesa padaze, bulviu kose, morku su cesnakais salotos,kompotas.
Po pietu atnese lapelius kraujo tyrimums, tai vos tik pavalge merginas nuvedziau nuskriausti. Klausiau sesutes, kam sito reikia. Sake, kad tokia tvarka, viena karta bunat cia visiems padaro tyrimus.
Vakariene: skriliai su spirguciais; arbata, sausainiai.
Naktipieciai:bananai
Paprasiau sesuciu, kad leistu 22val. koridoriuje tv issiujungi, tai be problemu leido, dar ir daugiau norinciu buvo kartu pasiziureti.

11diena:
ryte atejo palatos gydytoja, pasiskundziau, kad mazojo koseti pradejo, bet viska nurase sausam orui, sake, jeigu diena dar koses, tada paklausys.
Pusryciai: kiausiniene su morku, obuoliu ir poru salotomis; arbata, duona, batonas, sviestas.
Pietus: rugstyniu sriuba; balandeliai su virtomis bulvemis; kompotas, duona.
Vakariene: makaronai su pieniskomis desrelemis, arbata, meduoliai.
Naktipieciai: glaistytas varskes surelis

12 diena
Paskutine paskirtu proceduru diena. Atejusios ryte gydytojos paklausiau, kas bus toliau. Tai ji mums pratese proceduras iki paskutines dienos.
Pusryciai: aviziniu dribsniu kose, arbata, sumustiniai su lyditu suriu.
Pietus: mesiska darzoviu sriuba; duona; varskes apkepas; kompotas
Vakarienes nesulaukem, isvaziavom namucio.

13diena
Namuose.
Atsakyti
[quote=xingx,2011 12 03, 23:11]
Niekas nieko neraso. tai as parasysiu. Gal ir ne i tema, bet tikiuosi, kad tai kam nors pravers. Musu ispudziai Utenos reabilitacijos centre...

Labai išsami informacija,manau mamoms pravers,nes daugelis "įsikandę" "Gintarą" arba "Saulutę" ir kitur nenori pabandyti,mums irgi labai patinka ši sanatorija thumbup.gif

Atsakyti
ir mes zadam i sia sanatorija vaziuot. gal dar kas apie ja gali ka papasakot?
Atsakyti
Šioje sanatorijoje esu gulėjusi kelis kartus, patiko, o dabar kai jau normaliau maitina, tai tikrai galima gyventi labai smagiai, bet nepatariu ten keliauti vyresniems vaikams, nes ten gana nuobodu, o ypač vasaromis. Jei norite geriau praleisti laisvalaikį ir šiaip laiką po ir tarp procedūrų siūlyčiau Abromiškių sanatorija, ant Elektrėnų marių kranto, labai geras kolektyvas, kokybiškos procedūros wink.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif Keliu tema is numirusiuju biggrin.gif
Turiu keleta klausimu ir nerandu atsakymu, aiksu skambinsiu ir klausiu jiems, bet gal dar kitu keliu gausiu atsakymus blush2.gif ax.gif
Ar yra internetas sanatorijoj?
Ar reikia moketi uz elektros prietaisus?
Ar kiekvienam kambary yra wc su dusu? ax.gif
Na pradziai gal tiek ax.gif
Atsakyti
Sweikos mamos. Mes ruosiames vaziuoti i sia sanatorija kita savaite gal butu norinciu pasidalinti ispudziai kaip ten viskas siuo metu? Kaip atliekamos proceduros, gal kas zino kokios proceduros skiriamos po plauciu uzdegimo?
Atsakyti
Sveikos mamos kurios ruosiasi vaziuoti i sia sanatorija.☺ kadangi cia nieks nieko nekomentuoja apie sia sanatorija, as pasakysiu savo nuomone. Nepatariu niekam ten vaziuoti ir kita kart jei turesi galimyb vaziuoti i sanatorija tikrai nesirinksiu sios. Pirmiausia MAISTAS CIA KLAIKUS!!!! beskonis ir bekvapis, vezamas kazkokiuose neaiskiuose termuosose neaisku is kur. Antra kolkas nesutikau nei vieno pediadro kuriam butu idomi vaiko sveikata. Kalbant apie proceduras, na specialistai tikrai neblogi, isskyrus kinozeterapeute, kuri dirba labiau su vyresnio amziaus vaikais, o kad specializuotusi ir dirbtu su vaikais iki 3 metu deja... taigi mano palinkejimas, jei turit is ko rinktis sios vietos geriau nesirinkit... kolkas tiek, beg speju kad dar pridesiu...
Atsakyti
Galutinis apibendrinimas... musu sanatorija pasibaige ligonineje su siaubingu roto virusu vaikucui... aciu dievui mes pagaliau namie.☺
Atsakyti

Sveiki gal dabar kazkas yra reikia keliu klausimu. O iki keliu metu priema 

Atsakyti