Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos

Pagaliau turiu masinka wub.gif tik megzti turbut pradesiu po nauju metu verysad.gif nes dabar laiko nelabai yra ir masinos kur det neturiu, nes tam kambaryje darysim mini remontuka, grindis keist reik viena siena sutvarkyti ir nudazyt, tai negaliu ten det masinos doh.gif
Atsakyti
Gal kuri turit savo archyvuose nuorodą į šito staliuko mezgimo mašinai brėžinius?
Tikrai žinau, kad buvo , bet nebesugebu surast.
O gal ir ką nors dar patogesnio interneto platybėse teko matyt? Idealiu atveju "patogu" kriterijus turi apimt ir "galima greit visą bardaką paslėpt nuo svečių / dulkių" galimybę.
Atsakyti
Įdėjau viską ką turiu apie tą spintą (stalą): google+ aplankas;
Vienas zip failas
Atsakyti
Dėkui labai. 4u.gif Eisiu skaičiuot, ar kur nors įtalpinsiu.
Atsakyti
4u.gif
Tikriausiai yra, kas mezgate silver reed sk840. Kokią programą naudojate :Designa Knit ar Knitt Styler? Ir kur pirkote? LT ar yra gal pigiau iš kur parsisiųsti? Be programos galima megzti tik gerosiomis akimis, jei teisingai supratau? O be programos, bet su antra adatine kokį nors raštą galima išmegzti ar ne?
ačiū labai patarusioms 4u.gif
Atsakyti
Naudoju Knit Styler, pirkau LT. Atsisiuntimui jos nemačiau pardavinėjamos. Design a Knit teoriškai būtų galima gamintojo psl. pirkt, praktiškai -- nežinau, ar pavyktų: jie parašę, kad internetu neparduoda toms šalims, kuriose yra atstovai. O LT atstovas yra. Ir nepamiršk, kad abiem atvejais pirkt ne tik programą reikia, o dar ir kabelį mašinos pajungimui prie kompiuterio. O tai irgi nemažai atsieis tiek vienu, tiek kitu atveju.

Jei pirksi Design a Knit -- pasižiūrėk, kokia versija yra naujausia gamintojo psl., ir reikalauk būtent jos. Man atrodo, kad DK 8 jau yra. DK 7 su naujesniais windows gali nesusikalbėt.

Jei pirksi Knit Styler -- nusiteik, kad tai yra tavo pačios sprendimas "pirkti jau N metų nepalaikomą, bet lyg ir veikiančią" programą. Ir nereikia tikėt pardavėjų pasakymais "gamintojas tuoj tuoj išleis atnaujinimą". Aš šitą "tuoj tuoj" jau prieš 3 (lyg ir) metus girdėjau. Atnaujinimo nėra ir nepanašu, kad būtų planuojama. Mano patirtis:
- Su Windows XP veikė be problemų.
- Su Windows 7 -- kaip kam pasisekė, "per aplink" dažniausiai kokiu nors būdu pasijungdavo. Man teko paleidinėt per virtualią mašiną, kitaip -- neveikė.
- Su Windows 8.1 -- veikia, reikėjo atsisiųst naujausius draiverius, kad mašiną matytų, ir dar "kažką paburt". Ką padariau, kad pradėtų pilnai veikt -- taip ir likau nesupratus. Gal tiesiog N kartų užteko kompiuterį perkraut. Bet iš pradžių galvojau, kad neveiks -- buvo taip, kad kompiuteris mašiną mato, bet pati programa net nebando pasileist (ir nesvarbu, kokius suderinamumo nustatymus dėjau). Po kurio laiko kažkodėl persigalvojo ir pradėjo pasileidinėt. Vienžo, dabar veikia. Kažkodėl.

Dabar turbūt pirkčiau DK 8. Ir pirkčiau pilną versiją, su galimybėm virbalų raštų dėliojimui, kiauraraščiams ir pan. Bet jokiu būdu nesu įsitikinus, kad tai būtų teisingas sprendimas.

Be programos ar su viena adatine, ar su dviem -- elgiasi kaip ir bet kuri kita mašina, kuri nepajungta prie kompiuterio ar neįkišta perfokorta. Jei netingi akis rankom kilnot -- ir kiauraraščius megzt gali. Grubiai bendram supratimui maždaug taip: viena adatinė -- raštai gerųjų akių pagrindu (tik viską, kas yra gudriau, nei "išmegzti gerą akį" darai tu), dvi adatinės -- raštai "N gerų, N išvirkščių" akių pagrindu. Irgi -- viską, kas yra gudriau nei tiesiog akies išmezgimas, darai tu. Aš rankom tiek kilnot tingėčiau. O jei netingėčiau -- tikrai rinkčiausi kokį nors pigesnį variantą, nei elektroninė mašina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amanita: 25 sausio 2015 - 20:23
[quote=Amanita,2015 01 25, 21:23]
Ačiū labai labai, bat galva susisuko visai. Kuo pranašesnė kompiuterinė už perfokortelinę? Programa brangi be proto, aptarnavimo jokio? blink.gif Gal tada rinktis sk280?
Atsakyti
Oi, o jau pranašumus kiekvienas pagal save nusistato. Teks skaityt ir galvot, ko iš tos mašinos tikiesi būtent tu, ką ir kaip norėtum su ja daryt.

Mano atveju "kodėl ne perfokortelinė" buvo tokie pagrindiniai kriterijai:
- nėra rašto pločio apribojimų
- galima susimodeliuot bile kokį modelį / raštą, ir turėt gerą "pasakinėtoją". Ypač kai vakare apsnūdus ką nors keisto formuot reikia, man visai patinka supypsintis "dabar nuimti 5 akis" daiktas.

Tiesiog per gerai save žinau -- jau kai ką nors darau, tai be "išsidirbinėjimų" neišeina. Tad nenorėjau po pirmo mėn. nusivilt perfokorteline (ką čia mėnesio... žinau aš save -- savaitės). Ir nors ką nors ja gaminu pakankamai retai -- vis dar tebetikiu, kad mano pasirinkimas man asmeniškai buvo teisingas.

Na, perfokortose raštus irgi išsimušinėt galima, bet man asmeniškai programos lanksčiau atrodo.

Atsakyti
As isigijau DesignaKnitt 8, viskas yra ir su virbalais ir lase tool. Bet pokolkas zaliuoju ir nemoku su ja dirbt. Pasibandziau siek tiek pakaitalioti iskarpa. Zodziu dar didelis didelis ir tamsus miskas.

Kabelis laukia eileje. 4u.gif

Gal yra kurios naudoja sia programa ir sutiktu pamokyt kaip su ja dirbt. I youtube nesiuskit ir i ju internetini psl. As visus jau filmukus perziurejau. Taciau dar turiu labai daug klausimu neatsakytu 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kvartetas: 26 sausio 2015 - 12:01
QUOTE(kvartetas @ 2015 01 26, 13:00)
As isigijau DesignaKnitt 8, viskas yra ir su virbalais ir lase tool. Bet pokolkas zaliuoju ir nemoku su ja dirbt. Pasibandziau siek tiek pakaitalioti iskarpa. Zodziu dar didelis didelis ir tamsus miskas.

Kabelis laukia eileje.  4u.gif

Gal yra kurios naudoja sia programa ir sutiktu pamokyt kaip su ja dirbt. I youtube nesiuskit ir i ju internetini psl. As visus jau filmukus perziurejau. Taciau dar turiu labai daug klausimu neatsakytu 4u.gif .

Aš turiu DK 7. Su naujais Windows nesusišneka doh.gif Pamokyt g.gif neesu bandžius 8 unsure.gif Reiktų pabandyti, jei turėčiau. Principai, jaučiu, tie patys g.gif
Atsakyti
Merisier, smagu tave matyt 4u.gif 4u.gif 4u.gif Ar bemezgi dar g.gif

aš jau matyt "per sena" tokioms programoms lotuliukas.gif blush2.gif , tai ir nesuku galvos kur ir kaip ją įsigyt ir kaip ji veikia ...

Atsakyti
QUOTE(L@imužė @ 2015 01 27, 12:11)
Merisier, smagu tave matyt  4u.gif  4u.gif  4u.gif Ar bemezgi dar  g.gif

aš jau matyt "per sena" tokioms programoms  lotuliukas.gif  blush2.gif , tai ir nesuku galvos kur ir kaip ją įsigyt ir kaip ji veikia ...

wub.gif mezgu VĖL blush2.gif ir tikiuosi, kad greitai turėsiu tam daug daugiau laiko ax.gif negaliu pamiršt, vis paglostau mašinuką, bet labai daug dirbu, tai laiko mažai mažai...
Atsakyti