Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidimai paaugliams ir ne tik, 13+ metų

Sveiki

Norėčiau pasiūlyti ir aptarti naują užsiėmimą Lietuvoje, tai "Kariniai miniatiūrų stalo žaidimai".
Dar viena galimybė užimti prasmingai savo ir paauglių laisvalaikį, plečiant bendravimo įgūdžius, meninius sugebėjimus, loginį mąstymą, greitą orentaciją, istorines žinias bei kantrybę.
Nors ši sritis pasaulyje gerai žinoma, Lietuvoje dar nauja ir žinoma tik nedideliame rate mėgėjų.
Pačiam žaidimui reikia gan didelio stalo : 187x125cm, ant to stalo būtų gerai pastatyti miškelius, upelius, kalnus ir pelkes, tai būtų aplinkos paruošimas žaidimui. Po to rikiuojamos plastikinės ar metalinės figūrėlės tam tikra tvarka ir vietoje arba oponentų pajiegos iš karinių pulkų, tankų ir drakonų. Pabaigus išsistatymą prasideda žaidimas ėjimų tvarka, kaip ir šachmatuose, juda kariai, šaudo patrankos, burtininkai buria burtus, tik kai kurių veiksmų sėkmę nulemia kauliukai, laimi tas, kuris įvykdo pirmas užduotį. Tokia būtų trumpa esmė.

http://www.d6.lt/por...rhammer-fantasy
http://www.games-wor...dId=prod870002a


Toliau žaidimų sistemos :
Warhammer Fantasy Battles - tai žaidimas magiškoje trolių, ogrų, elfų ir drakonų aplinkoje su galingais burtininkais ir demonais. Bene brangiausias žaidimas nes reikalauja daugiausiai miniatiūrų ant stalo.
http://www.furor.lt/...pzvalgos/?id=49

Flames of War - tai Antro pasaulinio karo atkartojimas žaidime, su istorija, tankais, karo herojais ir visa tų laikų technika.
http://www.flamesofw...t.aspx?tabid=36
Battlefleet Gothic - žaidimas imituojantis kosminius mūšius tarp laivų ir įvairių civilizacijų.
Warhammer 40000 - tai žaidimas tolimoje ateityje, kai galaktikos rasės kovoja dėl teritorijos planetose.
Yra dar daug ir mažesnių žaidimų, kurie reikalauja mažiau figūrėlių ir įgudžių, bet apie juos dabar nekomentuosiu.


Taip pat vyksta šių žaidimų turnyrai visame pasaulyje:

http://www.youtube.c...feature=related

Lietuvoje turnyrai kol kas reti ir neskaiklingi, nes pati pradžia.

Šio tipo žaidimai reikalauja kruopštumo ir atidumo bei kantrybės, nes visas figūrėles reikia suklijuoti ir nudažyti, o tai trunka kartais ir po du metus, kad surinkti normalią turnyrinę armiją. Greitas mastymas ir situacijos įvertinimas, bei savalaikis teisingo ar avantiūriško sprendimo priėmimas nulemia daugumos partijų lemtis. Pastovus bendravimas su bendraminčiais ir draugiškas neaiškių situacijų sprendimas plius įdomūs nuotykiai ir ilgai įsimenančios istorijos.

Šiuo metu yra kelios vietos kur galima susirinkti ir žaisti šiuos žaidimus :
Vilnius - J.Tumo - Vaižganto g. 7, D6 parduotuvė arba Vilniaus g. 31, Rikis
Kaunas - Legato klubas, klausti čia : http://www.wargames....php?forum_id=64
Šiauliai - Tilžės g. 22 , Daiskardas http://www.daiskardas.lt/contacts
Atsakyti
Niu visai idomu butu isbandyti (tik pradziai ta 13-meti reikia sudominti ir itikinti, kad gali buti idomu smile.gif )
Klausimas toks - ar tai mokama pramoga? Ar galima Vilniuje tiesiog ateiti i parduotuve kai bus zaidziama ir irgi pabandyti? Ar reikia isanksto usirasyti?
Atsakyti
QUOTE(ejau_pro_sali @ 2011 10 22, 12:38)
Niu visai idomu butu isbandyti (tik pradziai ta 13-meti reikia sudominti ir itikinti, kad gali buti idomu smile.gif )
Klausimas toks - ar tai mokama pramoga? Ar galima Vilniuje tiesiog ateiti i parduotuve kai bus zaidziama ir irgi pabandyti?  Ar reikia isanksto usirasyti?


Tai nėra mokamas žaidimas tiesiogine prasme, pabandyti ir pažiūrėti visada galima, Vilniuje tai būtų D6 parduotuvėje, pats pardavėjas gali parodyti ir pamokyti kaip tai daryti. Bet kaip pats stalo žaidimas tai vienas brangesnių ir juo reikia rimtai užsiimti, nes paviršutiniškai greitai pabos pralaimėti visiems iš eilės. Galimi klubo mokesčiai.


Kainų pavyzdžiai :
Norint pradėti žaisti Warhammer Fantasy Battles arba Warhammer 40000 reikia apie 400Lt pradinėms figūrėlėms ir 150Lt dažams su klijais ir visokiomis žolytėmis.
Pilnai surinkta armija, su kuria pagrinde ir žaidžia žaidėjas bei dalyvauja turnyruose kainuoja nuo 1000-2200Lt vien figūrėlės(vienos armijos turi mažai figurėlių ir jos stiprios, kitos turi labai daug silpnų dalinių ir reikia daug figurėlių, nuo to ir priklauso kaina), dažų pakanka, iš pradžių nusipirkus, kelioms armijoms nudažyti, tik jeigu dažoma atsakingai, tai užims metus ar daugiau.
Su sava paruošta armija galima žaisti 4-7 metus be tolimesnių investicijų, po to išeina perleidimai taisyklių knygų ir armijų knygų patobulinimai, tada tenka nusipirkti papildomai keletą naujienų, kas kainuoja nuo 200-700Lt priklausomai nuo pasikeitimų strategijose.

Vidutinis Warhammer žaidėjas per mėnesį hobiui išleidžia 30-60Lt pasaulyje.

Flames of War sistemos žaidimas apie antrąjį pasaulinį karą reikalauja mažiau investicijų, pradžiai 400-600Lt, pilnai armijai surinkti pakanka 600-1500Lt plius dažai. Keičiasi viskas rečiau nei Warhammer sistemoje.

Battlefleet Gothic sistema su kosminiais laivais yra pigiausia, jai pakanka nuo 300-500Lt plius dažai, kad pilnai paruošti savo laivyną bet kokio dydžio mūšiams, bet taktiškai ir strategiškai tai sudėtingiausias žaidimas ir turintis mažiausiai žaidėjų visame pasaulyje, Lietuvoje jų tėra tik porą.

Vidutinis žaidėjų amžius pagal žaidimus :

Warhammer Fantasy Battles - 30metų (gana sudėtingas ir daugiau priklausomas nuo žaidėjo sugebėjimų);
Warhammer 40000 - 18metų (patrauklesnis jaunesniam amžiui, nes ne toks priklausomas nuo žaidėjo sugebėjimų, ateitis ir lazerinės patrankos labiau patinka vaikams nei kirviai ir katapultos);
Flames of War - 30metų (kaip ir Warhammer Fantasy sistemoje, tik reikia mažiau figūrėlių dažyti);
Battlefleet Gothic - 24metai (dėl mažo kiekio figūrėlių ir investicijų tai labiau prieinamas žaidimas daugumai, bet kadangi neturi rimto palaikymo iš gamintojų ir nėra atnaujinimų, jis sunkiai skinasi kelią į mases).


Palyginimui KORTŲ ŽAIDIMAS "MAGIC THE GATHERING" - kūrį žino žymiai daugiau vaikų Lietuvoje, kainuoja :
Jeigu norima dalyvauti efektyviai turnyruose nuo 500Lt iki 1500Lt ir jis galioja tik porą metų.
Tarptautinių turnyrų prizininkų kaladės iš 60 kortų kainuoja nuo 10000-25000Lt.
Viena ypač reta korta gali kainuoti iki 3000Lt, o tokių reikia keturių, kaladėje būna mažiausiai 60 kortų. (yra buvę net tokių absurdų, kad už kortą mokėjo ir 12000Lt)
Kas du metus yra išleidžiami nauji papildymai, kurie keičia senuosius ir būdami stipresni verčia žaidėjus pirkti vis naujas kortas. Skaičiuokite kiek gali kainuoti vaiko noras žaisti atrodo paprastą kortų žaidimą.

Lyginame su tais pačiais mokamais kompiuteriniais žaidimais internete, kur mėnesinis mokestis yra 50Lt, per metus gaunasi 600Lt, o tokie žaidimai žaidžiami mažiausiai 3-5 metus, tai gaunasi nuo 1800-3000Lt žaidimui internete, irgi nemaža suma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zoran: 24 spalio 2011 - 09:54