QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 16, 14:18)
o kaip tu kapsule leliui sugirdysi?
tikrai galima ardyti, mums šitos Vega irgi padėjo, mes nealergiški šitiem sintetiniams skoniams, tai buvo vienos iš tų, kur labai mum padėjo žarnyną atstatyt. bet aišku, priklauso, kotam žarnynui trūksta, kiekvieni preparatai skirtingos sudėties, tųū gerųjų bakterijų įvairių ir įvairiais kiekiais.
QUOTE(Pikčiurna @ 2011 11 16, 14:23)
Laba diena,
aš taip norėjau vis tuos speltos miltus išbandyt...radau parduotuvėj speltos duoniukus, ir ką - paraudo žandai nuo jų. O nuo kviečių paprastų 3 kart tfu nieko, jau valgom blynelius kiekvieną dieną iš jų, tik duonos ir batono neima, nes neįpratus
Esam jau gražios, tik būna kad vakarais kokia rausva dėmelė atsiranda ant petuko, bet jau visai kitas gyvenimas mūsų padangėje
QUOTE(Simpatuuke @ 2011 11 16, 14:59)
Nezinau,kodel,bet nuo daugelio parduotuviniu duoniuku mums blogai budavo...As besilaikydama dietos pirkau ryziu paplotelius,duoniukus ne is kvietiniu miltu ir darydavausi ant ju sumustinius,bet,kiek bandziau,tj maziuke bere ir stipriai...nors pagal sudeti juk ten nieko bloga nera...Tai va taip ir nebeperkam mes ju...Vieninteliai,nuo kuriu blogai nebuvo,tj dziuveseliai ir duoniukai is eko parduotuves,spielberger berots firmos...kazkada buvau imetus nuoroda.
Neseniai skaičiau straipsnį, kad kai kurie žmonės alergiški vien tik pelėsiui, kenčia nuo maisto alergijų, nors iš tiesų, jei tas maistas būtų neužkrėstas pelėsio sporomis, jis jiems tiktų... čia turbūt ypač galioja neaukštoj temepratūroj ar trumpai apdorotiems gaminiams, riešutams, džiovintiems vaisiams, ir t.t. , kur tik tas pelėsisnepastebimas gali tūnot. čia tik vienas iš paamąstymų.
plius, ar girdėjote, neseniai, kodėl Ustukių ekologišką produkciją visą buvo išėmę iš prekybos? todėl, kad rado chemikalų likučių, naudojamų grūdams ilgiau išsaugot. tai vat, man rodos kartais ne pats grūdas alergizuoja, o visa ta chemija ir kitokie brudai, kurių sudėtyje net nerasi. todėl kartais gal nereikia rankų nuleist, jei vienos firmos netiko, tai po kiek laiko vėl bandant tą patį produktą, gal geriau pirkti kitos firmos ir tą bandyt.
QUOTE(irmutia @ 2011 11 16, 23:34)
yra ir kitoks, kas bulvių negali valgyti: Mažo baltymingumo kiaušinio pakaitalas (PKU), Bezgluten 200g Sudėtis: Kukurūzų krakmolas, tirštinamoji medžiaga: E 464 ir E 466, dažomosios medžiagos: beta karotinas.
Šiaip patariu nebijoti pavadinimo 'bulvių' , jei jūs esat alergiški bulvėms, nereiškia, kad ir krakmole bus jūsų alergenai. galbūt alergizuojanti medžiaga jame neišlieka. na, aišku ne paūmėjimo laikotarpiu bandyt, bet ateičiai galit turėt variantą. galbūt tai platesį racioną jums leis pasilikt.
mums pvz buvo laaaabi stipri alergija mielėms, nuo išspjauto nekramtyto trupinuko mielinės duonos viduriuodavo savaitę, o jei tik kąsnelis suvalgytas, tai tooookia rūgštim vaikas viduriuodavo... net kavinėse galėdavom virtuvėj pažeidimus nustatyt nė nematę jos

jei kepa kokius karbonadus šalia, prie pvz bulvyčių tam pačiam aliejuje, o jis tų paragauja ...
paskui aišku bijojau duoti ir visko, kur parašyta "mielių ekstraktas", dabar toks populiarus prieskonis - konservantas pasidarė, kad nereiktų cheminio gliutomato dėl, ypač produkcijoje "be E". pagaliau, kai įsidrasinau, pasirodo viskas tvarkoj jam su tuo mielių ektraktu, galim vartot. na, aišku negauna dažnai vis tiek, bet jei kur pasitaiko, nebereikia pergyvent ir ieškot kuo tą maistą pakeist.
Papildyta:
QUOTE(loveliuk @ 2011 11 17, 12:14)
teko siandien ir pas dermatologe apsilankyt, sake cia visos bedos del zarnyno gali buut...
kadangi mano mazasis tustinasi tik koki karta i savaite....
gerosios bakterijos niekad nepakenks, bet šiaip jei maitinate MP, ir tuštinasi lengvai, tai kaip tik tokio amžiau kūdikėliams būna, kad gali ir tik kartą per savaitę tuštintis. nebent pačios išmatos būtų negražios, tai tuomet galėtum įtart.
MP lengvai suvirškinamas,ir tokio amžiaus kaip tik mažutėliai smarkiai paauga, poreikis energijos padidėja, tai ir nebelieka 'atliekų'