Įkraunama...
Įkraunama...

Pradinės mokyklos Kretingoje

Sveiki, Tėveliai, smile.gif

Mano situacija tokia, auginu šiuo metu priešmokyklinukę ir jau pradėjau galvoti apie pasirošimą į mokyklą. O informacijos visiškas nulis. Gyvenu šiame mieste neperseniausiai, tad nėra ko labai ir paklausti.
Pamąsčiau gal galėtumėte jūs pasidalinti savo patirtimi. Mane domina viskas:
1. Kada jau užrašėte savo vaikus į mokyklą,
2 Kokių dokumentų prašė,
3. Kokia mokykla skaitosi geriausia
4. Gal galite rekomenduoti mokytoją (pencijinio amžiaus nedomintu)[/color][size=7]

Laukiu bet kokios informacijos. Juolab, kad tokios temelės dar memačiau.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Man tikrai butu idomi jusu nuomone ax.gif
Atsakyti
Turiu du pradinukus ir priešmokyklinuką, tai jau kelis metus Kretingos pradinių mokyklų tema man aktuali biggrin.gif .

Esminis dalykas - Kretingoje vaikai į pradines mokyklas keliauja pagal joms priskirtas teritorijas, kurias galima rasti čia. Bent jau kai kurios mokyklos į tai žiūri itin griežtai, reikalauja gyvenamosios vietos deklaracijos pažymos. Ar galima šitai apeiti, nesidomėjau.

O dabar į Tavo klausimus:
1. Prašymai į mokyklas pradedami priimti praėjus kažkiek laiko po Naujųjų. Saviškius užrašinėjau maždaug kovo mėnesį.
2. Mums reikėjo gyvenamosios vietos deklaracijos ir, berods, gimimo liudijimo kopijos (dėl jos neesu garantuota, kažkaip daug prašymo tenka pastaraisiais metais rašyti, tai galiu ką ir maišyti).
3. Labai "slidus" klausimas. Kas vienam atrodo geriausia, kitam gali būti visiškai nepriimtina. Pradinukui, manyčiau, daug svarbiau už mokyklą yra mokytoja. Antras dalykas - mokykla vaikui turi būti patogiai pasiekiama, tad vargu ar yra prasmės pradinukui rinktis mokyklą kitame miesto gale. O esminis skirtumas tarp Kretingos mokyklų būtų nebent ar rinktis grynai pradinę (t.y. vieną iš mokyklų-darželių), ar iš buvusių vidurinių, t.y. vaikas neprivalės (tačiau galės) keisti mokyklos po 4 metų.

Mano vyresnėliai lanko mokyklą-darželį "Žibutė". Iš esmės esu ja visiškai patenkinta. Vienas iš berniukų jau ketvirtokas, tad jo mokytoja A. Valantinienė greičiausiai (kadangi vos ne kasmet vyksta pertvarkos, tai garantijos nėra) kitąmet turės pirmokėlius. Džiaugsiuosi, jei mano dabartinis priešmokyklinukas taip pat galės mokytis šios mokytojos klasėje. Vyresnėlis labai patenkintas įdomiais mokymo metodais, vaikų inciatyvos palaikymu ir skatinimu, daugybe išvykų, ekskursijų, klasės kolektyvo būrimu. Vaikui mokykloje tikrai labai smagu.
Atsakyti
[quote=Baltike,2011 11 02, 11:07]
Turiu du pradinukus ir priešmokyklinuką, tai jau kelis metus Kretingos pradinių mokyklų tema man aktuali biggrin.gif .

Labai ačiū, Baltike, kad atsiliepėte...4u.gif thumbup.gif
Tema man labai aktuali ir norisi surinkti kuo daugiau informacijos, kad galėčiau savo vaikui priimti tinkamiausius sprendimus.
Pagal duota jūsų nuoroda mes priklausome ugdymo centrui. Tad dabar būtu malonu, kad kas atsilieptu iš tėvelių, kurie eina į šią įstaigą ir žino mokytojus.
Atsakyti
ax.gif
Atsakyti
Mane irgi domina pradinės mokyklos. Nors gal ne tiek mokyklos kiek mokytojos. Gal galite kas papasakoti apie pvz.mokytoja I.Jonauskiene ir I.Petruliene? Ačiū
Atsakyti