Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa toliau, tęsiam

mėsytė su bulvytėm - nesuderintas maistas. o šiaip tai jo, kuo maistas paprastesnis - tuo sveikesnis. Nors šį savaitgalį, po balandėlių, manoji nevalgiukė pareiškė, kad dabar jau galiu virti cepelinus, kitaip - nieko nevalgys schmoll.gif:
Atsakyti
Maniškiai nevalgo nei balandėlių, nei cepelinų, nei kugelio verysad.gif . Žiaurus reikalas. Nes visą tą aš mėgstu. apie vėdarus ir kalbos nėra. Iš vis nevalgo. Užtat valgo makaronus ir visus įmanomus patiekalus su jais, valgo ryžius, valgo soras(neapkenčiu) ir grikius(mėgstu kaip soras).
Patys labai mėgsta gaminti blynus ir vaflius(susukamus).Labai mėgsta ruginius blynus.
Mažius valgo silkę, dičkis tik keptą lyną, ežere prie sodybos sužvejotą. Daugiau jokios žuvies. Dar abu valgo vėžius.
Balta mišrainė dičkio mėgstamiausia, mažius į ją žiūri rezervuotai- morkos. Dičkis valgo visus vaisius- mažių reikia versti. Dičkį reikia versti valgyti varškę- mažius ją ryte ryja. Abu labai mėgsta virtinukus su bulvėm ir šaltanosius.
Mažius ryja vištas beveik gyvas- dičkiui neįsiūlysi. Dar karbonagdas gerai ir suktinukai išjaučio sprandinės.
Dičkis valgo dar pelėsinį sūrį noriai ir alyvuoges. Mažius ryja kietus sūrius.
Ir šiaip be labai didelio entuziazmo valgo visus mano kulinarinius pagaminimus.
O aš labai mėgstu tokį keksą
400g minkšto sūrio
400g kieto sūrio
4 kiaušiniai
400ml balto vyno(sauso, arba pusiau sauso)
400g karšto rūkymo kumpio
200ml aliejaus
400g miltų
1 a.š sodos/
Picos prieskonių(galima nedėti)
sūrį sutarkuoti, kiaušinius išplakti, kumpį supjaustyti. Viską ruošti kaip keksui- išmaišyti ir kepti kol iškeps. Man labai skanu. Ir vaikams. Valgyti šiltą.
O dabar einu virti paprastų žagarėlių.
Atsakyti
prašmatniai valgo biggrin.gif
Braškės mylimiausias patiekalas - spurgos. na ir žinoma blynai. ir šiaip - viskas, kas riebu (turint omeny ūgio -svorio santykį, tai net juokinga) . bet nelabai galima.
Atsakyti

dar vaikai labai mėgsta skryliukus.
Dvi smulkia tarka sutarkuotos bulvės, kiaušinis, žiupsnelis druskos ir miltų tiek, kad tešlai padaryti. Suminkyti ir virti skryliukus.

Maltos virtos bulvės- 5. Du kaišiniai ir miltų, taip kad būtų galima daryti paplotėlius. Į paplotėlio vidurį įdėti gabaliuką fermentinio sūrio. Išvirti ir apkepti svieste.

Labai skanu cementiniai virtiniai. Įdaras tarkuotos nusunktos bulvės.

O visokios picos ir bandelės su dešrelėm- žinoma labai mėgiami patiekalai.
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2012 02 04, 21:04)
prašmatniai valgo biggrin.gif
Braškės mylimiausias patiekalas - spurgos. na ir žinoma blynai. ir šiaip - viskas, kas riebu (turint omeny ūgio -svorio santykį, tai net juokinga) . bet nelabai  galima.


nežvenk biggrin.gif karbonadas pas mus , tai visa mėsa kokią galima išmušti, bet kai parašai tai žinai kaip skamba biggrin.gif , jautienos sprandinė- vienintelis toks tikrai brangus maistas- gaminu retai. Vėžius irgi ežere gaudom. Ir lynas kartais užkimba biggrin.gif . Pelėsinio sūrio perku- daktaras išrašė(fermentacija sutrikus skrandžio) dėkui Dievui mėgsta, alyvuoges ir aš ryju. Višta iš esmės pigu.
Dar labai gerai eina patobulinta lazanija. Pigiausi makaronai- pokas, svogūnas su morkom apakeptas ir skystas faršas(vištienos pigiausias) makaronus išverdi, viską sumaišai ir į orkaitę. Picos prieskonių įbarstai. Skanu labai su grietine.
Varškę kaimišką teta duoda i grietinės.
Atsakyti
picų nevalgo. Makaronų - irgi. nebent labai riebią (feee) lazaniją.... Dešrelės - tik tigriuko ir tik labai retai... Vištiena - nebent blauzdelės.... Skrylių nevalgo. Virtiniai tik su faršu. Žuvies nevalgo, nebent dėdei įtikdama, kartu su juo suvalgo riekutę silkės. vat taip ir žaidžiam maistą. :/
Atsakyti
Kai dukra atsisakydavo ką nors valgyti, visada įkalbėdavau nors paragaut, o tada jau apsispręsti. Paprastai po poros paragavimų viską pradėdavo valgyt. Mažyliui, nuo tada kai pradėjom kramtyt, tinka viskas. Ir pabandyk ko nors nepasiūlyt biggrin.gif . Tiesa, būna, kad į kažką naujo pasižiūri susiraukęs, bet tik tol, kol paragauja. Smalsumas nugali. biggrin.gif
Atsakyti
tada tau gerai. Maniškė parsivežta valgė tik pienišką makaronų sriubą, sardeles, kotletukus ir Actimel. viskas.
Atsakyti

va ko kategoriškai nevalgo- tai rūgštynių sriubos ir šaltibarščių. IR dašrelių iš faršo. Jokių.
Labai gerai valgo sriubas. Žodžiu savo vaikų mitybos įpročiais džiaugiuosi. Apetitu nesiskundžia abu.
Labai gerai. Ir labai gerai kad nealergiški abu. Kaip besuksi- man pasisekė su vaikais biggrin.gif
Atsakyti
Alfija, o nebandei namie dešrelių dėt? pirktinės maniškei per aštrios... namines šveičia puikiai.
Atsakyti
O sakė, kad vaikas nevalgus... Tiesa, kramtyt nemokėjo, vimdė jį nuo menkiausio trupinio. Bet čia dėl to, kad niekada nevalgė nieko kito kaip mišinuką ir košytes. Kai šį barjerą įveikėm, negaliu atsidžiaugt.
Tiesa, saldumynais savo vaikų nefarširuoju. Po sotaus valgio, jei vis dar nori sausainukas vienas kitas, barankytė ar naminio pyrago gabaliukas taip, bet saldainių saujomis jie nevalgo. Mažyliui tai išvis tik kruopelytę paragaut duodu retkarčiais, kai neatsispiriu surauktai nosytei biggrin.gif
Už tai šaldytos uogos, džiovinti obuoliai, riešutėliai - pats didžiausias skanėstas. smile.gif
Atsakyti
Net nežinau kaip įkalbėtum, bet apetitui gerinti yra labai gerai puplaiškių arbata. Bet karti ji. Nors veikia tiesiog puikiai. Anoreksininkėm mūsų privaloma tvarka girdo biggrin.gif . Skrandžio sulčių sekreciją tvarko, reakcija šarminė, kas savaime labai gerai. Seniau būdavo vaistinėse lašų puplaiškių.
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2012 02 04, 22:13)
Alfija, o nebandei namie dešrelių dėt? pirktinės maniškei per aštrios... namines šveičia puikiai.


faršinių nebandžiau. Tik plautines. Tokias pati labai mėgstu. Tai plautinių jiems ir nesiūliau, bet šiaip tai pabandysiu, nes aš ir faršą namie malu pati, jei kotletams. Nepatinka man parduotuvinis.
Ir šiaip...va turėjau tikkros kaimiškos kiaulės mėsos, užaugintos pagal senus tarybinius metodus, be tų paipldų. Tai ir mėsa verda tiek laiko kaip mėsa, ir faršas iš jos kaip faršas, bet viskas kas gera- baigiasi. Dabr turiu tik lašinių su raumenuku ir viskas- iš viso to gėrio(rūkytų).
Atsakyti
Alfija,o kaip tie cementiniai virtiniai?Kaip koldūnai,bet viduj žalios bulvės tarkis?Į jį kokių prieskonių,ar tik druskos?Negirdėtas man,norėč paragaut.Nors neužsiimu terlionėm,daug mūsų šeimai reikia.Apie 130 vnt vienam pavalgymui.Bet džiaugiuosi,kad valgūs.Tik kad išrankūs,rupūžokai biggrin.gif
Atsakyti