Įkraunama...
Įkraunama...

Šaldytos jūros gėrybės

QUOTE(astukas @ 2008 02 12, 12:38)
Skanu skanu rolleyes.gif Ir as ne visada jo turiu mirksiukas.gif

Vakar gaminau kitoki patiekala nes jau nusibodo tie makaronai ax.gif
Taigi juros gerybiu apkepas su ryziais
1. Isvirti 2 st. ryziu.
2. Isvirti juros gerybes (apie 700 gr.).
3. Keptuveje pakepinti du susmulkintus svogunus ir viena susmulkinta paprika. Kai suminkstes ideti truputi sviesto, 3 v.s. miltu, 1,5 st. pieno, druskos, 1 a.s. Worcestershire padazo, pipiru, apie 200 gr. majonezo ir letai pavirti kol sutirsteja. Tuomet sudeti virtas juros gerybes ir dar prideti pora indeliu tuno (apie 300 gr., nupylus sultis ar alieju). Siek tiek viska kartu pakaitinti.
4. I kepimo skarda sudeti virtus ryzius. Ant virsaus supilti visa padaza. Deti i orkaite ir kepti 30 min. 150 orkaiteje.

Mums visiems sis patiekalas patiko labiau nei su makaronais. Dar pasiskrudinom baltos duonos, pasidarem pomidoru salotu ir ......baltas vynas ax.gif 
Supili saldytas krevetes i keptuve. Uzdengi dangti ir pakaitini kol atsileis. Uzpili vienos citrinos sulciu, idedi druskos, paprikos ir malto muskato riesuto. Dar siek tiek pakaitini. Isverdi ryziu ir pataisai salotu. Viskas essen.gif Supili krevetes i dubeni sedat prie stalo ir narstot po viena krevete (tokia vakariene uztrunka, yra laiko pabendraut rolleyes.gif ). Pirmiausia isciulpiat papilvej esancius ikrus (ne visada buna cool.gif ), nusukat galva, praskeciat luksta per puse ir randat valgoma dali biggrin.gif



Labai aciu uz patarima 4u.gif

Butinai ismeginsiu wub.gif
Atsakyti
man tai kazkaip tos saldytos gerybes neskaniai atrodo schmoll.gif nemegstu as tokiu dalyku schmoll.gif o MB is viso net ziuret negali doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bori @ 2008 02 18, 14:56)
man tai kazkaip tos saldytos gerybes neskaniai atrodo  schmoll.gif nemegstu as tokiu dalyku  schmoll.gif o MB is viso net ziuret negali  doh.gif

Nieko gero tavo receptukas schmoll.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Gal kas žinot jūros gėrybių sriubos receptuką? 4u.gif ko ir kiek ten reik sukrauti? smile.gif
Atsakyti
o gal kas galit patart,kaip apkepti menkiu ikrus,kad jie butu traskus..arba pamarinuoti,kad butu kaip is silkiu marinuotu,neskrostu..
Atsakyti
Man patinka jūros gėrybės, tiesa, turiu vieną pamėgtą receptą, ir tik jį tedarau blush2.gif man jis toks super kad net nebenoriu eksperimentuot daugiau, taigi:
perku maksimoj šaldytų jūros gėrybių maišelį (ten miksas), ir dar mažą maišiuką šaldytų lukštentų krevečių. Visa tai keptuvėn, kai atitirpsta, dėti sviesto, traiškytų česnakų kokias tris - keturias skilteles, citrinos žievelės tarkuotos biski, druskytės, pipiriukų, ir patroškinti maksimum 5 minutes, ne ilgiau nes tos gėrybės į gumą pavirs. Pabaigai įmaišyti šviežių smukiai pjaustytų krapų.. galima ant pabaigos dėti grietinės keletą gerų šaukštų.. čia kaip kam labiau patinka. Ir visas tas dalykas patiekiamas užpilant ant (arba šalia) kątik išvirtų bulvių. (Beveik kaip gybai su bulvėm gaunasi wub.gif ) Man tai niaaaam šitas patiekalas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperMutteR @ 2006 03 23, 11:23)
na, gal ne kinietishka sriuba, bet kai ka skanaus pasigaminti galiu pasiulyti  ax.gif

juros gerybes reikia atshildyti, kad nuvarvetu ledas tirpstantis
gerus makaronus pastatai virti
tuomet i keptuve su biskuchiu aliejaus dedi susmulkintus svogunus, chesnaka  rolleyes.gif
apkepus, suberi juros gerybes (jei neturi ju, pakaks krevechiu ir krabu lazdeliu mirksiukas.gif ), viska pakepi
ishvirus makaronams, juos nupili, idedi turini keptuves, paskanini prieskoniais, uzhpili gausokai grietines ir uzhtarkuoji daug surio - viska ishmaishai -  thumbup.gif
skanaus 4u.gif


O as panasiai darau,bet ne su makaronais,o su ryziais(dar galima ir siek tiek lesiu idet,verdant ryzius,bus pikantiskesnis,grazesnis patiekalas)juros gerybes kepinu ant sviestuko su cesnaku,dar citrinos sulciu isspaudziu biskutuka.Bet neperkepinkit,net juros gerybes susitrauks ir bus kietokos!!!O kai jau isvirtus ryzius sumaisau su juros gerybem,tai apipilu grietinele ir dar patroskinu su prieskoniukais. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *leila*: 17 sausio 2010 - 12:47
sveikos mergaites mirksiukas.gif vyras parnese saldytu valytu kalmaru file(manydamas ,kad tai zuvis) lotuliukas.gif tai galvoju kaip skaniai juos patiekt,per vakareli,kad tiktu valgymui ir karsti,ir salti ax.gif gal tesloje ,ziedais pjaustyti ar ka tai....at kokiu salotu gal zinot 4u.gif
Atsakyti