QUOTE(oujess @ 2011 11 15, 00:17)
Sveikos kepejos

Nelabai turiu laiko "eiti" per visas temas, kiek permeciau, man "nedasilo", tad prasau apsviesti...
Turiu apie 100 ml gyvo raugo. Man neaiski ta dalis kaip atsiskirti raugo kitam kepimui. Kiek supratau, ta rauga pamaisyti su 1/3 miltu ir siltu vandeniu ir parauginti ? Cia irgi ivairiai radau-kad priklauso nuo kambario temp-rugina nuo 6 val iki net 4 dienu?! Paskui, kaip suprantu dalis raugo atidedama ir i saldytuva, i likusi rauga sudedami like miltai, kiti priedai, dar kildinama apie 10-12 val ir kepama.
Patarkit man, neismanelei... Noriu juodos duonytes su daug linu semenu ir visokiu kitokiu seklyciu...
Tarpkitko, kepiau su malsenos miltu misiniu ir mielemis, tai gavosi kazkokia fantastika! Val labai noreciau ismokti kepti sveikesne duonyte su raugu, todel ir klausiu kaip man su juo susidraugauti
labas vakaras.
na nezinau kaip kitos seimininkes daro, bet as su 100 ml raugo, ji "padauginciau" iki 400ml. manau tai vadinama primaitinimas... Pries maisant duona isimu rauga is saldituvo: pridedu 3-5 pilnus saukstus miltu, vandenuko is akies gal tiek pat saukstu ir puse saukstelio cukraus. palieku raugti valandai kitai. jeigu noriu greitesnio raugimo, statau i dubeni su "karstu" vandeniu is krano - ne is virdulio. tuomet matau kad po valandos raugimas prasideda, pradedu maisyti duonyte. as megstu i duona sudeti kuo daugiau raugo apie 300ml. tai va sudejus paauginta rauga i duonyte, palieku nedaug sloike, ten vel idedu miltu, cukriuko ir vandens, palieku raugti per nakti kitam kartui.
per emtus kepimo sitas budas man labiausiai pasirode patikimas (tikrai zinau kad raugas gyvas)
kas enaisku mano rasyme? klauskite bandysiu sudelioti mintis kitiap