QUOTE(Gladiola @ 2011 12 09, 10:52)
kepdavau kas savaite. O rauga gal jau ir gavau pasilpusi

Nes nebe tokia skani ir pakilusi duona gaudavosi kaip anksciau (kepiau pagal ta pati recepta).
Bet dabar vel pasimeciau, juk anksciau atsignybdavau nuo teslos gabaleli (su visais priedais) ir i saldytuva. Ir ilgai kepiau duona, ir viskas gerai budavo
Na, aš taip atgnybiu jau senai. O mažiau pakyla jeigu raugas nepakankamai įrūgęs būna. Aš kepu kas savaitę, bet turiu du raugus vis šaldytuve, tai gaunasi, kad raugas išbūna min 2 savaites. Jeigu man atrodo, kad dar reiktų jam rūgimo, tai išėmusi iš šaldytuvo ilgiau palaikau arba šilčiau padedu.
Dar duona mažiau gali kilti ir dėl aplinkos temp. Žiemą aš kildinu vis pašildydama orkaitėje. Tada garantuotai ir gražiai iškyla.