Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(keistuole @ 2011 12 30, 10:23)
bigsmile.gif Aš jau pasigedau jūsų šitoj temoj  ax.gif
Reiks išbandyt šią duonelę.
Dabar kažkaip apsistojau ties jūsiške firmine, tik miltų proporcijas pakaitalioju, nes man patinka labiau ruginės, kartais salyklo įdedu, bet iš principo laikausi recepto  ax.gif
O obuolių košė sava naminė?
Rududu vien dėl to, kad medaus nenaudot? Ar ir skoninės savybės keičiasi?
(Medaus turiu savo, o rududu reikia pirkt, nes tokių daiktų mes nevalgom ir dėl šaukšto kažkaip gaila visą skardinę atidarinėt)
Suformuotą kepaliuką kildinat formoj, o prieš kepant išimat?
Jei taip, ką dedat į formą, kad nepriliptų?

Na, aš visalaiką skaitinėju visą temą , tik kažkaip nelabai turėjau kuo pasigirti, ar šiaip ką patarti smile.gif
Obuolių košė sava. O Rududu dedu, kai turiu, nors dažnokai perku visokiems kepiniams. Dedu tik dėl saldumo, nes mano obuolienė rūgštoka. bandžiau dėti ir visokių savų uogienių - irgi pasiteisina. Žinoma, nieko specialiai nereikia pirkti, o naudoti tai kas yra namuose. Suformuotą kepaliuką kildinu savos gamybos formoje, išklotoje kepimo popieriumu, o išimu kartu su popieriumi ir dedu ant skardos kepti. user posted image
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 12 30, 10:22)
Na, aš visalaiką skaitinėju visą temą , tik kažkaip nelabai turėjau kuo pasigirti, ar šiaip ką patarti  smile.gif
Obuolių košė sava. O Rududu dedu, kai turiu, nors dažnokai perku visokiems kepiniams. Dedu tik dėl saldumo, nes mano obuolienė rūgštoka. bandžiau dėti ir visokių savų uogienių - irgi pasiteisina. Žinoma, nieko specialiai nereikia pirkti, o naudoti tai kas yra namuose. Suformuotą kepaliuką kildinu savos gamybos formoje, išklotoje kepimo popieriumu, o išimu kartu su popieriumi ir dedu ant skardos kepti. user posted image


o kokia ta savos gamybos forma? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Di72 @ 2011 12 30, 11:16)
o kokia ta savos gamybos forma?  ax.gif

žiūrėkit į parašą wub.gif Terra daro formas iš laikraščių/žurnalų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 12 30, 10:22)
Na, aš visalaiką skaitinėju visą temą , tik kažkaip nelabai turėjau kuo pasigirti, ar šiaip ką patarti  smile.gif
Obuolių košė sava. O Rududu dedu, kai turiu, nors dažnokai perku visokiems kepiniams. Dedu tik dėl saldumo, nes mano obuolienė rūgštoka. bandžiau dėti ir visokių savų uogienių - irgi pasiteisina. Žinoma, nieko specialiai nereikia pirkti, o naudoti tai kas yra namuose. Suformuotą kepaliuką kildinu savos gamybos formoje, išklotoje kepimo popieriumu, o išimu kartu su popieriumi ir dedu ant skardos kepti. user posted image


o kaip jums tokios įpjovos plačios pasidaro?
Aš jei gilesnes darau, tai man ir lieka įdubę. Nors bandžiau visaip ir prieš kepant ir prieš kildinant jau suformuotus kepaliukus.
Atsakyti
Terra wub.gif nusikopinau smile.gif pretenduoju į darbštuoles hihihi.gif

Obuolienės neturiu unsure.gif kuo ja būtų galima keisti? ar nedėti iš vis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2011 12 31, 10:41)
Terra  wub.gif  nusikopinau smile.gif pretenduoju į darbštuoles hihihi.gif

Obuolienės neturiu  unsure.gif  kuo ja būtų galima keisti? ar nedėti iš vis  unsure.gif


aš kažkada buvau pirkus obuolių tyrelę, tik ji skysta, bet skonis obuolinis.
Nors galima gi išsivirt
Atsakyti
Mergaitės nepirkit jokių tyrelių specialiai duonai, jei neturit savų. jau geriau šviežią obuolį sutarkuokit ir įmaišykit. Žinoma, tinka visokios tyrelės, bet manau, jei ne savo gamybos, tai kam gi reikia papildomai išlaidauti. Mano kaimynė rudenį vis tempė obuolius iš savo sodo, tai nebebuvo kur dėti, va ir išviriau košę, kurią dabar sėkmingai naudoju.
Įpjovos gaunasi plačios, tur būt todėl , kad įpjaunu su labai aštriu peiliu ir visai negiliai, apie 0,5cm. Jeigu tešla gerai kyla, tai taip ir gaunasi.
Tau jau tur būt susitiksime sekančiais metais! Ačiū, kad buvome kartu, kad negailėjome patarimų ir gerų žodžių. Atskiras ačiū temos šeimininkei Nataliunchik! Su Naujais! Neleiskime, kad mus Drakonas suvalgytų, geriau mes jį pamaitinkime skania duonele!
Atsakyti
Terra labai gražus kepaliukai, kaip visada thumbup.gif

QUOTE(keistuole @ 2011 12 31, 10:18)
o kaip jums tokios įpjovos plačios pasidaro?
Aš jei gilesnes darau, tai man ir lieka įdubę. Nors bandžiau visaip ir prieš kepant ir prieš kildinant jau suformuotus kepaliukus.

gal jus darot iš didesnio kiekio ruginių miltų, tada ne taip stipriai kila ir įpjovos nepasidaro tokios gražios 4u.gif

QUOTE(Nerutė @ 2011 12 31, 10:41)

Obuolienės neturiu  unsure.gif  kuo ja būtų galima keisti? ar nedėti iš vis  unsure.gif

puikiai tinka ir paprastas obuoliukas, ir slyvų uogienė, ir moliūginė mirksiukas.gif

QUOTE(Terra2 @ 2011 12 31, 13:42)

Tau jau tur būt susitiksime sekančiais metais! Ačiū, kad buvome kartu, kad negailėjome patarimų ir gerų žodžių. Atskiras ačiū temos šeimininkei Nataliunchik!  Su Naujais! Neleiskime, kad mus Drakonas suvalgytų, geriau mes jį pamaitinkime skania duonele!

ačiū ir Jums kad užsukat, neužmirštat pasidalint savo idėjom ir grožiais 4u.gif

Ir norėčiau pasveikinti visas darbštuoles su artėjančiais Naujais Metais:
Tebūnie Jums geras šitas rytas,
Kai žiema vėl žemę nubučiuos.
Ir kai žodžiai gerumu pavirtę,
Tūps lyg paukščiai ištiestuos delnuos.
Svajonės, trapios lyg varvekliai,
Eis sutikt naujos aušros.
Tebūnie Jums geras šitas rytas,
Ir diena ir metai nuo pradžios.


Atsakyti

SU NAUJAIS METAIS !

QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 31, 17:06)
puikiai tinka ir paprastas obuoliukas, ir slyvų uogienė, ir moliūginė  mirksiukas.gif

slyvų turiu bigsmile.gif dėkui Nataliuk, tu kaip visada wub.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 31, 17:06)
puikiai tinka ir paprastas obuoliukas, ir slyvų uogienė, ir moliūginė  mirksiukas.gif

ar gerai suprantu - visi sitie saldumynai dedami ne tik del saldumo? ax.gif
Atsakyti
sveiki, su Naujaisiais ! [SIZE=7][COLOR=red] 4u.gif

norejau pasiteirauti Nataliuncik’o del kvietinio raugo (http://nataliuncik.blogspot.com/2010/03/kvietinis-raugas.html)

koki vandeni naudojat - silta, is krano ar virinta; kokius miltus - paprastus kvietinius 550D ar rupaus malimo kvietinius?

P.S. klausimas visoms kepejelems, kurios naudojasi duonkepemis. tikiuosi, kad suprantamai parasysiu.
ar kepant duona duonkepeje ir orkaiteje skiriasi sausu mieliu idejimo kiekis. pvz. ant pakelio 7 g raso, kad jos yra skirtos 500g kiekiui duonos padaryti, bet kepant duonkepeje duonos receptuose yra nurodoma pvz 2 a.s. sausu mieliu ir ju idejus i tesla pakelyje dar lieka. tai kaip reiketu vadovautis, kad nesuklysciau?

aciu visomsis anksto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2012 01 02, 09:59)
ar gerai suprantu - visi sitie saldumynai dedami ne tik del saldumo? ax.gif

ne, ne tik, dar ir rūgštelei, dar kiek skonį duoda (priklauso nuo uogienės/tyrės)

QUOTE(wituxas @ 2012 01 02, 14:58)

norejau pasiteirauti Nataliuncik’o del kvietinio raugo
koki vandeni naudojat - silta, is krano ar virinta; kokius miltus - paprastus kvietinius 550D ar rupaus malimo kvietinius?

P.S. klausimas visoms kepejelems, kurios naudojasi duonkepemis. tikiuosi, kad suprantamai parasysiu.
ar kepant duona duonkepeje ir orkaiteje  skiriasi sausu mieliu idejimo kiekis. pvz. ant pakelio 7 g raso, kad jos yra skirtos 500g kiekiui duonos padaryti, bet kepant duonkepeje duonos receptuose yra nurodoma pvz 2 a.s. sausu mieliu ir ju  idejus i tesla pakelyje dar lieka. tai kaip reiketu vadovautis, kad nesuklysciau?

aciu visomsis anksto smile.gif

vandenį pilu tik virintą, nusistovėjusi, o miltus dedu 550C, visgi čia batonams ir pyragams naudoju

mielių kiekis kepant duonkepėje ir orkaitėje skiriasi, bet čia skirta daugiau jei maišot rankomis
Atsakyti