Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(Terra2 @ 2011 12 30, 09:05)

PLIKYTA DARBŠTUOLIŲ DUONA


Sveikinuosi naujais metais 4u.gif

Sudomino šita duonelė, jūsų firminė, kiek pakitusi, patapo ir mano firmine ax.gif
Tik man, nemėgstančiai saldžių duonų, iškilo toks klausimas - jei naudojama uogienė saldi, tai gal nebereikia Rududu g.gif
Atsakyti
Per Grineviciutes laida apie duona, kepejeles (tos, kur pacios kepa) minejo, kad rauga isleidzia pries dedant i tesla. Kazi ka tai duoda? Ar kas taip darot? g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2012 01 08, 15:18)
Per Grineviciutes laida apie duona, kepejeles (tos, kur pacios kepa) minejo, kad rauga isleidzia pries dedant i tesla. Kazi ka tai duoda? Ar kas taip darot? g.gif  rolleyes.gif



vaikai sutrukdė pažiūrėti laidą atidžiai doh.gif gal kas įdėmiai įsidėmėjot kaip rekomenduojama kepti duoną. Etapai, temperatūros (kiek supratau reikia pirmiausiai užkaitinti, kad pluta susidarytų ir tada mažinti, tokiu būdu išlieka maistinės savybės ar ne g.gif ), pats receptas.
Atsakyti
QUOTE(simona.kom @ 2011 12 05, 14:41)
Supermamoje esu naujokė, kaip matau yra įvairiausių temų, man užkluvo ši, kadangi jau metus kepu duoną pati (dažniausiai šventėms) taigi sugalvojau pasidalinti receptu su jumis, dar nė karto nenusivyliau..  4u.gif

Reikės:
2 kg miltų (aš dedu kvietinius)
30 g. kmynų.
1,5 stiklinės cukraus.
2 valg. šaukštai druskos (su mažais kaupukais)

RAUGAS
Į dubenį suberti 30 g. kmynų, 2 šaukštus druskos, 0,5 stikl. cukraus. Viską užpilti 1,7 l verdančio vandens, maišant berti 4 saujas miltų. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Kai atvės iki +36 laipsnių supilti raugą ir vėl išmaišyti. Uždengti rankšluosčiu ir padėti ramiai rūgti 48 val.

Po to įdėti dar 1 stiklinę cukraus, išmaišyti, pasiimti raugo apie 300g, kitam kartui (pasidėti į šaldytuvą) suberti likusius miltus ir gerai išmaišyti. Palikti rūgti apie 8 valandas.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu, pabarstyti miltais. Gražiai įdėti tešlą, suformuoti kepalėlį. Dėti į šaltą orkaitę nusatytą ant +200 laipsnių, kepti 1 val. Po to nustatyti +120 laipsnių ir dar kepti valandą (viso dvi valandos kepimo) Sėkmės! thumbup.gif

P.S. tą raugą kurį reikia įpilti atvėsus vandeniui galima pasidaryti prieš duonos kepimą kokią savaitę, ir iš tų dviejų litrų būtų galima imti po tuos 300g kiekvieną kart kepnt, aišku, kol nepasens. smile.gif

Sita duonele kepiau,tik nesudejau visu miltu,bet gavosi skani.Siandien vel uzsiraugsiu,kepsiu essen.gif
Gal kas galit pasakyti,kodel mano raugui ant virsaus nusistovejo, vanduo ? laikiau saldytuve apie 2-3savaites ir nieko jam nedariau( Na tiesiog pamirsau apie ji) Sumaisiau,atrodo viskas normaliai,bet kvapas tai kaip spirito,uh... Ar iskepsiu su tokiu raugu duonele?
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2012 01 08, 17:41)
vaikai sutrukdė pažiūrėti laidą atidžiai doh.gif gal kas įdėmiai įsidėmėjot kaip rekomenduojama kepti duoną. Etapai, temperatūros (kiek supratau reikia pirmiausiai užkaitinti, kad pluta susidarytų ir tada mažinti, tokiu būdu išlieka maistinės savybės ar ne g.gif ), pats receptas.

taip kaip ten rode savo orkaitese su 250 laipsniu neuzkaitinsim smile.gif
Duonos kepimo principas pradzioje suformuoti pluta, o veliau pamazinus temperatura pabaigti kepti. Papildomas drekinimas kepant butinas
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2012 01 08, 17:20)
taip kaip ten rode savo orkaitese su 250 laipsniu neuzkaitinsim smile.gif
Duonos kepimo principas pradzioje suformuoti pluta, o veliau pamazinus temperatura pabaigti kepti. Papildomas drekinimas kepant butinas


pas mane 225 ir dar viena padala maxi (tik neparašyta kiek tas maxi g.gif ), tai gal ir užkaitinčiau unsure.gif
aš visada dėdavau linų, dabar aiškino, kad linai aukštoj temperatūroj išskiria kažkokius negerus aliejus, tai panašu, kad teks atsisakyti.
O kas tas papildomas drėkinimas, čia jau praleidau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mililė: 08 sausio 2012 - 17:31
QUOTE(Mililė @ 2012 01 08, 18:31)
pas mane 225 ir dar viena padala maxi (tik neparašyta kiek tas maxi g.gif ), tai gal ir užkaitinčiau unsure.gif
aš visada dėdavau linų, dabar aiškino, kad linai aukštoj temperatūroj išskiria kažkokius negerus aliejus, tai panašu, kad teks atsisakyti.
O kas tas papildomas drėkinimas, čia jau praleidau...


gal neteisingai issireiskiau, turejau omeni, kad krosnyse temperatura siekia ir 300-400 laipsniu. Tokioje krosnyje keptos duonos pluta bus juoda nors pati duona viduje sviesi.
musu orkaite kaitina iki 250 plius fukcija su griliu is virsaus leidzia pasiekti 275 laipsnius. Paprastai didesnius kepalus kepu 250 paskui zeminu iki 200-220 su ventiliatoriumi. 275 esu bandes tik kepdamas indiskas duoneles tai mygom putesi idetos. gal ir duona pavyktu paskrudinti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 08 sausio 2012 - 18:49
QUOTE(Vyckaju @ 2012 01 08, 18:46)
gal neteisingai issireiskiau, turejau omeni, kad krosnyse temperatura siekia ir 300-400 laipsniu. Tokioje krosnyje keptos duonos pluta bus juoda nors pati duona viduje sviesi.
musu orkaite kaitina iki 250 plius fukcija su griliu is virsaus leidzia pasiekti 275 laipsnius. Paprastai didesnius kepalus kepu 250 paskui zeminu iki 200-220 su ventiliatoriumi. 275 esu bandes tik kepdamas indiskas duoneles tai mygom putesi idetos. gal ir duona pavyktu paskrudinti smile.gif


o kas kiek minučių žeminat temperatūra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mililė: 08 sausio 2012 - 19:27
QUOTE(Mililė @ 2012 01 08, 16:41)
vaikai sutrukdė pažiūrėti laidą atidžiai doh.gif gal kas įdėmiai įsidėmėjot kaip rekomenduojama kepti duoną. Etapai, temperatūros (kiek supratau reikia pirmiausiai užkaitinti, kad pluta susidarytų ir tada mažinti, tokiu būdu išlieka maistinės savybės ar ne g.gif ), pats receptas.

Laidą galite pažiūrėti čia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(braskel @ 2012 01 08, 23:12)
Laidą galite pažiūrėti čia  4u.gif

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2012 01 08, 15:56)
Sveikinuosi naujais metais 4u.gif

Sudomino šita duonelė, jūsų firminė, kiek pakitusi, patapo ir mano firmine  ax.gif
Tik man, nemėgstančiai saldžių duonų, iškilo toks klausimas - jei naudojama uogienė saldi, tai gal nebereikia Rududu g.gif

Malonu, kad eksperimentuojat ir prisitaikot pagal save. Žinoma, jei uogienė saldi, jau nebereikia nieko. O tą "Rududu" aš dėjau todėl, kad mano obuolienė yra rūgštoka. Ir rezultate gaunasi vos vos juntamas salstelėjimo prieskonis.
Atsakyti
QUOTE(pumpocka @ 2012 01 08, 17:19)
Sita duonele kepiau,tik nesudejau visu miltu,bet gavosi skani.Siandien vel uzsiraugsiu,kepsiu  essen.gif
Gal kas galit pasakyti,kodel mano raugui ant virsaus nusistovejo, vanduo ? laikiau saldytuve apie 2-3savaites ir nieko jam nedariau( Na tiesiog pamirsau apie ji)  Sumaisiau,atrodo viskas normaliai,bet kvapas tai kaip spirito,uh... Ar iskepsiu su tokiu raugu duonele?

Jei neklystu, reikia išėmus raugą vėl jį išmaišyti, pamaitinti, pašildyti, paauginti, tada nuėmus dalį dėti į duoną, o likusią dalį į šaldytuvą, ir taip kas kartą vis paauginti šaldytuve esančią dalį.
Man suveikė, svarbiausia, kad pelėsių nebūtų.

Aš kepu duonkepėj, ir toks klausimas iškilo: ar pas visas taip greitai kietėja ta duona ir taip trupa? Kepu pagal delonos receptą (paimprovizuotą - daugiau miltų, nekildinu atskirai mielių)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alinva: 09 sausio 2012 - 17:14