Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(Alinva @ 2012 01 09, 17:13)

Aš kepu duonkepėj, ir toks klausimas iškilo: ar pas visas taip greitai kietėja ta duona ir taip trupa?

su mielėm greičiau kietėja negu su raugu
Atsakyti
QUOTE(pumpocka @ 2012 01 08, 17:19)
Gal kas galit pasakyti,kodel mano raugui ant virsaus nusistovejo, vanduo ? laikiau saldytuve apie 2-3savaites ir nieko jam nedariau( Na tiesiog pamirsau apie ji) Sumaisiau,atrodo viskas normaliai,bet kvapas tai kaip spirito,uh... Ar iskepsiu su tokiu raugu duonele?
[/quote]

Na man jau ne kartą buvo tas pats, kad paviršiuje nusistovėdavo vandenukas, bet nieko nedariau ir ką gi Jūs manote? Ogi pavyko! Duona tokia pati skani, kaip ir visada.. Bent jau mano kepamai duonai tas nusistovėjęs vanduo įtakos tikrai nedaro. wink.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simona.kom: 09 sausio 2012 - 19:19
QUOTE(nataliuncik @ 2012 01 09, 19:05)
su mielėm greičiau kietėja negu su raugu

Dėkui, turėjau ir raugo, bet išvažiavau ilgų atostogų, užsiaugino pūkuotas kultūras ant viršaus, reikės iš naujo gamint.
O duonytės taip užsimaniau... nelaukiau, pasigaminau su mielėm biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alinva: 10 sausio 2012 - 13:33
sveikos. gal galesite padeti? tiesiog nezinau, bet nesigauna man duonos issikepti. pirma karta raugo gavau is kaimynes ir issikepiau pagal jos recepta. gavosi siaubingai rugsti. antra karta kepiau pagal kita recepta, su tuo likusiu raugu. tai duona kaip ir skani gavosi, bet zalia.. nors kepiau dvi val. dabar trecia karta pabandziau. rauga pati rauginau 5 dienas, kepiau visiskai pagl isntrukcija, dejau tokius miltus, kokius rase, bet duona vel zalia blink.gif virsus dar apkepes, bet puse daugiau jos zalia, o pats dugnas isvis verysad.gif nesuprantu, kame problema, ar minkyme, ar recepte, ar mano orkaiteje? bet kepu naujoje orkaiteje, laipsniai tokie, kokie nurodyti, gal kad programa is virsaus ir apacios? tikiuosi supratote mano beda ir zinote, ka daryti, kad taip nebutu? labiau noreciau sveikuoliskos duoneles issikepti, su grudais, saulegrazom ir selenom.

ir dar vienas klausimas. sviesi duona - is kvietiniu miltu? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles,
nusipirkau duonekepe, o tada pradejau ieskoti receptu cia, bet jus tiek daug prisnekejot, kad pradejau metytis. Is pradziu bandziau skaityti tema nuo pradziu, bet kada sitiek daug perskaitysi, tada galvoju reikia skaityti pabaiga, bet labai daug iskilo klausimu. Tai gal nesupyksit kad kartosiuos ir padesit man kas ryta megautis sviezia, skania duonyte smile.gif
o pirmas klausimas butu toks: kokia duona skanesne su raugu ar mielemis? siaip juodos duonos mano seimyna nelabai valgo, labiau megstam batona, arba formine, tai ja kepti turbut reikia tik su mielemis? o kokios mieles geresnes sausos ar slapios? ar cia parasyti receptai tinka kepti duonkepeje?
aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Obelėlė: 10 sausio 2012 - 19:42
Umberta, gal per daug vandens, kad duona neiškepa? Pagal kokį receptą kepi?

Obelėle, dėl skonio, tai sunku pasakyti, man skanu ir su mielėm, ir su raugu. Skirtumą jaučiu tik tokį, kad su raugu duona ilgiau nepasensta. Aš baltą-forminę (kaip batoną) kepu duonkepėje su mielėmis, o šviesią duoną (kurioje dominuoja kvietiniai miltai, bet yra ir ruginių) su raugu kepu orkaitėje. Kažkaip su raugu duonkepėj man ji nelabai skani buvo, nors tada dar vyko savo recepto ieškojimai, gal dabar ir gerai būtų. Mielės manoma, kad šlapios yra sveikesnės, bet aš asmeniškai retai jas naudoju, nes sausos man daug patogiau. Dažniausiai kepu pagal šį receptą:

250 ml vandens (arba pieno)
30 g sviesto (dažniau dedu 2š. aliejaus)
1,5 a.š. druskos
2 v.š. cukraus
380 g miltų
1,5 a.š. sausų mielių (dedu 1 a.š.)
Režimas - balta/prancūziška duona.
Atsakyti
smile.gif+2012 01 10, 23:35-->
QUOTE(As smile.gif @ 2012 01 10, 23:35)
Umberta, gal per daug vandens, kad duona neiškepa? Pagal kokį receptą kepi?

as pagal sita kepiau 4u.gif
http://www.mamyciukl...-duona-su-raugu
recepta, bet cia ir proporcijos siek tiek neaiskios man, bet kaip rauga pasidaryt buvo aisku.. dabar cia kiek skaitineju, kaip supratau, pirmam raugui mieliu riekejo idet? g.gif
ir man klausimas, koki rezime orkaitej ijungt? virsus su apacia, ar tik apacios kepimo rezima? unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Umberta @ 2012 01 11, 09:40)
as pagal sita kepiau 4u.gif
http://www.mamyciukl...-duona-su-raugu
recepta, bet cia ir proporcijos siek tiek neaiskios man, bet kaip rauga pasidaryt buvo aisku.. dabar cia kiek skaitineju, kaip supratau, pirmam raugui mieliu riekejo idet? g.gif
ir man klausimas, koki rezime orkaitej ijungt? virsus su apacia, ar tik apacios kepimo rezima? unsure.gif  4u.gif

Aš praktiškai viską įskaitant ir duoną kepu užstačius viršus ir apačia su ventiliatorium mirksiukas.gif , raugą taippat prieš metus laiko gaminaus pagal šį receptą, o duonytę paskutiniu metu kepu pagal Natuloncik bočių receptą, truputėlį jį modifikavau pagal save blush2.gif
Atsakyti
smile.gif+2012 01 11, 00:35-->
QUOTE(As smile.gif @ 2012 01 11, 00:35)

Obelėle, dėl skonio, tai sunku pasakyti, man skanu ir su mielėm, ir su raugu. Skirtumą jaučiu tik tokį, kad su raugu duona ilgiau nepasensta. Aš baltą-forminę (kaip batoną) kepu duonkepėje su mielėmis, o šviesią duoną (kurioje dominuoja kvietiniai miltai, bet yra ir ruginių) su raugu kepu orkaitėje. Kažkaip su raugu duonkepėj man ji nelabai skani buvo, nors tada dar vyko savo recepto ieškojimai, gal dabar ir gerai būtų. Mielės manoma, kad šlapios yra sveikesnės, bet aš asmeniškai retai jas naudoju, nes sausos man daug patogiau. Dažniausiai kepu pagal šį receptą:

250 ml vandens (arba pieno)
30 g sviesto (dažniau dedu 2š. aliejaus)
1,5 a.š. druskos
2 v.š. cukraus
380 g miltų
1,5 a.š. sausų mielių (dedu 1 a.š.)
Režimas - balta/prancūziška duona.



Labai aciu uz patarimus, bandysiu isiskepti pagal si receptuka 4u.gif
Atsakyti
labas smile.gif gal kas galite pasidalinti raugu uz saldainiu dezute 4u.gif (telsiai)
Atsakyti
QUOTE(wituxas @ 2012 01 11, 16:47)
labas smile.gif  gal kas galite pasidalinti raugu uz saldainiu dezute 4u.gif (telsiai)

Manu ir be saldainių dėžutės pasidalins mirksiukas.gif Butume Vilniuje, pasidalinčiau
Atsakyti
Umberta, manau, kad nėra būtina dėti mielių į raugą.
Dabar mano kepama duonelė iš išorės panaši į Tavo duoto recepto nuotrauką, tačiau pirmoji iškepta tokia nebuvo, aš sveikuoliškos duonos receptą pritaikiau pagal save. Tiesa, duonelė mano lyg ir iškepdavo, bet labai jau drėgna buvo. Mažinau vandens kiekį, sėklų mažiau dėjau. Dabar tešla būna kaip tiršta košė, maišau ją šaukštu. Pabandyk paeksperimentuoti, gal mažink vandens, o gal reikėtų ilgiau duoną palikti kilti? Čia ji paliekama 3 val., aš kildinu 12 val., o kartais ir ilgiau, jei vėsiau kambary.
Umberta, o kaip orkaitė kepa kitus produktus? Ar tada viskas tvarkoje būna?
Atsakyti