QUOTE(Umberta @ 2012 01 12, 13:31)
pabandysiu seklu deti maziau, gal jos duoda slapuma

vakar vel bandziau kepti, jau jau lyg labiau sukepe, bet vistiek dreeegna gerokai

bet ne slapia jau. kepiau dvi val

kildinau tris, gal tuomet pabandyti per nakti pakildinti?
sėklos paleidžia klijus, ir ko daugiau sėklų, to sunkia duona kila
QUOTE(shopingas @ 2012 01 13, 00:34)
Norejau plikyta kept, tai is esmes viska kaip recepte dariau, tik uzplikinus nelaikiau para, tik kelias valandas (gal tai ir buvo klaida

) - zodziu, jau dadedant miltu tesla lyg ir gera buvo, paskui baisiai lipt prie ranku pradejo, tai suformavau ir kildinau. Bet visai nekilo kepaliukas, todel surizikavau toki ir kept - na pagal laika idealiai apkepe, graziai atrode, bet kepant irgi nei kiek nepakilo. O rezultatas buvo zalia duona viduje, visa slapia, tik plutele ideali.
Galvoju ar gali but, kad neislaikiau uzplikytu miltu? O gal raugas buvo problema?

Pirmaja duonele kepant is to paties raugo kepiau, tik dadejau mieliu, nes pats pirmas kepimas buvo. Na ir siaip neidealus raugas buvo, bet duona puiki gavosi, kilo be problemu.
plikyta duona visada drėgnesnė, o laikyt para nebūtina, pakaks palaikyt kol pravės kad galima būtu dėt raugą/mielės. Jūsų klaida tą, kad pastatėt kept neiškilusia, dėl to taip ir gavosi
QUOTE(Sawanna @ 2012 01 13, 13:22)
Taip ir dariau, bet man kazkodel tas raugas nei kilo, nei dvigubejo..ir duonos neiskele, bet rizikavau kepti, tai liko viduj zalia

Ir taip jau bandziau kokius 3 kartus, vis is naujo darau ir darau ta rauga, bet nu nepasigamina jis man toks koks turi buti

Kur jus laikot ta indeli su raugu paprastai? Gal pas mane namie per salta, nors laikiau salia radiatoriaus
raugas kila net šaldytuve pamaitintas, gal lėčiau, bet visgi
jei laikot ant radiatoriaus, tai gal prikepa ir žūsta gerosios bakterijos
Gyvenime visada bus problemų. Bet jūsų teisė rinktis: galite skųstis, o galite jas spręsti.