Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(nataliuncik @ 2012 01 13, 14:47)
plikyta duona visada drėgnesnė, o laikyt para nebūtina, pakaks palaikyt kol pravės kad galima būtu dėt raugą/mielės. Jūsų klaida tą, kad pastatėt kept neiškilusia, dėl to taip ir gavosi
raugas kila net šaldytuve pamaitintas, gal lėčiau, bet visgi
jei laikot ant radiatoriaus, tai gal prikepa ir žūsta gerosios bakterijos


Aciu, merginos 4u.gif Plikinys buvo atveses, bet matyt raugas nebetinkamas.... Reikes is naujo rauga gamintisi ir toliau bandyt. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2012 01 13, 17:36)
Aciu, merginos  4u.gif Plikinys buvo atveses, bet matyt raugas nebetinkamas.... Reikes is naujo rauga gamintisi ir toliau bandyt.  4u.gif

kodėl galvojat kad raugas netinkamas? g.gif pabandykit šaukštą raugo pamaitint, jei gyvas, subujos
galit palepint gyvu alumi ax.gif
Atsakyti
sveikos, merginos, sakykite, kuo jūs minkote tešlas - rankomis ar kombainu? Kaži būna pirkti tik tešlos minkymui skirtų aparatų ar tik kombainai su visais pribumbasais? Tingiu minkyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2012 01 13, 19:52)
sveikos, merginos, sakykite, kuo jūs minkote tešlas - rankomis ar kombainu? Kaži būna pirkti tik tešlos minkymui skirtų aparatų ar tik kombainai su visais pribumbasais? Tingiu minkyti doh.gif

biggrin.gif šiaip duoną rankomis, o pyragams-duonkepėj
šiaip kombainas kombainui nelygus, aš tai Kitchen'ą jau imsiu, geresnio kažkaip nu nieko nerandu, o gimtadieniui jau pažadėtas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2012 01 13, 00:34)

Galvoju ar gali but, kad neislaikiau uzplikytu miltu? O gal raugas buvo problema?  g.gif Pirmaja duonele kepant is to paties raugo kepiau, tik dadejau mieliu, nes pats pirmas kepimas buvo. Na ir siaip neidealus raugas buvo, bet duona puiki gavosi, kilo be problemu.


mačiau jau atsakė, ale dar paantrinsiu

uŽplikytus miltus svarbu palaikyt tik kol atvės, o daugiau ilgiau ar trumpiau visai nesvarbu


QUOTE(*barbora* @ 2012 01 13, 07:35)
Su raugu kepant jei nepakilo kildinant tai neberizikuokit kept, nes jei nekyla, tai vidus neiskeps. Jei jau taip atsitinka, gal vertetu idet tada mieliu, permaisyt ir kept.



drinks_cheers.gif
jei jau visai nepakilo labai maža šansų, kad kepant pakils. Tda geriau įmaišyt mielių. Kažkada senai ir man taip buvo ir mielės išgelbėjo nuo išmetimo.


QUOTE(JusRuMa @ 2012 01 13, 19:52)
sveikos, merginos, sakykite, kuo jūs minkote tešlas - rankomis ar kombainu? Kaži būna pirkti tik tešlos minkymui skirtų aparatų ar tik kombainai su visais pribumbasais? Tingiu minkyti doh.gif


aš minkau mikseriu. Mano kitchenaid'as ko tais parėjo (nežinau nuo duonos ar ne), tai vėl atsiprašiau savo senuko philips'o spiralinio.
Atsakyti
Sveikutes,

as tylusis skaitytojas ir kepejas tik pradedantysis - ačiū už receptus ir patarimus (tiksliai nežinau kam dėkoti, nes iš kikvieno patarimo paimu ko reikia man ir pridedu dar savo smile.gif ) Duona tapo manija smile.gif

Norėjau paklausti dėl salyklo. Aš gyvenu Anglijoje, parduotuvėse kol kas nemačiau, tik radau internete pardavinėja salykla alui (kvietinį, miežinį, ruginį , karamelinį ir dar belekokį). Ar galiu aš tokį pritaikyti duonytės kepime?
Koks skirtumas tarp salyklo extrakto ir salyklo grūdų visų.kapotų? Ką geriau naudoti ?
Pvz. Wheat Malt 500g Crushed / Milled
Roasted Rye Malt 500g Crushed?

čia nuorodėlė iš kur aš tai paėmiau:
http://www.the-home-...0g_Crushed.html

Ačiū už patarimus iš anksto.
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2012 01 13, 14:35)
Sveikos  4u.gif
Noriu paklaust ir aš dėl raugo. Darau trečią kartą, jau du išmečiau, vienas nekilo, kitas supelijo  doh.gif  Ar užengt plėvele reikia aklinai, ar plėvelę subadyt? Pas mus gyvena pelėsis, tai jaučiu, kai subadžiau - jis ir pakliuvo. Dėl šilumos - apie 20 laipsnių kambariuose - pirmas raugas nenorėjo kilt, per šalta turbūt? Antrą laikiau vonioj, apie 24 laips., tai kilo.
Ir kada geriau maitint, pagal receptą (aš dariau, kur pirmam ps., su paveiksliukais), ar kai pakyla ir nukrenta, ir tada maitint nieko nelaukus?
Ačiūū!

Nežinau dėl pirmam puslapy esančio recepto, bet aš dariau taip:
Sumaišiau miltų ir šilto vandens į 3-litrinį stiklainį, į tokią tirštos grietinės masę, pastačiau vonioj - pusė dugno ant gyvatuko vamzdelio, pusė ant kriauklės. Uždengiau rankšluosčiu. Po paros pamaišiau, vėl įdėjau miltų ir šilto vandens. Ir taip kelias dienas. Tada dalį gauto raugo (kiek ten priklauso pagal receptą) įdėjau į duoną, o likusią dalį - uždengiau dangteliu ir į šaldytuvą.
Kiek teko skaityt, šaldytuve esantį raugą maitinti kas savaitę - kaip suprantu, ištraukus ir pašildžius, ir su šiltu vandeniu/miltais.
Raugas visiškai ruginis, jei kas norės Vilniuje, galėsiu pasidalinti, kai vėl pasiauginsiu.
Papildyta:
QUOTE(chica @ 2012 01 14, 16:18)
Sveikutes,

as tylusis skaitytojas ir kepejas tik pradedantysis - ačiū už receptus ir patarimus (tiksliai nežinau kam dėkoti, nes iš kikvieno patarimo paimu ko reikia man ir pridedu dar savo smile.gif ) Duona tapo manija smile.gif

Norėjau paklausti dėl salyklo. Aš gyvenu Anglijoje, parduotuvėse kol kas nemačiau, tik radau internete pardavinėja salykla alui (kvietinį, miežinį, ruginį , karamelinį ir dar belekokį). Ar galiu aš tokį pritaikyti duonytės kepime?
Koks skirtumas tarp salyklo extrakto ir salyklo grūdų visų.kapotų? Ką geriau naudoti ?
Pvz. Wheat Malt 500g Crushed / Milled
Roasted Rye Malt 500g Crushed?

čia nuorodėlė iš kur aš tai paėmiau:
http://www.the-home-...0g_Crushed.html

Ačiū už patarimus iš anksto.

Kaip suprantu, duonos kepime galima panaudoti ir grūdus, ir maltą salyklą. Va, ką LT sąlygom radau: kapotų grūdų salyklas naudojamas mišinyje su paprastu http://www.delona.lt...usis-200-g.html ir kaip suprantu, labiau naudojamas duonai paskaninti, kas mėgsta duoną su grūdeliais, o grynas pardavinėjamas ir atskirai http://www.delona.lt...yklas-500g.html
Aš naudoju tik tą gryną, nes nemėgstu grūdelių duonoj.
Kiek žinau, tiek alui, tiek duonai naudojamas tas pats salyklas - kažkada tekdavo važiuot pro alaus daryklą, tai man nuolat duona kvepėdavo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2012 01 14, 18:57)
Nežinau dėl pirmam puslapy esančio recepto, bet aš dariau taip:
Sumaišiau miltų ir šilto vandens į 3-litrinį stiklainį, į tokią tirštos grietinės masę, pastačiau vonioj - pusė dugno ant gyvatuko vamzdelio, pusė ant kriauklės. Uždengiau rankšluosčiu. Po paros pamaišiau, vėl įdėjau miltų ir šilto vandens. Ir taip kelias dienas. Tada dalį gauto raugo (kiek ten priklauso pagal receptą) įdėjau į duoną, o likusią dalį - uždengiau dangteliu ir į šaldytuvą.
Kiek teko skaityt, šaldytuve esantį raugą maitinti kas savaitę - kaip suprantu, ištraukus ir pašildžius, ir su šiltu vandeniu/miltais.
Raugas visiškai ruginis, jei kas norės Vilniuje, galėsiu pasidalinti, kai vėl pasiauginsiu

Dekui 4u.gif Jei ir si karta neiseis, keisiu recepta doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

As taip pat is Jusu mokinaus ir ismokau kepti duonele.Tai parduotuves duona ismaineme i namine - juoda duona.Ir batonas tapo iprasta kept orkaiteje wub.gif
ACIU JUMS UZ PAGALBA 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Merginos, o jums neteko pirkti salyklo is alutekso? Platus pasirinkimas ir patrauklios kainos g.gif Ale kaip šis salyklas duonai? http://www.aluteksas...liavos/salyklas
Atsakyti
Labas vakaras visoms! 4u.gif

As su klausimu pas jus.
Noriu iskepti indiskos duonytes - paplocio Tandoori Roti. Radau internete recepta anglu kalba. Gal galetu kas padeti suprasti miltu rusis:
whole-wheat flour - cia kaip suprantu bus pilno (viso) grudo kvietiniai miltai
all purpose flour (maida) - o kokie cia miltai? g.gif

Dekoju uz pagalba! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 14 sausio 2012 - 23:10
QUOTE(Letta @ 2009 11 17, 16:33)
Mano mėgstamiausia duonelė su sausu raugu
[attachmentid=188330]

[attachmentid=188331]

3dl vandens
1v.š. aliejaus
0,5a.š. druskos
1a.š kmynų
0,5dl saulėgrąžų
300g kvietinių miltų
130g ruginių (smulkių) miltų
1a.š. sauso raugo
2a.š cukraus
1a.š mielių

Pagrindinė programa- 750g



sveikos kepejeles mirksiukas.gif
gal zinote pagal si recepta kiek tai yra 3dl vandens, 0,5dl saulėgrąžų? g.gif

kepiau nomedos rugine duona ir pagaliau atradau tikrai skania duonele mums su vyru, tik truputi kitokius miltu kiekius paemiau, tai gavosi sviesi ir kvietini rauga vietoj ruginio (kiek suprantu turetu buti ruginis).
Atsakyti