Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(Terra2 @ 2011 12 30, 09:05)

PLIKYTA DARBŠTUOLIŲ DUONA



kepiau porą kart jau.
Vyras sakė, jau taip buvau pasiilgęs tokios tikros duonelės (aš visad kepu kvietinius maišydama su ruginiais), o jis vis gi labiau baltų duonų mėgėjas.
Tik man labai skysta tešla gavos. Pirmą kart taip labai smarkiai recepto nesilaikiau, o antrą kart jau griežtai laikiausi ir viskas taip skysta, kad apie jokį nelipimą nė kalbos būt negalėjo. Lipo kibo prie visko. Tai ir niekaip nesuprantu, kas pas mane ne taip g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 01 13, 21:57)
biggrin.gif šiaip duoną rankomis, o pyragams-duonkepėj



QUOTE(keistuole @ 2012 01 13, 23:42)
aš minkau mikseriu. Mano kitchenaid'as ko tais parėjo (nežinau nuo duonos ar ne), tai vėl atsiprašiau savo senuko philips'o spiralinio.

Tai ir aš dirbu rankomis arba spiraliniu, bet galvoju, gal su rimtesnėmis (t.y. ne spiralinėmis) mentelėmis geriau tešla išsiminko ir labiau skylėta duonelė būtų... Kaip manote, ar spiralinis pilnai tai padaro? Mat kombainą su kitomis reikiamomis funkcijomis turiu, tad tik dėl tešlos investuoti nesinori... O gal būna tik tešlos minkymui skirtų aparatų?

Beje, ar žiūrėjote prieš savaitę su trupučiu laidą "Paskutinė instancija". Kas man užkliuvo - maisto technologė akcentavo, kad duonoje negerai kepti linų sėmenis, neva jie kaitinami skyla į nuodingas medžiagas. Gal kas girdėjote daugiau apie tai iš kitų šaltinių?
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2012 01 15, 12:07)
Tai ir aš dirbu rankomis arba spiraliniu, bet galvoju, gal su rimtesnėmis (t.y. ne spiralinėmis) mentelėmis geriau tešla išsiminko ir labiau skylėta duonelė būtų... Kaip manote, ar spiralinis pilnai tai padaro? Mat kombainą su kitomis reikiamomis funkcijomis turiu, tad tik dėl tešlos investuoti nesinori... O gal būna tik tešlos minkymui skirtų aparatų?


As minkau situo kabliu ir ta mentele
minkymo irankiai
bet asmeniskai man duonai tesla geriau paruosia duonkepe, nei Kitchenaidas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katu: 15 sausio 2012 - 19:24
QUOTE(JusRuMa @ 2012 01 15, 20:07)
Beje, ar žiūrėjote prieš savaitę su trupučiu laidą "Paskutinė instancija". Kas man užkliuvo - maisto technologė akcentavo, kad duonoje negerai kepti linų sėmenis, neva jie kaitinami skyla į nuodingas medžiagas. Gal kas girdėjote daugiau apie tai iš kitų šaltinių?


Ant linų sėmenų aliejaus kepti negalima, tą žinau, nes daug kancerogenų pasidaro. Tačiau į duoną dėti sėmenis, manau, galima, duonoje jie nepasiekia tokios aukštos temperatūros, manau....
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2012 01 15, 19:22)
As minkau situo kabliu ir ta mentele
minkymo irankiai
bet asmeniskai man duonai tesla geriau paruosia duonkepe, nei Kitchenaidas


nerodo man nuoroda.
Man tai patiko visai kitchenaidu, o dar kai aš kepu porą kepaliukų iškart, tai
man į duonkepę ir netelpa.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 01 15, 17:02)
kepiau porą kart jau.
Vyras sakė, jau taip buvau pasiilgęs tokios tikros duonelės (aš visad kepu kvietinius maišydama su ruginiais), o jis vis gi labiau baltų duonų mėgėjas.
Tik man labai skysta tešla gavos. Pirmą kart taip labai smarkiai recepto nesilaikiau, o antrą kart jau griežtai laikiausi ir viskas taip skysta, kad apie jokį nelipimą nė kalbos būt negalėjo. Lipo kibo prie visko. Tai ir niekaip nesuprantu, kas pas mane ne taip  g.gif

Šiaip tešla turi būti minkšta, bet jokiu būdu ne skysta. Jeigu matote, kad skystoka, dėkite daugiau miltų. Vakar aš kepiau vėl tą duonelę, tai papildomai teko pridėti beveik 100gr miltų. Buvau padauginusi obuolienės, tai tešla iš karto gaunasi skystesnė ir tenka dauginti miltų. Bet iš minkštos tešlos puikiai susiformuoja kepaliukas, nes jį apvolioju miltais. O jeigu limpa, tai gal reiktų kokį šaukštą dar dapilti aliejaus.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 01 16, 08:37)
Šiaip tešla turi būti minkšta, bet jokiu būdu ne skysta. Jeigu matote, kad skystoka, dėkite daugiau miltų. Vakar aš kepiau vėl tą duonelę, tai papildomai teko pridėti beveik 100gr miltų. Buvau padauginusi obuolienės, tai tešla iš karto gaunasi skystesnė ir tenka dauginti miltų. Bet iš minkštos tešlos puikiai susiformuoja kepaliukas, nes jį apvolioju miltais. O jeigu limpa, tai gal reiktų kokį šaukštą dar dapilti aliejaus.


na ji ne tokia skysta, kad visai pabėgtų, bet pvz duonkepė kamuoliuko nesuformuoja (visaip bandžiau maišyt), o tiesiog makaluojau savo mentelėm kaip mikseris, ta prasme nėra to tokio panašumo į realų minkymą.
Gausiai apsipylus miltais aš kepalą irgi padariau (kažkas panašaus į ciabatos formavimą), bet jau kildint galėjau tik krepšely, taip visai nesilaikė, iškart pliuro į šonus. Miltų bijojau daug daugiau ir dėt, nes kai perdaug miltų ne tokios skanios duonos gaunasi.
Šiaip rai viskas labai skanu, iškepiau porą kepalų, tai vakar vieną ir sutvarkė šeimyna vieną be nieko biggrin.gif
Ir labai plyšo šonai, bet įtariu nedakildinau, nors kildinau iš pradžiu 3, po to dar porą val. Bet skoniui tas įtakos neturėjo.
Aš kadangi obuolienės neturiu, tai dedu seną poros metų uogienę (mes jų nevalgom, o mano mama vis atveža biggrin.gif ), vietoj rududu, šaukštą medaus, nes aš taip jo irgi nevalgau, tai jis pas mane sucukrėjęs toks, bet duonai puikiai tinka.
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2012 01 14, 23:07)
Labas vakaras visoms! 4u.gif

As su klausimu pas jus.
Noriu iskepti indiskos duonytes - paplocio Tandoori Roti. Radau internete recepta anglu kalba. Gal galetu kas padeti suprasti miltu rusis:
whole-wheat flour - cia kaip suprantu bus pilno (viso) grudo kvietiniai miltai
all purpose flour (maida) - o kokie cia miltai? g.gif

Dekoju uz pagalba! 4u.gif

Mergaites, ar galit pagelbeti siuo klausimu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2012 01 16, 08:10)
Mergaites, ar galit pagelbeti siuo klausimu? ax.gif

Tai nuįjus į parduotuvę rasi tuos miltus. Ant pokelių bus parašyta wink.gif maida miltai
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2012 01 16, 13:03)
Tai nuįjus į parduotuvę rasi tuos miltus. Ant pokelių bus parašyta wink.gif maida miltai

Dekoju uz pagalba! Bet as esu Lietuvoje. ax.gif Tai teiraujausi koks atitikmuo tu miltu cia Lietuvoje butu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2012 01 16, 12:48)
Dekoju uz pagalba! Bet as esu Lietuvoje. ax.gif Tai teiraujausi koks atitikmuo tu miltu cia Lietuvoje butu. mirksiukas.gif

Tai manau čia paprasti miltai yra. Nes pagal aprašymą, jie tinka viskam wink.gif Gal LT merginos daugiau ką pakomentuos...
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 12 30, 09:05)

PLIKYTA DARBŠTUOLIŲ DUONA



Atejau padekoti Terra2 uz si nuostabu duoneles receptuka wub.gif jau 6 kepaliukus kepiau per 5 dienas ir niekaip atsivalgyt negalim smile.gif labai labai sirdingai dekoja visa musu seima 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(keistuole @ 2012 01 15, 16:02)
kepiau porą kart jau.
Vyras sakė, jau taip buvau pasiilgęs tokios tikros duonelės (aš visad kepu kvietinius maišydama su ruginiais), o jis vis gi labiau baltų duonų mėgėjas.
Tik man labai skysta tešla gavos. Pirmą kart taip labai smarkiai recepto nesilaikiau, o antrą kart jau griežtai laikiausi ir viskas taip skysta, kad apie jokį nelipimą nė kalbos būt negalėjo. Lipo kibo prie visko. Tai ir niekaip nesuprantu, kas pas mane ne taip  g.gif

visus kartus kiek kepiau sia duonele, tesla man gaunas siek tiek limpanti, bet nedaug, bet puikiausiai laiko savo forma smile.gif
Atsakyti