QUOTE(Terra2 @ 2012 01 16, 08:37)
Šiaip tešla turi būti minkšta, bet jokiu būdu ne skysta. Jeigu matote, kad skystoka, dėkite daugiau miltų. Vakar aš kepiau vėl tą duonelę, tai papildomai teko pridėti beveik 100gr miltų. Buvau padauginusi obuolienės, tai tešla iš karto gaunasi skystesnė ir tenka dauginti miltų. Bet iš minkštos tešlos puikiai susiformuoja kepaliukas, nes jį apvolioju miltais. O jeigu limpa, tai gal reiktų kokį šaukštą dar dapilti aliejaus.
na ji ne tokia skysta, kad visai pabėgtų, bet pvz duonkepė kamuoliuko nesuformuoja (visaip bandžiau maišyt), o tiesiog makaluojau savo mentelėm kaip mikseris, ta prasme nėra to tokio panašumo į realų minkymą.
Gausiai apsipylus miltais aš kepalą irgi padariau (kažkas panašaus į ciabatos formavimą), bet jau kildint galėjau tik krepšely, taip visai nesilaikė, iškart pliuro į šonus. Miltų bijojau daug daugiau ir dėt, nes kai perdaug miltų ne tokios skanios duonos gaunasi.
Šiaip rai viskas labai skanu, iškepiau porą kepalų, tai vakar vieną ir sutvarkė šeimyna vieną be nieko
Ir labai plyšo šonai, bet įtariu nedakildinau, nors kildinau iš pradžiu 3, po to dar porą val. Bet skoniui tas įtakos neturėjo.
Aš kadangi obuolienės neturiu, tai dedu seną poros metų uogienę (mes jų nevalgom, o mano mama vis atveža

), vietoj rududu, šaukštą medaus, nes aš taip jo irgi nevalgau, tai jis pas mane sucukrėjęs toks, bet duonai puikiai tinka.