Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

[quote=wituxas,2012 01 02, 15:58]
sveiki, su Naujaisiais ! [SIZE=7][COLOR=red] 4u.gif

norejau pasiteirauti Nataliuncik’o del kvietinio raugo (http://nataliuncik.blogspot.com/2010/03/kvietinis-raugas.html)

ar normalu, kad jis "kvepia" namine degtine, labai auga?kvapas ne is karto atsirado, ta diena dar ji pamaitinau, o vakare pradejo lipti per krastus ir nusprendziau issikepti duonos.
kepiau sia duonele ir gavosi man rugsti.
p.s tik vietoj 2 saukstu dejau 3 raugo. o visa kita dariau pagal instrukcija. gal zinot kur as suklydau.
http://www.monkeydin...-variantas.html
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2012 01 16, 19:49)
Atejau padekoti Terra2 uz si nuostabu duoneles receptuka  wub.gif jau 6 kepaliukus kepiau per 5 dienas ir niekaip atsivalgyt negalim smile.gif labai labai sirdingai dekoja visa musu seima 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Papildyta:
visus kartus kiek kepiau sia duonele, tesla man gaunas siek tiek limpanti, bet nedaug, bet puikiausiai laiko savo forma smile.gif

Į sveikatytę !
Atsakyti
QUOTE(wituxas @ 2012 01 02, 15:58)

norejau pasiteirauti Nataliuncik’o del kvietinio raugo (http://nataliuncik.blogspot.com/2010/03/kvietinis-raugas.html)

ar normalu, kad jis "kvepia" namine degtine, labai auga?kvapas ne is karto atsirado, ta diena dar ji pamaitinau, o vakare pradejo lipti per krastus ir nusprendziau issikepti duonos.
kepiau sia duonele ir gavosi man rugsti.
p.s tik vietoj 2 saukstu dejau 3 raugo. o visa kita dariau pagal instrukcija. gal zinot kur as suklydau.
http://www.monkeydin...-variantas.html

Gal dėl to, kad raugo per daug? Jis ir suteikia rūgštumą... Aš vieną kartą padauginau, irgi rūgšti buvo.

O aš turiu klausimuką, gal kas turi receptų duonos BE kvietinių ir/ar ruginių miltų, pvz, iš ryžių ar kukurūzų miltų, o gal kitokių? Kol kas ką radau, visur ryžių, kukurūzų miltai yra tik kaip priedas prie paprastų. O man nuo kvietinių, ruginių gaminių pilvukas nelabai patenkintas doh.gif Geriau būtų duonkepėje, bet adaptuočiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alinva: 17 sausio 2012 - 10:59
QUOTE(Alinva @ 2012 01 17, 11:33)
Gal dėl to, kad raugo per daug? Jis ir suteikia rūgštumą... Aš vieną kartą padauginau, irgi rūgšti buvo.

O aš turiu klausimuką, gal kas turi receptų duonos BE kvietinių ir/ar ruginių miltų, pvz, iš ryžių ar kukurūzų miltų, o gal kitokių? Kol kas ką radau, visur ryžių, kukurūzų miltai yra tik kaip priedas prie paprastų. O man nuo kvietinių, ruginių gaminių pilvukas nelabai patenkintas doh.gif Geriau būtų duonkepėje, bet adaptuočiau...


itariu, kad gal nuo to ir isejo rugsti. as dar tik mokausi kepti, kazkaip atrode, kad gal biski mazoka to raugo 2 saukstai ir pridejau dar viena.
pabandysiu paieskoti receptu su kukuruzais,gal rasiu smile.gif
Atsakyti
O man rugsti duona gaunasi tik su svieziu raugu, o paskui to raugo kiekis 2-3 saukstai tai esminio skirtumo nesudaro. Gal ir jums taip gavosi kad raugas labai jaunas dar.
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2012 01 17, 14:44)
O man rugsti duona gaunasi tik su svieziu raugu, o paskui to raugo kiekis 2-3 saukstai tai esminio skirtumo nesudaro. Gal ir jums taip gavosi kad raugas labai jaunas dar.




gal ir jaunas dar g.gif , bet pvz, Nomedos rugine duonele kepta duonkepeje su raugu gaunasi super skani ir sian dar pabandziau issikepti ir pasiziureti, tai gavosi skani. kai mazai dar esu bandziusi, tai sunku ir palyginti ka ne taip darau.

beje sian raugo kvapas jau kaip kliju, skaiciau, kad gali toks kvapas buti. idomiai su juo cia darosi!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wituxas: 17 sausio 2012 - 14:19
QUOTE(Alinva @ 2012 01 17, 11:33)


O aš turiu klausimuką, gal kas turi receptų duonos BE kvietinių ir/ar ruginių miltų, pvz, iš ryžių ar kukurūzų miltų, o gal kitokių? Kol kas ką radau, visur ryžių, kukurūzų miltai yra tik kaip priedas prie paprastų. O man nuo kvietinių, ruginių gaminių pilvukas nelabai patenkintas doh.gif Geriau būtų duonkepėje, bet adaptuočiau...



kiek receptu turiu, tai visur prideta ir kvietinių ir/ar ruginių miltų + kukuruzu miltai
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2012 01 17, 11:33)
Gal dėl to, kad raugo per daug? Jis ir suteikia rūgštumą... Aš vieną kartą padauginau, irgi rūgšti buvo.

O aš turiu klausimuką, gal kas turi receptų duonos BE kvietinių ir/ar ruginių miltų, pvz, iš ryžių ar kukurūzų miltų, o gal kitokių? Kol kas ką radau, visur ryžių, kukurūzų miltai yra tik kaip priedas prie paprastų. O man nuo kvietinių, ruginių gaminių pilvukas nelabai patenkintas doh.gif Geriau būtų duonkepėje, bet adaptuočiau...


Kaži ar iškiltų duonelė, labai abejoju... Greičiau tokius paplotėlius galima kepti..
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2012 01 17, 16:37)
Kaži ar iškiltų duonelė, labai abejoju... Greičiau tokius paplotėlius galima kepti..

Kepiau vakar vieną su kukurūziniais miltais, su kėlimo milteliais. Ne visai geras gavosi, nes originaliai su kažkokiais kitokiais miltais (a la rankom stambiai grūstais) ir orkaitėj, metalinėj būtent 9 colių formoj doh.gif , bet valgomas.
Suprantu, kad gausis daugiau pyrago/batono tipo, bet vis tiek, nors tokią...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alinva: 17 sausio 2012 - 17:59
Sos, kepejeles ! Nesusidraugauju vis su kvietiniu raugu. Dariau pagal sita recepta. Viska padariau tiksliai. Siandien jau ta 5oji diena ir raugas turetu but isruges, bet... unsure.gif Raugas siandien turejo tik keleta burbuliuku ir tie patys ismaisius dingo. Gan skystas ir , bent jau man taip rodos, visai nepaauges. Kvapas geras - truputi su rugstele. Laikiau ant radiatoriaus, mat kitur neturiu kur. Beda, kad radiatorius nakciai atvesta ( iki velaus vakaro buna tinkamos rauginimui temperaturos) Ar gali buti, kad del to taip tas raugas nekyla? Siandien nezinodama, kaip paskatinti ta rauga idejau sauksteli gliukozes. Ir dabar nezinau, ka man cia toliau su juo daryti... Ar laikyti dar kelias dienas ar kaip kitaip ji spartinti rugti? unsure.gif

Dabar dar toptelejo - igrudau pirsta i ta rauga lotuliukas.gif , tai jis toks siltas visas, gal jam per karsta buna ir del to mieles zuna?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silke:): 17 sausio 2012 - 18:53
QUOTE(silke:) @ 2012 01 17, 19:50)
Sos, kepejeles ! Nesusidraugauju vis su kvietiniu raugu. Dariau pagal sita recepta. Viska padariau tiksliai. Siandien jau ta 5oji diena ir raugas turetu but isruges, bet...  unsure.gif  Raugas siandien turejo tik keleta burbuliuku ir tie patys ismaisius dingo. Gan skystas ir , bent jau man taip rodos, visai nepaauges. Kvapas geras - truputi su rugstele. Laikiau ant radiatoriaus, mat kitur neturiu kur. Beda, kad radiatorius nakciai atvesta ( iki velaus vakaro buna tinkamos rauginimui temperaturos) Ar gali buti, kad del to taip tas raugas nekyla? Siandien nezinodama, kaip paskatinti ta rauga idejau sauksteli gliukozes. Ir dabar nezinau, ka man cia toliau su juo daryti... Ar laikyti dar kelias dienas ar kaip kitaip ji spartinti rugti? unsure.gif

Dabar dar toptelejo - igrudau pirsta i ta rauga lotuliukas.gif , tai jis toks siltas visas, gal jam per karsta buna ir del to mieles zuna?

Sveika,
na su kvietiniu raugu labai sunku susidraugauti, jis labai kaprizingas. Tam reikia patyrimo ir tinkamų sąlygų. Geriau pasidaryti ruginį raugą, o jeigu norit kvietinės duonos, prieš kepant maitinkit kvietiniais( rupiais) miltais. Kvietiniam raugui tinka tik rupūs arba I rūšies kvietiniai miltai. Ir jeigu jūs jau pridėjote gliukozės, tai atsidėjimui, manau nebetiks. Aš visas duonas kepu tik su ruginiu raugu, ir dar niekad nenusivyliau! Tikras raugas - tik miltai ir vanduo! Visi kiti priedai galimi dėti tik į duonos tešlą, bet ne į raugą! Atsiprašau, jei per daug "pabambėjau" smile.gif
Atsakyti
labas rytas, turiu klausimeli smile.gif duonele kepu apie puse metu visada gaudavosi , kepdavau dujineje orkaiteje dabar elektrineje orkaiteje duona bekepdama sukrenta nesuprantu kas negerai unsure.gif orkaiteje daug funkciju nezinau kokia naudoti , instrukcijoje yra funkcija picai/duonai kai ja ijungi praso pasirinkti ar P1 ar P2 , net neisivaizduoju kuria pasirinkti
gal zinote ir galite padeti 4u.gif atsiprasau jei klausimas toks jau buvo
Atsakyti