QUOTE(silke:) @ 2012 01 17, 19:50)
Sos, kepejeles ! Nesusidraugauju vis su kvietiniu raugu. Dariau pagal
sita recepta. Viska padariau tiksliai. Siandien jau ta 5oji diena ir raugas turetu but isruges, bet...

Raugas siandien turejo tik keleta burbuliuku ir tie patys ismaisius dingo. Gan skystas ir , bent jau man taip rodos, visai nepaauges. Kvapas geras - truputi su rugstele. Laikiau ant radiatoriaus, mat kitur neturiu kur. Beda, kad radiatorius nakciai atvesta ( iki velaus vakaro buna tinkamos rauginimui temperaturos) Ar gali buti, kad del to taip tas raugas nekyla? Siandien nezinodama, kaip paskatinti ta rauga idejau sauksteli gliukozes. Ir dabar nezinau, ka man cia toliau su juo daryti... Ar laikyti dar kelias dienas ar kaip kitaip ji spartinti rugti?
Dabar dar toptelejo - igrudau pirsta i ta rauga

, tai jis toks siltas visas, gal jam per karsta buna ir del to mieles zuna?
Sveika,
na su kvietiniu raugu labai sunku susidraugauti, jis labai kaprizingas. Tam reikia patyrimo ir tinkamų sąlygų. Geriau pasidaryti ruginį raugą, o jeigu norit kvietinės duonos, prieš kepant maitinkit kvietiniais( rupiais) miltais. Kvietiniam raugui tinka tik rupūs arba I rūšies kvietiniai miltai. Ir jeigu jūs jau pridėjote gliukozės, tai atsidėjimui, manau nebetiks. Aš visas duonas kepu tik su ruginiu raugu, ir dar niekad nenusivyliau! Tikras raugas - tik miltai ir vanduo! Visi kiti priedai galimi dėti tik į duonos tešlą, bet ne į raugą! Atsiprašau, jei per daug "pabambėjau"