QUOTE(Terra2 @ 2012 01 18, 08:17)
Sveika,
na su kvietiniu raugu labai sunku susidraugauti, jis labai kaprizingas. Tam reikia patyrimo ir tinkamų sąlygų. Geriau pasidaryti ruginį raugą, o jeigu norit kvietinės duonos, prieš kepant maitinkit kvietiniais( rupiais) miltais. Kvietiniam raugui tinka tik rupūs arba I rūšies kvietiniai miltai. Ir jeigu jūs jau pridėjote gliukozės, tai atsidėjimui, manau nebetiks. Aš visas duonas kepu tik su ruginiu raugu, ir dar niekad nenusivyliau! Tikras raugas - tik miltai ir vanduo! Visi kiti priedai galimi dėti tik į duonos tešlą, bet ne į raugą! Atsiprašau, jei per daug "pabambėjau"
na su kvietiniu raugu labai sunku susidraugauti, jis labai kaprizingas. Tam reikia patyrimo ir tinkamų sąlygų. Geriau pasidaryti ruginį raugą, o jeigu norit kvietinės duonos, prieš kepant maitinkit kvietiniais( rupiais) miltais. Kvietiniam raugui tinka tik rupūs arba I rūšies kvietiniai miltai. Ir jeigu jūs jau pridėjote gliukozės, tai atsidėjimui, manau nebetiks. Aš visas duonas kepu tik su ruginiu raugu, ir dar niekad nenusivyliau! Tikras raugas - tik miltai ir vanduo! Visi kiti priedai galimi dėti tik į duonos tešlą, bet ne į raugą! Atsiprašau, jei per daug "pabambėjau"


aš ir taip manau, visi tie atsidėjimai tai jau nebe raugas, o tiesiog tešla.
Net ir praktiškumo atžvilgiu grynas raugas geriau, nes iš jo gali pasidaryt tai ką reikia.