Dar norejau paklaust patarimo,iki pati pradejau kept duona,labai patiko "Jore" su saulegrazom.Norecia kazka panasaus issikept pati. Tas skonis specifinis man labai labai
                Nataliunchik ir Renata123 ,aciu labai uz patarimus  
  Batonai gavosi nuostabus,vos pravesusius seimyna sukirto.Reiks ryt kartot  
  
Dar norejau paklaust patarimo,iki pati pradejau kept duona,labai patiko "Jore" su saulegrazom.Norecia kazka panasaus issikept pati. Tas skonis specifinis man labai labai
 
                
                                    
                
                
                
            Dar norejau paklaust patarimo,iki pati pradejau kept duona,labai patiko "Jore" su saulegrazom.Norecia kazka panasaus issikept pati. Tas skonis specifinis man labai labai
                o gal kartais žinote receptą, kaip iškepti panašią duoną į "Jorė su saulėgrąžom"?  
  
ji nerealiai skani, tai norėtųsi pačiai sveikesnę išbandyt
Papildyta:
sutapimas
  aš ir ja susidomėjau  
                
                                    
                
                
                
            ji nerealiai skani, tai norėtųsi pačiai sveikesnę išbandyt
Papildyta:
QUOTE(svajone* @ 2012 02 14, 02:30)
Nataliunchik ir Renata123 ,aciu labai uz patarimus  
  Batonai gavosi nuostabus,vos pravesusius seimyna sukirto.Reiks ryt kartot  
  
Dar norejau paklaust patarimo,iki pati pradejau kept duona,labai patiko "Jore" su saulegrazom.Norecia kazka panasaus issikept pati. Tas skonis specifinis man labai labai
Dar norejau paklaust patarimo,iki pati pradejau kept duona,labai patiko "Jore" su saulegrazom.Norecia kazka panasaus issikept pati. Tas skonis specifinis man labai labai
sutapimas
QUOTE(linnucce @ 2012 02 10, 18:01)
Tai kur gi tas pirmas kartas? Ar jau suvalgytas?
                gal kas pagelbes man, kepiau duonele pagal terra2 ir vel ja noriu kepti, bet dabar nezinau kiek reik man prideti i 100g raugo starterio miltu ir vandens, kad gautusi 400g raugo ir toliau viska spagal recepta?
aciu labai
                
                
            aciu labai
                kaip suprantu 200g vandens ir 200g miltu
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(zibute77 @ 2012 02 15, 18:48)
kaip suprantu 200g vandens ir 200g miltu
vandens 200ml(drungno) +200gr miltų( rupių ruginių). Tie miltai labai sugeria vandenį. Aš pilu 50ml daugiau.
QUOTE(Terra2 @ 2012 02 15, 16:52)
vandens 200ml(drungno) +200gr miltų( rupių ruginių). Tie miltai labai sugeria vandenį. Aš pilu 50ml daugiau.
jau pastebejau tai. aciu
padariau taip, idejau 100g starterio, tuomet pyliau 150ml vandens ir 150g ruginiu miltu. palikau kilti. idomu kiek cia laiko kils?
jusu si duolele buvo puiki, tai nusprendiziau dar karteli ja issikepti, o tada gandyti kazka kita, norisi pasiziureti kas dabar gausis, nes raugas kaip supratau jau igavo savo savybes ir mieliu jam nereiks.
                Žibute, Jei Tu palikai 100 g starterio, pridėjai 150 ml vandens ir 150 g miltų, tai ir gausi 400 g raugo kitam kartui. O kur starteris kitam kartui ? 
Aš pridedu po 200 vandens ir miltų. O palieku starterį ~ 80-100-120 g, nebūtinai gramas į gramą. Gal kitą kartą norėsi daryti 1,5 normos, reiks daugiau starterio. Aš darau pagal šį receptą irgi, tik ruginę su salyklu. Labai skani duona.
Ačiū Terrai.
                
                
            Aš pridedu po 200 vandens ir miltų. O palieku starterį ~ 80-100-120 g, nebūtinai gramas į gramą. Gal kitą kartą norėsi daryti 1,5 normos, reiks daugiau starterio. Aš darau pagal šį receptą irgi, tik ruginę su salyklu. Labai skani duona.
Ačiū Terrai.
QUOTE(sivita @ 2012 02 15, 19:53)
Žibute, Jei Tu palikai 100 g starterio, pridėjai 150 ml vandens ir 150 g miltų, tai ir gausi 400 g raugo kitam kartui. O kur starteris kitam kartui ? 
Aš pridedu po 200 vandens ir miltų. O palieku starterį ~ 80-100-120 g, nebūtinai gramas į gramą. Gal kitą kartą norėsi daryti 1,5 normos, reiks daugiau starterio. Aš darau pagal šį receptą irgi, tik ruginę su salyklu. Labai skani duona.
Ačiū Terrai.
Aš pridedu po 200 vandens ir miltų. O palieku starterį ~ 80-100-120 g, nebūtinai gramas į gramą. Gal kitą kartą norėsi daryti 1,5 normos, reiks daugiau starterio. Aš darau pagal šį receptą irgi, tik ruginę su salyklu. Labai skani duona.
Ačiū Terrai.
Gal pametetum receptuka sios duonos, kad ilgai netektu ieskoti?
                noriu pasiteirauti panelių ,kur kas perka vilnuje miltus ,turiu omeny ne parduotuvei, 
 kokios kainos ir kur ? ačiū už info
                
                                    
                
                
                
            
                Dar turiu kepejelems klausimuka, raugas stovejo saldutuve ir man pasirode lyg ant virsaus yra pelesiukas 
 , nuemiau virsutini sluoksni, pamatinau, pradejo burbuliuoti, lyg ir aktyvus 
 Ar galiu is jo kepti duona?
                
                                    
                
                
                
            
                vilka11,
Duonos receptas pagal Terrą pirmam puslapy, kur yra nuoroda raugo receptai, o šio puslapio pabaigoj Terros raugas, po raugo recepto eina Palangos duonos receptas. (Nemoku įdėt nuorodos).Tik aš keičiu vietom ruginius su kvietiniais, dar pridedu nuplikyto salyklo. Gaunasi tamsi juoda duona.
Jei raugas aktyvus, nemanau, kad ten buvo pelėsiukas. Jis geras. Raugą šaldytuve laikau užrišus audinio skiaute. Duoną kepu kartą į savaitę.
                
                
            Duonos receptas pagal Terrą pirmam puslapy, kur yra nuoroda raugo receptai, o šio puslapio pabaigoj Terros raugas, po raugo recepto eina Palangos duonos receptas. (Nemoku įdėt nuorodos).Tik aš keičiu vietom ruginius su kvietiniais, dar pridedu nuplikyto salyklo. Gaunasi tamsi juoda duona.
Jei raugas aktyvus, nemanau, kad ten buvo pelėsiukas. Jis geras. Raugą šaldytuve laikau užrišus audinio skiaute. Duoną kepu kartą į savaitę.
    




