Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus 74 tema .

Labas vakaras mergaites .Na jusu tortai tai thumbup.gif .

QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2011 11 14, 21:17)
Ne taip supratau, aš jų niekur netempiu, pirma karūna ant stalo - nesulipo. Antra visai ką tik nučiuožė gabaliukais nuo stiklainio  doh.gif NU ką dar daryt  g.gif Aš laaabai abejoju ar imsiuos jos trečią kartą  verysad.gif Ketvirtadieniui reik, o man kasdiena ji krenta  lotuliukas.gif

KAžin jei pastilažo švirkštą suvyniočiau sandariai, ir pavirčiau puode, jis man išsilydytų  g.gif

AS KARUNA IS AISINGO DARIAU,IRGI VARGAU SU TOMIS MASEMIS doh.gif SUPYKAU IR NUPIESIAU tongue.gif NEBUVAU GRAZAUS TRAFARETO NUSIPIESUSI TAI GAVOSI RASTAI NELABAI GRAZUS BET PASISTENGUS GALIMA GRAZIAU AISKU PADARYTI.IR JOKIU PROBLEMU JEI ATSKYLA LENGVAI VEL SU AISINGU GALI SUTVIRTINTI DETALES.SIOKIA TOKIA ISEITIS smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 17 lapkričio 2011 - 09:38
QUOTE(mazuliux @ 2011 11 15, 22:37)
Creme fraiche ir yra pati tikriausia grietine, ja galite pertepineti jei norite. Na, plakimui, jusu parodyta whipping arba dzokados minetas double cream. Skirtumas tarp ju - riebumas, double cream yra laabai riebi grietinele, apie 50 proc riebumo, o whipping apie 37-38, tiksliai nezinau, panasiai kaip lietuviska. As jei virsuj imu dazniausiai double, nes ji stnadesne buna isplakta, patikimiau, bet jei reikia kuo lengvesnio kremo - tik whipping. Beje, ar jus kada matet grietinele, kuri butu neskysta  blink.gif Visos jos tokios, o paskui isplakam gi  mirksiukas.gif
Visada naudoju Icing sugar, jokiu fondant ar kokiu ten ensu nei maciusi, nei girdejusi ir nematau reikalo ieskoti, labai puiki pudra  rolleyes.gif
Na, dengimo mase juk niekuo nesiskiria perdaug nuo namie gamintos, tad ir dazome ja taip pat kaip namie daryta  ax.gif Beje, pirktines kiek pamenu dazosi labai gerai, liuksiskai spalvas perima, bet 100 proc negaliu garantuoti.
...

Dekui uz info. thumbup.gif Reiks meginti. thumbup.gif
Musu Asdoje prie cukraus yra sudeliotos cukraus pudros gal kokios 3 ar 4 rusys Silver Spoon firmos, tai nezinai nei kuria imti. biggrin.gif

Dar klausimai...
1. Ar gerai laikosi ANT SONU dzibukai is grietine+cukraus pudra+citrinos rugstele?
2. Torto pertepimus ir visa dzibavima planuoju grietininius. NEGALIMA:
x) naudoti pirktiniu pabarstuku (ar kaip jie ten vadinasi), nes jie aptirps.
x) naudoti pirktines mases figureliu lipdymui - aptirps.
IS KO GALECIAU DARYTI SPALVOTAS FIGURELES, kad jos neaptirptu (nevandenytu)?
3. Jei torto dzibavimui naudociau NE PIENISKA produkta, o vanduo+cukraus pudra+citrinos rugstele - gal netirptu figureles is pirktines mases?
4u.gif

Daug laiko torto darymui neturesiu, tai mastau kaip cia pirktine mase figureliu nulipdymui panaudoti - jubiliatas ju nori... O viso torto dengto ta saldzia mase - nenori. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(RIMVILMA @ 2011 11 16, 01:08)
Labas vakaras mergaites .


koks grazus tortas wub.gif tik mano manymu, tu paraukimu ant krasto virsuje jau nereikejo. Taip graziai supagalviuotas tortas wub.gif wub.gif Ir karuna faina
Atsakyti
o torta pagalviuojate jau uzdengta? Kazkaip bijau bandyti, nes nepavykus reiktu is naujo dengti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2011 11 16, 10:41)
o torta pagalviuojate jau uzdengta? Kazkaip bijau bandyti, nes nepavykus reiktu is naujo dengti biggrin.gif

gal uždnegtą.. nes kitaip gi išsilygintų tos pagalvės beglostant, belyginant g.gif . Ir ko gero gan storai reikia dengti, kad būtų kur pasipūsti pagalvėlėms.. bet kaip nenukeverzot važiuojant ratuku per kampus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2011 11 15, 22:54)
Ganaso proporcijas galite keisti , t.y. mazindami sokolado kieki ir didindami grietineles kieki, bet viskas priklauso nuo sokolado kokybes. Puikus ganasas gaunasi is juodojo schogetten  sokolado (SCHOGETTEN Dark,) stai tokio http://www.sanitex.e...e...436&cntr=LT. Su tokiu sokoladu as grietineles dedu beveik dvigubai daugiau nei sokolado, nes 1:1 gaunasi tikras sokoladinis kietas  sviestas, net neimanoma dzibuku isspaust. Dejau 800 ml. grietineles + 500 gr sokolado ir tai per daug, man puikus ganasas su 400 gr. sokolado + 800 ml. grietineles. Na jeigu reikia maziau, tai atitinkamai galima sumazinti.

Su karuna man nesigauna toks kietas ir geras ganasas, karunos dedu visada daugiau, jeigu dar prastesnis sokoladas, tai kartais net 1:1 yra mazai

--------------------

Ups, neperskaiciau, kad kalbejot apie karamelini ganasa doh.gif Bet jau kai parasiau apie sokoladini ganasa, lai liekas tas postas, gal kam prireiks. Man dar  niekad dar nesigavo  karamelinis ganasas biggrin.gif .



Aciu uz toki issamu paaiskinima, tikrai 1:1 proporciju nenoriu net bandyt, nes man ir 1:2 (sokoladas/grietinele) jau labai saldu... As visad kepiniams naudoju "Kepiniu sokolada". Jis man puikiai lydosi, su juo galiu be vargo visokius papuosimas daryti, bet kai bandziau 100 g. grietineles ir 50 g. sokolado, nesigavo isplakti iki standziu putu. Be to, grietinele uzvirinus ir uzpylus ja sokolada, jis kazkodel gerai neistirpo, kad ir kiek maisiau, tirpinau, liko tokie mazi mazi lyg grudeliai (kaitinti daugiau bijojau, laikiausi recepto eiliskumo), todel ir vaizdas nelabai koks gavosi paskui pacio kremo doh.gif
Vietoj karamelinio ganaso, bandysiu plakti grietinele, ta Rududu pasildyti kad kazkiek suskystetu, atvesinti, ir paskui imaisyti i grietinele, nzn, pabandysiu, gal kas gausis. Juk kai Turtinga kavos kepu, sokolada lygiai tokiu principu imaisau i grietinele ir gaunasi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasskee: 16 lapkričio 2011 - 10:00
RIMVILMA, Sis tortukas man labai labai patiko wub.gif wub.gif wub.gif thumbup.gif nors paraukymai truputi negerai paraugti ax.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif
Visų tortukai nuostabūs, jūs nuostabios, kad taip sugebate padaryti 4u.gif
Na aš atlekiu su klausimėliu, kurio atsakymo man labai reikia skubiam blush2.gif
Kaip jūs mielosios apskaičiuojate iš pateikto torto recepto - kad gautųsi tik 1 kg tortukas?

Tikiuosi aiškiai paklausiau, iš anksto didelis dėkui už atsakyma mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruciukas @ 2011 11 16, 11:05)
Sveikos mergaites  4u.gif
Kaip jūs mielosios apskaičiuojate iš pateikto torto recepto - kad gautųsi tik 1 kg tortukas?

Tikiuosi aiškiai paklausiau, iš anksto didelis dėkui už atsakyma  mirksiukas.gif


labiausiai as pykstu ant tokiu noru doh.gif kaip dar sakoma-man prasome 4 macvynus ir po 1kg doh.gif totali nesamone
kadangi,as "placiai zinoma-siauram rate" tokiu niekad nekepus,ir nesiruosiu unsure.gif cia tik profesionaliom kepejom turbut g.gif mano maziausias darytas svoris buvo 2.200-ir tai gavosi didelis,bet lengvas-nes morenginis hihihi.gif
o,kaip apskaiciuoti,gal merginos-profes ka patars 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruciukas @ 2011 11 16, 10:05)
Sveikos mergaites  4u.gif
Visų tortukai nuostabūs, jūs nuostabios, kad taip sugebate padaryti  4u.gif
Na aš atlekiu su klausimėliu, kurio atsakymo man labai reikia skubiam  blush2.gif
Kaip jūs mielosios apskaičiuojate iš pateikto torto recepto - kad gautųsi tik 1 kg tortukas?

Tikiuosi aiškiai paklausiau, iš anksto didelis dėkui už atsakyma  mirksiukas.gif

Man iki profesionaliu dar toli, bet as torto svori skaiciuoju taip:
Visus ingredientus recepte paverciu gramais.
Biskvito bendra svori apie 1/4 atmetu, nes jis iskepes palengveja, o tada visus kitus svorius (kremo, islyginimo, aptepimo, papuosimo ir pan.) sudedu. Cia gaunasi pradinis torto svoris.
Jei reikia tiksliau, tada iskeptus biskvitus pasveriu (jei reikia jau apipjautus, tokius, kokie tepsis), o tada skaiciuoju, ar issiteksiu reikalingam svoryje ar ne. Jei truksta svorio, siek tiek daugiau darau kremo, jei per daug - reik pagalvot, ka galima nuimti smile.gif
Nezinau, ar aiskiai cia surasiau, gal yra ir kitu budu skaiciuoti torto svori smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dzokada @ 2011 11 15, 16:30)
Kazkam irgi TW liga vystosi?  biggrin.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
man tai visi tortai is 1normos gaunasi + - apie 2,5kg,o is puses normos + - apie 1,5kg. kilograminio neteko daryti ir ,manau ,neteks smile.gif
gal kiek padejau biggrin.gif
Atsakyti