Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikinis "Pesto" padažas

QUOTE(Šaltmėtė @ 2010 08 18, 12:34)
esu pirkus IKI, kitur irgi mačiau, bet jie brangūs.

Tai tikrai nepigūs, pirkau 40 g lukštentų už 7,5 Lt. Bet gal yra kur pigiau sveriamų?
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2010 08 18, 12:25)
ne, per žiemą tikrai ne, pradės pelyt, kokį mėnesį gal, maximum - 2.


g.gif gal tada bandysiu užšaldyti ta visą mišinį...
Atsakyti
man atrodo, kad pinijos ir yra kedro riešutai. Kedro riešutai angliškai pine nuts, o pinijos kaip? smile.gif šaldyt pesto nežinau, ar gerai, geriau per kokį mėnesiuką suvalgyt 4u.gif aš neseniai gaminau petražolių pesto, viskas kaip ir klasikinį bazilikų pesto gaminant, tik vietoj baziliko - petražolės. Ir aš gaminant nededu visko porcijom: paragauju, jei atrodo, kad reikia daugiau parmezano, pridedu. Ar druskos, česnako ir t.t. Nes vieną kartą bazilikas gali būt kvapnesnis (jei tarkim namie augintas, ne pirktinis) nei kitąkart. Bet kokiu atveju - tai labai skanus dalykas pesto thumbup.gif
Atsakyti
Pesto alla genovese - tradicinis itališkas padažas su bazilikais, pinijomis, parmezano ar pekorino sūriais, česnaku ir kokybišku alyvuogių aliejumi. Tačiau pesto gali būti vadinami ir kitokie padažai, tarkime, yra pesto rosso - raudonasis pesto, gaminamas su saulėje džiovintais pomidorais. Pesto alla siciliana - padažas su šviežiais pomidorais, migdolų riešutais, bazilikais ir kt. Skaniausia, žinoma, su makaronais, tačiau puikiai tinka ir ant duonos tepti, ir su paukštiena, manau, ir į lengvas salotas šaukštas kitas ne pro šalį smile.gif
Atsakyti
o man labai patinka orkaiteje kepama lasisa aptepti pesto, kreminio surio arba grietines ir dziuveseliu misiniu thumbup.gif
tinka tiek klasikinis, tiek visos kitos atmainos

http://villa-alps.bl...lore-pesto.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flour-pasta: 02 lapkričio 2010 - 14:30
As vasara prisigaminu pesto padazo ziemai. Viska sudedu isskyrus suri ir ta mase uzsaldau. Ziema atsildau indeli, idedu suri ir kaip ka tik pagamintas gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
Dariau pesto su graikiniais riešutais, man labai skanu - pernai rudenį užsišaldžiau kubeliais, dar ir dabar kelis likusius turiu - atsišildau - ir ant makaronų, ir ant salotų tinka thumbup.gif Aišku, šviežias produktas geriausias, bet, mano nuomone, geriau „užkonservuoti“ vasaros energiją, nei ant palangės žiemą auginti ax.gif
Atsakyti
o gal galima pesto užkonservuoti kažkaip, na juk parduotuvėse jis ilgai laikosi... pakaitint gal?

na ir dar klausimėlis, iš kokios rūšies baziliko daryti? nes pasirodo sode auginam 2 rūšių, citrininį ir kažkokį nežinomo pavadinimo, bet gan aitrus jis, tamsiai violetiniais žiedais.
Atsakyti