Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-17

QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2011 11 11, 13:49)
Ar kavos tortą reikia aptepti sviestiniu kremu, prieš liejant ant viršaus šokoladą ir dedant tvorelę. AR galima pertepimo kremu aptept?

Ir sviestinio- cukraus pudros aptepimui, kokiu santykiu ko dėti?


As virsaus netepiau niekuom, o sonus aptepiau likusiu sviesto -rududu kremu, viskas laikes gerai, nesutezo ir atlaike gan ilga kelione thumbup.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif ,

ar plikytas kremas draugauja su beze ? ar beze nenubegs nuo torto aptepto plikytu kremuku 4u.gif ? aciu:)
Atsakyti
Sveikos mergaites mirksiukas.gif Gal kuri gaminate tortus pagal uzsakyma Kaune? Man reikia grazaus vaikisko. Mergaite nori melyno drambliuko lotuliukas.gif Laukiu konditeriu i az thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vivir @ 2011 11 11, 14:06)
As virsaus netepiau niekuom, o sonus aptepiau likusiu sviesto -rududu kremu, viskas laikes gerai, nesutezo ir atlaike gan ilga kelione  thumbup.gif

ant "pliko" biskvito pylet g.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2011 11 11, 16:54)
ant "pliko" biskvito pylet  g.gif

taip ax.gif
Atsakyti
siulau isbandyt Napoleono gerbejoms dar viena receptuka. Trapus senoviskas. Mano mamos receptu knygutej jis vadinasi Leningrado napoleonas. Taigis:
Tešlai :
400 g margarino
4 stiklines miltu
Kapoti iki trupiniu ant lentos
¾ stiklines salto vandens su 1 sauksteliu acto – isslakstyti ant trupiniu ir uzminkyti tesla.(as asmeniskai tesla paruosiau su virt.kombainu sudejus visus komponentus. Tam reikalui uztrukau gal net kokias 3 min ax.gif ) Padaryti 12 gabaliuku. Padeti i saldytuva ir palaikyti ne maziau 12 valandu.
Imti po viena , kocioti plonai ant apvalios skardutes , pabadyti sakute ir kepti apie 10 min.orkaiteje 180 laipsniu t.

Kremas
5-6 kiausiniu tryniai
2 stiklines cukraus pudros Viska sutrinti ar plakti mikseriu.
300 g sviesto , deti i kiausiniu mase po truputi . Vaniles deti , jeigu patinka.
Pabaigoje palaipsniui pilti 10- 12 saukstu atvirinto ir dar silto pieno.
Tepti blynus .Gali buti 2-3 sluoksniai , maisyti su rugscia uogiene ( be uogienes kiek per saldu ) .
Laikyti 1 para sutepta ne saldytuve!
cia mano naminukas:
user posted image
Atsakyti
o pjuvio foto neturetumet? ax.gif
Atsakyti
deja ne. Kita karta nebent galiu pazadet blush2.gif nepagalvojau ko tai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auksiuke: 13 lapkričio 2011 - 22:37
QUOTE(Auksiuke @ 2011 11 13, 22:08)


labai skaniai atrodo 4u.gif kiausiniai gaunasi torte zali? g.gif kazkada panasu receptuka dariau, kai kiausiniu trynius reikejo musti i karsta plikyta krema ir maisyti kol atsaus, tai anyta labai stebejos, jog kiausiniai zali(termiskai neapdoroti) rolleyes.gif
Atsakyti
Gal kas turi lietuviska torto 'Milky Way' recepta? ax.gif
Atsakyti
Norejau paklausti apie Juoda miska. Kepiau, viskas super, bet tas sokoladinis sluoksnis visgi pernelyg saldus, jau dejau ne 200g., o 180g. bet vistiek per saldu ir per kietas, pyliau pieno irgi truputi daugiau. Galvoju, ar kuri nebandet pakeisti to sluoksnio i grietinele sumaisyta su sokoladu (taip kaip darom Turtingam kavos tortui)? Ar kazi gautusi kas nors? g.gif
Taip pat patarkit, kuo geriausia puosti ta Juoda miska? Jis ir taip be galo saldus, bet beze man nesigauna ir nelabai tiktu turbut cia....
Atsakyti
Sveikos,

Būčiau dėkinga, jei padėtumėte - kepiau prieš porą dienų 1 temoje skelbtą Napoleoną (Sonatina pagal Mishele), kur iš daug plonų sluoksnelių išeina:
Tešlai:
75 g sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
1/2 a. š. kepimo miltelių
3-4 puodeliai miltų

Ir tešla man gavosi visai nepanaši į koldūnų (o turėjo gautis ax.gif ). Kadangi recepte parašyta, kad daugiau miltų reikėtų nedėti, tai kepiau kaip medaus torto lakštus - pabarsčiau miltais kepimo popierių, tuomet šaukštas tešlos ir vėl miltai. Viskas gerai išsikočiojo ir puikiai atlipo nuo popieriaus iškepus, BET lakštai išėjo laaaabai ploni (gal persistengiau kočiodama, nes forma didelio diametro, tai neįsivaizdavau, kiek tų lakštų turi būti mano atveju) ir valant miltus nuo apačios pusė lakštų tiesiog sulūžinėjo sad.gif Žinoma, galiausiai juos vis tiek sudėjau, bet kitam kartui: gal visai nereikia barstyti apačios miltais,o iškepti lakštai ir taip lengvai nuo kepimo popieriaus atlimpa?

O šiaip tortas labai skanus išėjo - ne per saldus ir norėjosi kartoti...daug kartų smile.gif
Atsakyti