sveikos
QUOTE(aiki @ 2011 11 28, 18:27)
As stengiuos prisilaikyt nuo miltiniu patiekalu ir bulviu, todel ir nesinori per daug gamint, kai dar neaisku, ar vyrui patiks
http://surfingthewor...-or-kibbeh.html va, cia anglu kalba, ar gerai bus?

Turkijos lietuvaite parasiusi. Vieni apkepa fritiurineje, o mano anytos stiliukas tai juos virti, tai mes verdam. Tfu, aiki skaityt nemoka

perskaiciau kad yra cepelinai - vista..
Maniskis megsta visokias mesytes, kumpelius, desras is LT, koldunus, bet kugelio ar cepelinu tai ne, jie bulviu savo maiste labai nedaug naudoja, tai jis kazkaip netolerantiskai ziuri. Tevai kazkada jam padare cepelinu su jautiena, tai vidurius susuko

Jam super super super yra su cesnakeliu kepta juoda duona, tiesa sakant..

tiesa kiaulina valgo, gal aisku ne karbonada, bet desrytes, kumpius nesvarbu is ko jie pagaminti labai megsta.

saltibarscius valge, kai labai isalkes buvo, o siaip nepriversi. Zodziu vargas man su juo.
Papildyta:
O kokiu yra persisku receptu? Be kokiu nors nelabai imantriu dalyku, kuriu neimanoma gauti. (Turkijoje egzotiskesniems patiekalams ingredientu ivairoves visai nera, visai nepalyginsi su LT), nes turkai yra ziauriai netolerantiski maistui neturkiskam..
as tai "issiziojus" - negalejau googlej paieskot pati del turkisku valgiu, kad butu anglu kalba

Labai aciu, reiks prisiruost pabandyt
Irane labai didele prieskoniu ivairove, tai jei rasi ka prisitaikyt pagal turkiskus produktus tai liuks
siunciu irgi angliskai kelis saitus :
http://www.farsinet....sieats/recipes/
http://mypersiankitchen.com/
http://www.persianrecipes.net/
http://www.farhangsara.com/foods.htm
mano vaikas labiausiai dievina Ghormeh Sabzy, Kookoo Sabzy, saldumynu nemegejas....
dar eilini karta pasiknaisiojus situose receptuose internete uztikau panasia bulviu kose, bet as manau kiekvienoj irano daly skirtingas maistas, nes pvz: mes gyvenam siaures rytuose daugiau, tai zmones tooookio dalyko nedaro - pas juos istisai tik ryziai, mesa, dar kai kurios darzoves, vienos rusies sriuba, zuvu, bulviu, miltiniu patiekalu beveik nevalgo - kaip jiem neatsibosta tas pats
man tai dauguma ju valgiu nesudetingi, bet ka gaminu, tai gal parasyt konkreciai recepto negaleciau

nes viska dedu is akies. Mokiausi gaminti ne is interneto receptu, o pas vyro seseri, uz tai taip yra, bet kazkaip is akies daugiausia nutaikau....
Lt irgi daug ko nera arba labai brangu arba prastesnes kokybes, tai ivairius prieskonius, safrana, riesutus, seklas, datules, zalumynu misinius, dziovintas raugerskio uogas (labai populiaru deti i ryzius, o LT tai ziauriai brangios).
Mano vyras kaip tik visokiausius valgius - ir is bulviu, ir su visokios rusies mesa ir zuvi valgo, neriebia desra, bet va rukytos, mesos, zuvies ir lasiniu tai nelabai... na jeigu jau nieko kito nebutu
o vaika daugiausia reik apgaudinet del maisto

, nes baisiai isrankus - padarau ka nors is savo fantazijos ir sakau pvz: "italiskas omletas", "prancuziskas vistos kepsnys"

tai matai pasidaro idomu valgyt
Papildyta:
QUOTE(aiki @ 2011 11 29, 21:15)
Ilindau i knygu kluba ir pamacius prisiminiau "Gime seseliuose", jei toliau kalbesime apie Afganistana, labai gera knyga, labai smagi, ne tokia tamsi, daug prisijuokiau, tikrai rekomenduoju...!!!
aciu, reiks butinai ir man pasidomet
Papildyta:
va dar pamirsau paklaust , tuose turkiskuose cepelinuose, kas konkreciai reiskia "bulgur" - kaip suprantu isorinio sluoksnio sudetine dalis, bet kas cia toks?
Papildyta:
ar as teisingai suprantu "bulgur" - kvietiniai miltai ar kazkoks kitoks produktas is kvieciu?