Vakar viriau iš beatos kalendoriaus sausio mėn patiekalą,tik biški improzavau:dadėjau bulvių,moliūgo,žied kopūsto, labai patiko visiems.Tikrai dar kartosim
Vakar viriau iš beatos kalendoriaus sausio mėn patiekalą,tik biški improzavau:dadėjau bulvių,moliūgo,žied kopūsto, labai patiko visiems.Tikrai dar kartosim
Keptuvėje pakepinau faršą ir sukračiau į lėkštę.Tada kepinau svogūną,morką,dėjau moliūgo,pomidorų savo sultyse mažesnį induką,sudėjau atgal kepintą faršą ir viską patroškinau.Į puode verdantį vandenį sudėjau pjaustytas bulves,turėjau žiedinio kopūsto ir viską paviriau.Kai bulvės suminkštėjo sudėjau kepintą turinį daržovių-faršo,įdėjau virtų pupelių,pjaustytos citrinos ir petražolių ant galo.Dėjau pagal skonį:pipirų,druskos ir įpjausčiau jelapeno(galima papriką).Pateikiant į lėkštę įdėjau tarkuoto sūrio.Siūloma valgyti su česnakiniu batonu
Sveikos, išbandžiau Beatos draugės Vilmos obuolių ir varškės pyragą. Dariau pagal receptą iš blog'o, kuris šiek tiek skiriasi nuo to, kuris buvo rodomas laidoje (ten į varškės įdarą dėjo ir grietinę). Pirmą karta trūko saldumo, todėl jau kitą dieną dariau vėl, į tešlą, varškę ir obuolius dėjau daugiau cukraus ir tada gavosi pats tas Rytoj vėl laukia kepimas, labai skanus pyragas, atitaikius savas proporcijas gavosi puikiai
300gr aguonu 8kiausiniai 400gr cukrus 200g maltu dziuveseliu 1 saukstel cinamono vaniles 750 ml grietineles (35%riebumo) 500gr cukraus migdolo skiedreliu
1aguonas uzpila verdanciu vandeniu ir palieka per nakti arba keleta valandu. nukoksti, skscio nereikes 2 aguonas 2 kartus suma;lti mesmale, arba kombainu. kol mase ima balti 3 kiausiniu baltymus atskirti nuo tryniu ir suplakti su cukrumi plaktuvu ( trynisu su cukrum) pilame mase i aguonas ir gerai ismaisyti, tada suberti dziuveselisu ir vel simaisyti, suberti cinamona, vanile. baltymus iplakti iki putu standziu ir po keleta suakstu dedant viska gerai ismaisyti i ta mase (neislpakti, bet imaisyti) 4 is tokio kiekioo 2 tortai gausis torto forma istepame sviestu ir pilame aguonu tesla , kepti 180laisniu 50min . iskeptas-pagaliukas sausas 5 grietinele ruosti 20min iki pabaigos kepant aguonu tortui
greitinele ipilti i dideli puoda, kad netycia "neisliptu" beriame cukru ir maisydama nuolatos kaitiname, kai cukrus istirpsta, o grietinele verda, burbulai ima darytis vis tasesni ir vis lygiau dengia pavirsiu po kokiu 15min virimo mase pradeda panaseti i sutirstinta piena 6 tortus isimame, bet is formos dar neimame. semaime 1 ar 2 suakstus grietineles ir laistome torto virsu. , palaukiame kol susigeria ir vel pilame, gerai susigeria, kai tortai silti, galima pabadyti, kad per skylutes greiciau subegtu. 7 kai ant vbestancio torto supilame daugiau nei puse greitineles ir ji jau nustoja gertis, likusia jos dali dar karteli dar paviriname. kai pradeda gelsveti ir darytis gana tirsta, supilame ant tortu virsaus ir pabarstome migdolu skiedrelemis. migdolus beriame. kol grietinele silta, tada geriau priliptu. 8 tortams leidziame atvesti, pavirsiui sukieteti. puikiai laikysis 2-3d.
parasiau, bet susimasciau, kiek cukraus reikai pilti i kiausinius ir kiek i grietinele.
Keptuvėje pakepinau faršą ir sukračiau į lėkštę.Tada kepinau svogūną,morką,dėjau moliūgo,pomidorų savo sultyse mažesnį induką,sudėjau atgal kepintą faršą ir viską patroškinau.Į puode verdantį vandenį sudėjau pjaustytas bulves,turėjau žiedinio kopūsto ir viską paviriau.Kai bulvės suminkštėjo sudėjau kepintą turinį daržovių-faršo,įdėjau virtų pupelių,pjaustytos citrinos ir petražolių ant galo.Dėjau pagal skonį:pipirų,druskos ir įpjausčiau jelapeno(galima papriką).Pateikiant į lėkštę įdėjau tarkuoto sūrio.Siūloma valgyti su česnakiniu batonu
Kai pabandžiau šį receptą, tai dabar tikriausiai dažniausiai gaminamas patiekalas mūsų namuose Bet aš irgi tešla aplipdau stiklinį kepimo indą ir naudoju mielinę tešlą, man skaniau, ir pyrago "stogas" iškyla
Sveikutės, darbštuolės. Gera rast bendraminčių - esu didelė Beatos gerbėja, esu išbandžiusi nemažai jos receptų. Bet... Turiu į Jus visas klausimėlį: gaminau aguonų tortą. Skonis puikus. Bet kažkodėl ataušęs grietinėlės ir cukraus užpilas susicukravo, nors karštas buvo tąsus ir lygus. Gal kuriai taip atsitiko ir pasidalins patirtimi, kodėl taip atsitiko ir ką daryt, kad taip nepasikartotų?