
arba braškių (oranžinių ir raudonų)- jas būtina suklijuoti, kad nebyrėtų

Šiemet kiekviena šeima gaus siuvinėtą atviruką, ypatingas namines uogienes (žinant kiekvieno mėgstamiausius vaisius), naminius padažus-pagardus (chutney) arba konservuotų daržovių mišinius bei kiekvienas narys gaus supakuotus meduoliukus (po 6 vnt). Mergaitės gaus rankų darbo namines šlepetes-batukus:


Draugėms nutariau padovanoti sausų komponentų mišinį pyragui/keksui/sausainiams išsikepti (idėją pamačiau knygoje "Dovanos iš Jūsų virtuvės") supilstytus sluoksniais į gražius stiklainiukus si prikabinta kortele (necituoju, bet bendrai parašysiu- kaip pvz):
Ištirpinti 100 g sviesto, supilti sausus ingridientus, įmušti 2 kiaušinius, įpilti 100 ml pieno ir šaukštą aliejaus. Viską gerai išmaisyti. Sukrėsti į 12x25 cm kekso formą (arba iškočioti 4 mm storio ir formelių pagalba išpjaustyti sausainiukus) ir kepti įkaitintoje iki 180 C orkaitėje 30-35 min.
Gal kam pravers- tikrai nieko sudėtingo- sudedat pagal pasirinktą ir būtinai IŠBANDYTĄ receptą visus sausus produktus (arba sluoksniais, arba paeiliui)- cukrų, miltus, kakavos miltelius, sodą/kepimo miltelius, druską, sauso pieno miltelius, prieskonius, riešutus, tarkuotą šokoladą ir pan.
Jeigu pagal receptą kepinys reikalauja daug miltų- galima gi daryti iš pusės porcijos- svarbu, kad stiklainis būtų pilnas ir jo turinio užtektų sujungus su šlapiais produktais pyrago kepimui.
Atsiprašau už kilometrinį postą...