Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus 75 tema

QUOTE(Olesta @ 2011 11 30, 10:21)
Labas rytas 4u.gif

mergytės, man labai reikia Jūsų pagalbos

gražius dalykus ketini daryt wub.gif

QUOTE(Dianocka @ 2011 11 30, 11:57)
Mano keli darbeliai jusu teismui:)


man tas YSL wub.gif talentas.. nėr ką pridurt.
Atsakyti
laba, bet jau tortu grozis wub.gif man net prapjaut butu gaila juos lotuliukas.gif
mergaites as su klausimu, jei zadu visa torta aplieti sokoladu, tai butina aptepti torta kremu (tarkim tuo sviestas-kondenuotas) ? dabar jis pas mane apteptas torto vienu pertepimu tortas-rududu, gal tinka?
Atsakyti
QUOTE(adiavl @ 2011 11 30, 12:39)
laba, bet jau tortu grozis  wub.gif man net prapjaut butu gaila juos  lotuliukas.gif
mergaites as su klausimu, jei zadu visa torta aplieti sokoladu, tai butina aptepti torta kremu (tarkim tuo sviestas-kondenuotas) ? dabar jis pas mane apteptas torto vienu pertepimu tortas-rududu, gal tinka?


Sviestinis kremas reikalingas po dengimo mase, po šokoladu nereikia jokio kremo. Olesta visada rašė, kad šokoladinę glazūrą pila tiesiai ant biskvito.
Atsakyti
QUOTE(dailele @ 2011 11 30, 12:50)
Sviestinis kremas reikalingas po dengimo mase, po šokoladu nereikia jokio kremo. Olesta visada rašė, kad šokoladinę glazūrą pila tiesiai ant biskvito.


na, tai ir man aktualu, siuo metu.. aplieti visa torta glazura.. virsu, taip, kaip supratau, nereikia jo niekuo aptepti, bet torto sonus? kad lygiai apsilietu, negi nereikia niekuo aptepti g.gif ?
Papildyta:
Dianocka, jau tortu grozis, tiesiog pasaka.. talentas.. saunuole thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Cool Mama @ 2011 11 30, 15:06)
na, tai ir man aktualu, siuo metu.. aplieti visa torta glazura.. virsu, taip, kaip supratau, nereikia jo niekuo aptepti, bet torto sonus? kad lygiai apsilietu, negi nereikia niekuo aptepti  g.gif ?

šokoladinė glazūra, kad gerai tekėtų, vistiek turi būti šiek tiek šilta. Tai koks kremas atlaikys šiltą masę? manau, kad joks. tai iš to išplaukia, kad norint lygiai aplieti, reikia sutepti tortą formoje. Gausiai lieti, padėjus ant grotelių, kad šonuose nesigautų "varvekliai". Sakyčiau, daug produkto eis į šoną.. man būtų gaila. Gal verčiau aplieti viršų, o šonus papuošti šokoladine tvorele, piršteliais, arba apdzibuoti grietinėle..

aš pirmą tortą kai liejau šokoladu lotuliukas.gif oi negaliu prisiminti nesijuokus.. aptepiau lyginamuoju kremu, išdailinau.. įsivaizdavau, kad va užpilu, ir bus leeeeeedas.. ahaa.. užpyliau.. tai iš karto šiltas šokoladas išgraužė takus ant torto, ir pradėjo bėgti tais takais lotuliukas.gif žodžiu, teko daug dirbti, kol atstačiau kažką į tortą panašaus cool.gif
Atsakyti
Laba diena smile.gif .

Dianocka , nuostabu , ypač YSL wub.gif wub.gif wub.gif

--------------------------------------------------------------------

Olesta , aš turiu knygą , joje parodyta kaip tai daryti ( būtent tokio tipo kaip įdėjai ) , pasistengsiu nupasakoti .

Ant brėžinio , pirma daromas tas storasis ornamentas , jį daro per tris kartus , piešia ( užpildo ) vieną kartą , paskui antrą , po to trečią , tik va kokios konsistencijos tas aisingas nesuprantu g.gif , nes be galo lygiai pasidengia , tik po to , daromas tarpe tinkliukas , ir maži dzibukai aplinkui .

Rodo , kad paskui paima ant rankų įr uždeda ant torto , patepto aisingu .

Nežinau ar kuo pagelbėjau , nes anglų kalba ne mano draugė schmoll.gif .
Atsakyti
taip, Naitai, kaupiu pilietinę drąsą gražiam darbui, renkuosi informaciją, perskaičiau krūvą rusaičių patarimų, ieškojau medžiagos youtube ir google ir visur, kur tik įmanoma rasti, tikrai neieškau info ant auksinės lėkštutės, ačiū už nuorodas, pravers ir jos, o bet tačiau dar neradau visiškai to ko reikia, bet rankų nenuleidžiu, jei nespėsiu šį savaitgalį, tai būtinai ateity pabandysiu, nes man be proto graži šita technika, o dar kai pamačiau, ką galima padaryti, tai man galvoje jau kuriasi projektėliai, kaip kas ir kur, ale va truputį apčiuopiamų dalykėlių dar trūksta 4u.gif


ačiū @Adrija@, knygas ir aš čia prieš pusmetį krimtau ir youtube visa technika ir pas rusaites yra, viską radau ir receptus ir aprašus, viskas čia čiki ir kaip daryti aš supratau, bet va paties trafareto atsispausdinti, kurį padėčiau po kepimo popieriumi ar skaidre, va paties piešinio, nes iš rankos tikrai neišpiešiu vienodo ornamento, paprastą apvalų, kvadratą, taip, bet va kaip pavyzdį įkėliau su visais ornametėliais, tokių ieškau aš, kad galėčiau atsipausdinti ir pradėti veikti, bet aš žmogus žemaitis, knisiu tol kol išknisiu cool.gif technika atlikimo man aiški, perskaičiau, įsisavinau, beliko tinkamai paruošti glazūrą ir susirasti tinkantį piešinį 4u.gif

jei mano senučiukė galva dar ką nors atsimena, tai Agu0na, kažkurioje temoje buvo įdėjusi labai gražiai šokoladu teptą kremą ir jei nesumeluosiu aprašas buvo maždaug toks, pirma visą tortą padengia sviestiniu šokoladiniu kremu ir tik tada pilama gerai atvėsinta šokoladinė glazūra...nu čia labai pranbangus papuošimas iš tiesų, nes norint nupilti glazūra visą tortą, vistiek turėsi turėti jos perteklių...idealiausiai aišku pasidengtų p šokolado fontanu pakišus, ale brangumėlis jedryštvairogės, čia tik firmos tai sau gali leisti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 11 30, 14:29)
šokoladinė glazūra, kad gerai tekėtų, vistiek turi būti šiek tiek šilta. Tai koks kremas atlaikys šiltą masę? manau, kad joks. tai iš to išplaukia, kad norint lygiai aplieti, reikia sutepti tortą formoje. Gausiai lieti, padėjus ant grotelių,  kad šonuose nesigautų "varvekliai". Sakyčiau, daug produkto eis į šoną.. man būtų gaila. Gal verčiau aplieti viršų, o šonus papuošti šokoladine tvorele, piršteliais, arba apdzibuoti grietinėle..

aš pirmą tortą kai liejau šokoladu  lotuliukas.gif  oi negaliu prisiminti nesijuokus.. aptepiau lyginamuoju kremu, išdailinau.. įsivaizdavau, kad va užpilu, ir bus leeeeeedas.. ahaa.. užpyliau.. tai iš karto šiltas šokoladas išgraužė takus ant torto, ir pradėjo bėgti tais takais  lotuliukas.gif žodžiu, teko daug dirbti, kol atstačiau kažką į tortą panašaus  cool.gif

tai va as irgi kazkaip paskubom visko neissiaiskinus dabar "apliejau" sokoladu lotuliukas.gif as kazkaip pagalvojau kad siltas sugadins krema, tai atvesinau iki kambario temperaturos, bet automatiskai pilant ji, jis po truputi stingsta tai nezinau ar galima pavadinti apliejimu, nes sonus jau datepineja su peiliu pati biggrin.gif tai nesigavo lygus unsure.gif na bet pirmas kartas ir savam vartojimui, kita karta bus geriau lotuliukas.gif
Atsakyti
jei reikėtų daryti dailiai, tai manyčiau ganašu gautųsi geriausiai, bet galbūt aš klystu...
Atsakyti
O ar imanoma misija Maskarpones surio torta aplieti sokoladine glazura? o sonus sokoladine tvorele dengt?
Atsakyti
o to mascarponinio viršus kas, kremas ar biskvitas??? ar čia mascarponinis toks, kur biskvitas vienas ir kremo DAUUUGGGGGG??? tada nežinočiau atsakymo, nes nesu bandžiusi, visi mano tortai turi viršutinį sluoksnį biskvitinį, taigi visi papuošimo būdai tokiu atveju yra įmanomi
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 11 30, 15:45)
bet va paties trafareto atsispausdinti, kurį padėčiau po kepimo popieriumi ar skaidre,

stovi man akyse knyga dabar, kurią neramuolė iš manęs išsivežė.. negi ten nėra tų trafaretų g.gif teks Olestuk į kitą Lietuvos kraštą makaluotis biggrin.gif
Atsakyti