Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

Temos taisyklės:


* čia keliami tik antrųjų patiekų receptai ir TIK su nuotraukomis.

* patiekalų nuotraukų dydis neturi viršyti 500-650 pixelių, kitu atveju nuotraukos bus pašalintos be išankstinio perspėjimo.

* komentarai, nesusiję su tema, bus trinami be asmeninio perspėjimo.

* nuotraukos necituojamos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 18 lapkričio 2011 - 09:17
Ateinu su beda. Gaminau palei sita recepta apkepa, ir ka padariau ne taip, kad jis man nei trupucio, nei per milimetra neiskilo?
Atsakyti
Cukinijų tagliatelles su pomidorų/parmezano padažu ir sezamo sėklomis

user posted image

user posted image

user posted image



2 porcijoms :

Reikės:

* 2 jaunos pailgos cukinijos
* druskos


padažui:

* 250 ml grietinėlės ( 10 % riebumo)
* 2 arbat. š. pomidorų pastos
* 2 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio
* 2 valg. š. sezamų sėklų

Gaminimo eiga:

Padažo ruošimas:

Į kaitinimo indą supilti grietinėlę ir pomidorų pastą, užvirti. Kai grietinėlė padės tirštėti, suberti tarkuotą parmezano sūrį, pagardinti prieskoniais. Atidėti į šoną.

Tagliatelle'ių ruošimas:

Cukinijas nuplauti, ir skustuko pagalba supjaustyti suktomis juostelėmis. Užvirti vandenį , pasūdyti, sudėti cukinijų tagliatelles ir pavirti max 2-3 minutes. Užgriebti iš puodo, sudėti į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų vanduo.
Cukinijų tagliatelles sudėti į lėkštę, užpilti paruoštu pomidorų/parmezano padažu, paviršių apibarstyti sezamo sėklomis.
Patiekti nedelsiant.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Kiaulienos kukuliukai kitaip

Planavau gaminti netikrą zuikį, bet pagalvojau, kad Liepai bus įdomiau valgyti mėsytę kitokiame pavidale. Ir neklydau.

user posted image

Sumaliau 500 gr kiaulienos kumpio. Smulkiai įpjausčiau svogūno galvą, sutarkavau morką, įspaudžiau česnako skiltelę. Įdėjau pora riekelių batono išmirkytų piene. Pagardinau pipirais, druska. Gerai išminkiau ir palikau nakčiai šaldytuve. Kitą dieną į mėsos faršą įmušiau vieną kiaušinį ir gerai išmaišiau. Drėgnomis rankomis suformavau mažus kukuliukus Liepai, sau didesnius, į vidų įdėdama po džiovintą slyvą. Kukuliukus apvoliojau džiuvėsėliuose ir kepiau apie 15-20 min. 180 laipsnių orkaitėje. Garnyrui cukiniją supjausčiau juostelėmis (spagečiais) spec. įrankiu, sudėjau ant popierinio rankšluosčio, apibarsčiau druska, kad išskirtų savo sultis. Vos minutę pakepiau keptuvėje su pora lašų alyvuogių aliejaus. Padažas: keptuvėje ištirpinau šaukštą sviesto, įdėjau šaukštelį miltų, apkepiau, įpyliau sultinio, pagardinau garstyčiomis, druska ir pipirais.
Skanaus.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleja.lt: 18 lapkričio 2011 - 10:11
irmulia kas ten per spec.peilis kur cukinija pjauni? bigsmile.gif ir kur isigijai?
Atsakyti
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 11 18, 11:10)
Kiaulienos kukuliukai kitaip
........Garnyrui cukiniją supjausčiau juostelėmis (spagečiais) spec. įrankiu...


jjeee, aš jo jau 100 metų kaip ieškau.... (taip norisi spagečių daržovinių...o su paprastu peliu būtų kančia pjaustyti spagečius hihihi.gif ) žiū, pašnibždėk kur tokį įrankį LT galima įsigyti? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Irėnė @ 2011 11 18, 11:14)
irmulia kas ten per spec.peilis kur cukinija pjauni? bigsmile.gif ir kur isigijai?


yra toks skustukas judančiais ašmenimis:

sangaidoje radome, vadinasi Victorinox U-Peeler
mirksiukas.gif

štai tokiu :

user posted image

galima tokiu skustuku :

user posted image



o man reikia štai tokio įrankio daržoviniams spagečiams gaminti :

user posted image
user posted image
Atsakyti
Irmulia pas mus bazej,turguj visur ju pilna,plasmasiniai kaip 2 pav. nuo 13-20lt smile.gif
Atsakyti
Irmulia, as pirkau ji toje pacioje Sangaidoje, Panerių g. 20a, Vilniuje smile.gif
Jie prekiauja restoranams, bet as ir sau vis kazko paperku ten..
Labai ir mes megstam darzovinius spagecius smile.gif
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleja.lt: 18 lapkričio 2011 - 14:07
VARŠKĖS PICA

user posted image

Standartinei orkaitės skardelei prireiks:


Varškės 200 gr
Kiaušinių 2 vnt
Aliejaus 4 v.š
Pieno 4-5 v.š.
Cukraus, druskos
Kepimo miltelių šaukštelis
Miltų tiek, kad užsiminkytų minkšta, nelimpanti prie rankų tešla, na, maždaug 300 gr..


Varškę, kiaušinius, pieną, druską, cukrų išplakti mikseriu. Suberti miltųs ir kepimo miltelius. miltus berti po nedaug, maišyti, minkyti , žiūrėti, kada jau gana. Tešlą minkyti min ir palikti valandai šaldytuve.
Ant miltuoto paviršiaus kočioti lakštą, storesnį, apie 5 mm. Skardelę gausiai patepti aliejumi, nes truputį kimba ir įkloti lakštą.
Dėti norimą įdarą.
user posted image
Čia įdarui naudota:

Trinti pomidorai su pomidorų padažu ir sutrintu česnaku
Olandiškas sūris
Kumpelis, dešrelės
Svogūnai
Pievagrybių...


Galiu pasakyt, kad tikrai skanu, neisgailiu, kad dariau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 18 lapkričio 2011 - 18:53
QUOTE(brashke77 @ 2011 11 18, 18:35)
Perrin, ooo taip, Giedriaus plovas beveik tobulas, ko gero, drąsiai galima būtų uzbekus vaišinti  biggrin.gif  thumbup.gif  Man vasarą didelis malonumas jį virti ant laužo, iš pradžių 'zervak'ą', paskui stebėti, kad ryžiai nesuliptų, bet ir kieti nebūtų... Tai beveik menas, bet rezultatas viską atperka, kaip ir pas Tave  4u.gif  drinks_cheers.gif  thumbup.gif

Siandien tai toks pagreitintas variantas gavosi, zervaka viriau trumpai, gaminau su namine vista ir orkaitej. Bet man labai tinka kuminas, nebeisivaziduoju plovo juo nekvepianciu. Ir visada dedu siek tiek safrano.
Isivaizduoju, kad ant lauzo gamintas turetu buti tobulas wub.gif
Papildyta:
QUOTE(brashke77 @ 2011 11 18, 18:52)
VARŠKĖS PICA


thumbup.gif
Paskutiniu metu stengiuosi gaminti miltinius patiekalus su kiek imanoma maziau miltu ir daugiau varskes, tai jau si butinai isbandysiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 11 18, 20:52)
VARŠKĖS PICA




o varske labai jauciasi pade, ar ji tokia kaip varskinis blynas gaunas?
Atsakyti
Merginos,nerandu omleto su farsu g.gif .Jis kepamas orkaitei kaip vyniotinis. Valgomas saltas arba karstas. Padekit surast 4u.gif
Atsakyti