Įkraunama...
Įkraunama...

keturmetes perkelimas i kita grupe

Mano mergytei 4,5 metu ji lanko montesori grupe 1,5 metuku.I darzeli eina noriai , tik va per tuos 1,5 metu nepastebejom jokio progreso, , taigi nusprendem nuo rugsejo pervesti i kita grupe.Gerbiama psichologe kaip vaika paruosti tam perejimui kad nebutu trauma?, vis tik per ta laika priprato prie vaikuciu aukletoju, o ji yra siek tiek uzdara bijau kad sunku bus adaptuotis naujoj grupej g.gif
Atsakyti
Šį rudenį ir aš savo sūnų pervesiu į kitą darželį, nors čia jam patiko, draugavo su vaikais, auklėtojos patiko. Kalbėjau su naujojo darželio vedėja apie adaptaciją tokiu atveju, tai bent jau ji teigė, kad tokio amžiaus vaikai labai greitai adaptuojasi, nebent jau labai ryškių bendravimo sutrikimų yra. Na mano vaikas, tai visumoje bendraujantis, gal tik kiek jautrokas. Bet bent jau kol kas jis visai nori ten eiti, susidaro vaizdas, kad aš labiau už jį nerimauju. Bet manau reikia pratinti prie tos minties, kad eis į kitą darželį, kalbėtis apie tai. Pvz. aš jį nuvedu į tą naują daržą, mes pabūnam kieme, pasisupa ant sūpynių, aš aišku rodau, kaip čia gražu , kokios šaunios sūpynės, kiek daug vietos, buvom sporto salėje, vedėja leido pažaisti ten su kamuoliu, ir visai nieko, jis netgi laukia to laiko, kai reiks ten eiti. Aš stengiausi vaikui pateikti kuo daugiau argumentų, kuo šis darželis pranašesnis už buvusį, takim net ir tokį - pakeliui iš šio daržo yra kioskas, kur mes galėsime grįždami nusipirkti ledų. Beja, mano vaikis lankė Valdorfo darželį. Dabar eis į paprastą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ringa: 08 liepos 2004 - 10:19
manau,Ringa jums jau atsakė į klausimą smile.gif . Jei jūs jau žinot, kokia bus grupė ir auklėtoja, gal galima ten nueiti ir "apsišildyti" - susipažins su grupe, žaislais, jei susidraugaus su auklėtoja, tai pati lauks, kada reiks eiti į naują grupę.
Dėl pokyčių - tai gal pirmas, bet tikrai ne paskutinis atvejis, kai vaikui reiks keisti kolektyvą (mokkykloje tai teks daryti bent tris kartus). vaiko adaptacijos sėkmė daug priklausys ir nuo jūsų reakcijų, todėl jei manot, kad keisdama grupę elgiatės teisingai, nebeabejokit tuo.
Atsakyti