Sveikos mamos
Noriu, kad šioje temoje pasidalintumėte savo išmintimi apie triušieną. Ar savo mažylius pradėjote maitinti būtent nuo šios mėsos?
Pasak daktarų triušiena yra ypač vertinga vertinant pagal mėsos kokybę bei maistingumą. Daktarai ypač rekomenduoja ją vartoti vaikams. Kadangi tai nėra pigi mėsa ir negalime ja kasdien lepintis, ar palepinate savo vaikus? O gal ir pačios stengiatės sveikai maitintis?
Ar teko girdėti apie triušius išaugintus lauko sąlygomis, kur triušienos mėsa neturi specifinio kvapo ir kurios nereikia mirkyti kaip senoliai darydavo?
Aš tai labai dažnai perku triušiena ne tik vaikui, bet ir visai šeimai gaminu. Daktarai rekomendavo, nes turi mažai cholesterolio, o vitamino B12 yra didžiausias šaltinis.
Kaip tik perku triušiena kur yra lauko sąlygomis triušiai auginami, tokiose minifermose, teko matyti, tai įspūdingai atrodo net triušiai nesmirda, todėl ir pati mėsa nesmirda.
Kaip tik perku triušiena kur yra lauko sąlygomis triušiai auginami, tokiose minifermose, teko matyti, tai įspūdingai atrodo net triušiai nesmirda, todėl ir pati mėsa nesmirda.
Guli ir mano šaldiklyje triušis, bet kažkaip netraukia manęs jo gaminti... Man irgi pagal pageidavimą paskerdė, susmulkino kad man jau vaizdelio nebūtų, bet nežinau... Gal kokių receptukų turite kad skaniau būtų. O kūdikiui nuo 7 mėn tai kiek čia tos mėsytės vienam kartui gaminti, kiek laiko ji verda ?
! | Mielos mamytės, noriu priminti, kad maisto produktus forume pardavinėti griežtai draudžiama. Reklaminiai/komerciniai - net jei jie yra netiesioginiai - skelbimai taip pat yra draudžiami. Moderatorė HappyAngel |
QUOTE(Jovita-g @ 2011 11 21, 22:13)
Sveikos mamos
Noriu, kad šioje temoje pasidalintumėte savo išmintimi apie triušieną. Ar savo mažylius pradėjote maitinti būtent nuo šios mėsos?
Pasak daktarų triušiena yra ypač vertinga vertinant pagal mėsos kokybę bei maistingumą. Daktarai ypač rekomenduoja ją vartoti vaikams. Kadangi tai nėra pigi mėsa ir negalime ja kasdien lepintis, ar palepinate savo vaikus? O gal ir pačios stengiatės sveikai maitintis?
Ar teko girdėti apie triušius išaugintus lauko sąlygomis, kur triušienos mėsa neturi specifinio kvapo ir kurios nereikia mirkyti kaip senoliai darydavo?
Noriu, kad šioje temoje pasidalintumėte savo išmintimi apie triušieną. Ar savo mažylius pradėjote maitinti būtent nuo šios mėsos?
Pasak daktarų triušiena yra ypač vertinga vertinant pagal mėsos kokybę bei maistingumą. Daktarai ypač rekomenduoja ją vartoti vaikams. Kadangi tai nėra pigi mėsa ir negalime ja kasdien lepintis, ar palepinate savo vaikus? O gal ir pačios stengiatės sveikai maitintis?
Ar teko girdėti apie triušius išaugintus lauko sąlygomis, kur triušienos mėsa neturi specifinio kvapo ir kurios nereikia mirkyti kaip senoliai darydavo?
mano pediatrei nepatiko, kad vaiką nuo triušienos pradėjau primaitinti, nes sakė, kad geriau nuo jautienos. Na, bet jos patarimu ir braškių vaikui turėjau duoti nuo 3 mėn.
Mėnesį bandžiau pripratinti, bet nepavyko...daugiau nebepirksiu, nes visgi brangu, o išvyrus išmesti...pati valgyti negaliu, kol supjausčiau reikiamais gabaliukais, praverkiau
dabar tik sužinojau, kad mirkyti reikia..na, nejutau aš jokio absoliučiai kvapo
Aš nieko nebuvau girdėjus apie mirkymą... Bet mėsytes pradėjau duoti būtent nuo triušienos. Pirkau turgelyje ekologišką, kvapo irgi nejaučiau... Na taip brangoka, bet kiek gi vaikis tos mėdytės suvalgo.... Reikia gi kartais palepinti
na aš irgi pradėjau primaitinti nuo triušienos bet nei mirkau jos, nei ką, išverdu, susmulkinu ir porcijom į šaldiklį sukišu
QUOTE(pupsė* @ 2011 12 25, 15:42)
na aš irgi pradėjau primaitinti nuo triušienos bet nei mirkau jos, nei ką, išverdu, susmulkinu ir porcijom į šaldiklį sukišu
aš smulkindavau žalią gabaliukais ir sudėdavau šaldiklin. Tada virdavau mėsytę ir pridėdavau daržovių. Abi dukros labai mėgo, nes ji nesausa, saldoko skonio, nu labai skani mėsytė
as nupirkau triusiuka,bet ne maximini, auginta su meile zodziu ir pas mus guli,laukia tinkamo laiko, jau nuo 7 men duosiu maziukams paragauti
Pradejom ir nemaziau puse metu valge tik namine triusiena, gaudavom is brolio uosvienes. Jokio kvapo niekada nebudavo,virdavau greitpuody. Valgydavo skaniai, dabar visokia maisyte mesyte valgom
QUOTE(ziogelis2003 @ 2011 11 26, 17:32)
Guli ir mano šaldiklyje triušis, bet kažkaip netraukia manęs jo gaminti... Man irgi pagal pageidavimą paskerdė, susmulkino kad man jau vaizdelio nebūtų, bet nežinau... Gal kokių receptukų turite kad skaniau būtų. O kūdikiui nuo 7 mėn tai kiek čia tos mėsytės vienam kartui gaminti, kiek laiko ji verda ?
Skaitau ir galvoju koki cia jums patarti receptuka,as kazko isradingo nedarau.Verdu kosyte 2 dienom .Dedu triusiena ir verdu su bulvytemis ,morkytemis kol visverda gale dedu brokolio ir pagardinu 98%sviestuku ,sutrinu ir mazulis valgo net ausytes lapatuoja:)
Verda triusiena labai greitai ,daug gabaliuku nedek jei nera bandes simboliskai pradziai idek.
Seip gydytojai kazkodel visada sako kad geriausia mera yra ''raudona''taip kad cia dar gali padiskutuoti kuri cia mesyte sveikiausia