Įkraunama...
Įkraunama...

Bausmės darželyje

QUOTE(doremifasolasi @ 2014 11 25, 21:02)
g.gif ,,priziurima...tiesiog suvarzyta vaiko judejimo laisve...o del dantu isismusimo, aisku, skausminga trauma...bet atsitinka visko ir namie... tiesiog jauciates pati auksciau aukeltoja, kuri jusu atsiprasineja  uz nieka, taip, vaikai stovint veitoj nugriuna, ar kojos susipina


Na nesu ta aikstinga mamyte, kuri visus ant blakstienu stato smile.gif Del dantuku, tai yra tam tikru niuansu, jei tai butu atsitike aukletojai matant ar grupeje, aisku skaudu, bet kam nepasitaiko. Prie manes irgi susizeidzia. Bet tada vaikas susizeide koridoriuje nusirisdamas nuo laiptu eidamas is muzi kos pamokos vienas. Nes neatejo vaiku pasiimti,o muzikos mokytoja nepalidejo. Vat cia ir yra nusizengimas. Ir siaip daug ten niuansu, Esme tame.kad reikia kovoti del savo vaiku, nes darzelyje vaikuciai praleidzia didziaja dali savo dienos. Ir ne tiek to atsiprasymo reikia, kiek demesio savo vaikui. Rezultatas toks,kad pagerejo saugumas ir demesio rodymas ne tik mano vaikui, bet demesingiau ziurima ir i kitus grupes vaikus.
Tik nereikia sakyti,kad vaiku daug ir aukletojos pavargsta. Pilnai sutinku ir suprantu, kad uz tokia alga salygos nera pacios geriausios, bet vaikai nekalti delto. Jie neturi buti uzdaromi tualete, tampomi ar kitaip skriaudziami. Bausme turi buti ir jos tikrai reikalingos, kad vaikai jaustu riba ir zinotu taisykles. Bet jos neturi kenkti vaiko raidai ir nervu sistemai. Ir tikrai jei matyciau kitu vaiku tampima ar saukima ant ju. Tikrai aukletojai mandagiai paskyciau,kad gal neverta taip elgtis. Gal tu vaikuciu tevai net nenumano,kas grupeje vyksta.

As noreciau,kad kazkas uzstotu mano vaika, jei jis butu skriaudziamas man nematant. smile.gif

Cia tikmano nuomone, nepriimkite asmeniskai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AgiAgi @ 2014 11 27, 11:00)
O as nezinau, kaip reaguoti, kai matau, kad aukletojos vaikus purto ir sugniauzusios tempia ir tiesiog numeta uz stalo, atseit pasedes uz bausme. Na, del pasedejimo tai nieko tokio, bet ta pati maniera ir inirsis, kaip vaikas yra tempiamas prie to stalo, taip baisokai atrodo.
Ir dar toks daiktas, kad vaikas ka nors padaro, kas aukletojai nepatinka, bet nieko baisaus, ten koki zaisla pagadina ar pan, o aukletoja is inirsio per smarkiai nubaudzia, vaikas rauda, o aukletoja vaikui meluoja, sakydama, kad jis padare baisesni ir blogesni nusizengima ir visa tai bus pasakyta tevams. (cia kad uzmaskuotu bausmes neadekvatuma, per didele bausme).
Zodziais tu vaizdu neperduosi....
Uja tuos vaikelius, net baisu....



Niekas neverčia Jūsų vesti vaiko į darželį. Nepatinka samdykit auklę arba sėdėkit pati namie ir auginkit vaiką kaip kambarinę gėlę. Aš suprantu, kad darželį visko būna. Bet ir tėvai išlepę nori ne auklėtojų o kažkokių antžmogių, kad tik šokinėtų būtent apie jo vaiką, o tokių tėvų grupėj jau minimum 20 atsiranda g.gif Joks žmogus negali būti kasdien geros nuotaikos, visad besišypsantis ir t.t. ir pati nebūnat visad gerai nusiteikusios ir nereikia čia amžinai varyti ant tų auklėtojų.
Pastebejau, jog ateina mada tik reikalauti iš kitų tik ne iš savęs. Išaugina visokius lepūnėlius, patys tėvai nesugeba su vienu susidorot, o auklėtojai tai jau privaloma su visu būriu. O po to dar skundžiasi, jog niekas jo vaiko nepalinksmino.
Atsakyti
Kalbant iš auklytės pozicijos, tai paskaičiusi šitą temą esu pašiurpusi kai kuriomis mamomis. Pas mus yra 15 vaikų kiekvieną dieną +-2 vaikai kurie nuolat serga ir būna tik savaitę į mėnesį. Neinant į smulkias detales yra keli vaikai, kuriems su nervukais kažkas ne taip - ar šeimoje matė kažką, ar patys patyrė, bet užeina "pykčio" priepuoliai tiesiog iš niekur nieko, bežaidžiant, pradeda visus kapot, mušt, spardyt. Jūs įsivaizduokit, jeigu tie keli vaikai pasiėmę kėdutes į sieną daužo, DVIMEČIAI VAIKAI. Staugia ir rėkia. Tai ką su tokiais daryti? Mušti - mes griežtai prieš, neturime tokios teisės, o tiek ir auklėtoja, tiek aš manom, jog smurtu tik išgąsdinsi, bet nepamokysi.

Ramesnius vaikus "baudžiame" prie stalo sodindami ir liepiame pasėdėt tris minutes. Jie pasėdi, nurimsta ir vėl gali ramiai eit žaist su vaikais. O tuos kelis nervininkus tenka ir į prausyklą išvest, ir į rūbinę, kartais net į kitą grupę, nes jūs net neįsivaizduojat kokio mąsto tas nervinis priepuolis būna. Teko ir kelioms mamoms aiškinti, kodėl vienas iš grupės vaikų sėdi rūbinėje ir verkia, baisiai nepatenkintos buvo, bet kai paklausiam ar geriau, kad kėdute daužytų jūsų vaiką arba kąndžiotų jį - kažkaip nutyla ir susipranta.

Dėl pirmos autorės žinutės - auklėtoja neturi teisės neduoti vaikui valgyti, visų pirma tai yra tiesiog nežmoniška, visų antra tėvai už tai sumoka ir tai jau kaip ir gaunasi nusikaltimas-apgavystė. Pas mus yra buvęs atvejis, kai vienas iš vaikų, užėjus pykčiui, jog neleidžiam sėsti šalia tam tikro kito vaiko (kartu jie pradeda muštis ir kandžiotis) paėmė ir tyčia pildą bliuduką sriubos numetė ant žemės. Na ką, išvalėm, surinkom šukes, pabarėm, bet valgyt duot tai reikia. Įdėjom antrą patiekalą, gražiai pasikalbėjom su juo, jog skaudės pilvuką jei nevalgys ir t.t., bet tik mum nusisukus vėl jis jį sudaužė, tad buvo pastatytas stovėti ir liko be pietų, kadangi porcijos pas mus lygios - pagal vaikų skaičiu, tad ir nebuvo ką daugiau jam duoti. Jei jums tai atrodo nežmoniška - tai kažkas negerai su galva, o ne su auklėtoja ar tokia "bausme". wink.gif

Siūliau mamoms suvokti vieną dalyką, kad vaikai VISKĄ atsineša iš namų. Jei jūs jiems namuose leisit lipti ant galvos, daryti ką nori, tai jis tą patį ir darželyje darys. Skirtumas tas, kad namuose jis vienas (ar su broliu/sese), o darželyje dar yra su juo 15 kitų vaikų ir iš to išlepinimo ar tiksliau auklėjimo nebuvimo ir prasideda tokios problemos kaip kandžiojimasis, gumbai, vaikų isterijos ir pan. smile.gif
Atsakyti
Laba, paskaiciau temute, idomu pasidare - cia sakote - tevai su 1 nesusitvarko - taip, ir mes su 1 nesusitvarkom, dabar tas sunkusis amzius, 3 metu krize, bet noriu pazymet, kad ne syki stebejau vaiku elgesi grupeje - su aukletojom (svetimais zmonem) jie elgiasi kur kas geriau negu su nuosavais tevais, kartais tevams atejus pasiimt - tai koks vaikis pradeda musti teva, kad ne mama atejo, manoji pvz. pradeda maivytis del rengimosi, arba lakstyt, nors visa diena prabuvo grupeje kaip angelas - is ju tas buvimas darzelyje, bent jau pirmais ar antrais metais reikalauja begales dvasiniu pastangu ir itampos, del to atejus tevams, jie atsipalaiduoja ir neina su jais susitvarkyt smile.gif aukletoju tai jie klauso, ir patys rengiasi, patys valgo ir t.t. smile.gif na bet cia lyrika smile.gif toks jau gyvenimas

kas liecia bausmes - tikrai nieko pries neturiu, kad aukletoja pakels ant vaiko balsa, nes kartais to tikrai reikia, kad "iseitu is astralo" smile.gif, del isvedimo i kita patalpa - namuose labai daznai taikom toki metoda, kai pradeda isterikuot - isvedam i kita kambari ir vienas kuris su ja ten pasedi uzdares duris ir neleisdamas iseiti, kol nenusiramins, grupeje nera kito kambario, todel belieka isvesti vaika arba i sanmazga arba i rubine (man atrodo geriau i rubine), taciau aukletoja negali su juo ten pasedet, kadangi turi priziureti likusius vaikus, bet tokie metodai tikrai neblogai veikia, vaikas nusiramines pamasto apie gyvenima... smile.gif

musimo as netleruoju...
Atsakyti
Sveikos mielos mamytes,su sventemis jus 4u.gif nutariau parasyti komentara ,nes jau du metai dirbu aukletoja darzelyje.Patikekit veikti tikrai yra ka ir beveik 90 procentu darzelio veiklos uzima vaiku tramdymas geraja ta zodzio prasme ,baisu kokiu vaiku yra .Aisku yra ir labai normaliai isaukletu ir kas baisiausia man tie normaliai isaukleti nukencia demesio atzvilgiu nuo laukiniu ,kaip as vadinu.Pvz.norim pavaidinti pasaka paskaityta-t.y. belenkaip vaikiskai painprovizuoti tai butinai kokie 3 vaikai tampytis pradeda - spjaudytis, begioti ir klykti komentuoti kad tai nesamones ir pan.pasodini toki ant kedutes (turim 3 min. laikroduka)tai jis nesedi klykia ,arba pradeda spardyti siena ,arba dauzyti su ranka per stala ,sugalvoja visko.Jei nekreipi demesio labai blasko kitus vaikus ,baisus surmulys gaunasi,aisku is grupes tuoj dar pora pasimoko neklausimo tehnikos,jei tik daugiau demesio teiki neklauzadom.nu zodziu linkeciau pamatyti pacioms,kartais ir prie geriausiu noru -baisu,o tevai i tai nereguoja.Visgi darzelis kolektyvas ir turi visi laikytis taisykliu ,o teveliu pareiga paaiskinti vaikui ,kad reikia aukletoju klausyti,o gavus nusiskundima patiems bausti vaika.
Dar vienas komentaras uzstrigo-del valgymo,tipo valgyti nedave aukletoja-nemanau kad zverys dirba jus geriau savo vaika pazinkit.Jie tasko maista specialiai ant stalo,gargaliuoja gerima uzverte galvas, sako draugams-fee tu duinas nes valgai kose,tampo vienas kita ,net prispjauna tycia vienas kitam i lekste ir cia kasdienybe ,nedyvai kad nuvaro toki vaika nuo stalo ,nes kaip minejau gaila isaukletu vaiku ,kurie stengiasi perimti kazka gero,klauso bent minimaliai,taip kad pradekim vaikus aukleti namuose brangieji, ir reaguokite i aukletoju perspejimus labai atidziai savo paciu vaiku labui. Aciu uz demesi.(uz klaidas sorry)
Atsakyti
QUOTE(abejinga @ 2015 01 03, 13:55)
Sveikos mielos mamytes,su sventemis jus 4u.gif nutariau parasyti komentara ,nes jau du metai dirbu aukletoja darzelyje.Patikekit veikti tikrai yra ka ir beveik 90 procentu darzelio veiklos uzima vaiku tramdymas geraja ta zodzio prasme ,baisu kokiu vaiku yra.....


Šakės doh.gif doh.gif doh.gif blink.gif blink.gif blink.gif

Nieko panašaus pas mus grupėj nebūna schmoll.gif
Atsakyti
g.gif
Manau, kad bausmės reikalingos. Ne fizinės, ne mušimas, bet kazkaip reikia tuos išdykėlius auklėt. Kažkada nukentėjo mano sūnus, kai grupėje berniukai užsimanė pasimėtyti medinėmis kaladėmis. Parsivedžiau vaiką kruvina galva. Labai pykau ant auklėtojos, kad nesuvaldė situacijos. Nuėjau pas vedėją ir kitą dieną perkėliau vaiką į Montesori grupę, kurioje buvo labai griežta sistema.
Dabar vedu dukrytę ir džiaugiuosi, kad abi auklėtojos griežtos, grupėje tvarka. Yra du berniukai dvyniai nevaldomi, kurie ten norėtų "sienomis eiti", bet niekas jiems to neleidžia. Ačiū Dievui mirksiukas.gif
O štai kitoje, vyresnių vaikų grupėje, prieš mėnesį berniukas išmušė mergaitei dantį. Auklėtoja dalino vaikams knygas, kol dalino kitiems, vienas bernelis pylė su savo knyga mergaitei į burną ir visiškai išmušė dantį. Be to, kokia psichologinė trauma doh.gif Vaikai sako, kad tai mergytei dantukų fėja atnešė pinigėlį, bet manau, tai menka paguoda....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedruole: 26 sausio 2015 - 15:43
QUOTE(giedruole @ 2015 01 26, 16:42)
g.gif
O štai kitoje, vyresnių vaikų grupėje, prieš mėnesį berniukas išmušė mergaitei dantį. Auklėtoja dalino vaikams knygas, kol dalino kitiems, vienas bernelis pylė su savo knyga mergaitei į burną ir visiškai išmušė dantį. Be to, kokia psichologinė trauma  doh.gif  Vaikai sako, kad tai mergytei dantukų fėja atnešė pinigėlį, bet manau, tai menka paguoda....

Baisu... Bet gal tas dantukas ant galiuko laikėsi, krist jam reikėjo? Nemanau, kad išmušė nuolatinį.
Atsakyti
Vadinkit mane kaip norit, bet problema pirmiausiai sistemoj ir mentalitete. Ne tik mano pastebėjimas, bet ir daugelio, kurie ne prie sovietinės-lietuviškos sistemos užaugę ar pripratę. Lietuvoj gesinami konfliktai, o ne apskritai užsiimama prevencija, kad pirmiausiai jų nekiltų. Per mažas auklėtojų dėmesys, užimtumas ne biurokratija ar kavytėm ir lialiakinimais su kitom auklėtojom (ne visur, bet daug kur), o veikla su vaikais, kontakto su jais užmezgimu, santykių palaikymu - nežiūrint į savo simpatijas/antipatijas. Sustabarėjęs požiūris ir šablonas, 'kaip turėtų būti' ir kas yra 'geras' ir 'blogas' vaikas. Vaikai su kiekviena karta keičiasi, nepastebėjot??? Atitinkamai turi tobulėti ir sistema. Bėda - laikas, vaikai pasikeitė, o sistema kaip buvo homosovieticus, taip ir liko. Jau nekalbant apie tai, kad 15 (ar daugiau) vaikų su viena auklėtoja yra totalus briedas. Bet net ir didesnis auklėtojų skaičius mažai ką pakeistų, jei nesikeis požiūris į auklėjimą ir į vaikus kaip individus.
Bausmė dažniausiai suveikia tik simptomiškai. Nei vaiko, nei sistemos jos neišgelbės ir nepadės geriau prisitaikyti.
Atsakyti