Ačiū už temutę
Teisingai supratot, veido prausimo kremas nuo kremo mažai kuo skiriasi... Man tam reikalui labiausiai patiko su OlivemDouceur emulsikliu, stearino rūgštim ir cetyl alkohol padaryta priemonė su mažai abrikosų aliejaus, nuriebintu ricinos aliejum, kapriliu ir aišku vanduo. Toks jausmas, kad ji beveik lengvai putoja, nors be jokio putoklio. Nerašau dar recepto, nes nesu iki galo patenkinta(konsistencija), reikia sunaudot ir vėl daryt, teks tirštint ksantanu, kitais būdais netinka/nepatinka.
Jei veidui vaškų nedaug naudojat (tik kaip papildomą priemonę greta kitų emulsiklių), jie patys savaime nėra kažkokio nešvarumo kaltininkas. Ir vaškus puikiai pašalina, tirpdo aliejai. Problema ta, kad žiemą odos raginis sluoksnis ( stratum corneum) storėja, tokia odos gynybinė reakcija, o riebalų išskyrimas - mažėja, ir dėl to sausėja labiau.
Kuo storesnis viršutinis sluoksnis, tuo poros atrodo ir yra didesnės, todėl pagal odos tipą parenkant dažnumą rekomenduojama nušveisti. Gal matėt kur paaiškinimus, poros yra kaip V raidės formos, jei "nukerpam" viršūnėles, V didžioji tampa v mažoji, poros - mažesnės. Tik kaip tai padaryt, nuomonės išsiskiria. Vieni rekomenduoja šveisti, ir žiemą kad geriau drėkintųsi dažnai(skaičiau ir tokias rekomendacijas, bet galvoju absoliučiai priešingai), kiti - tą viršutinį sluoksnį nutirpdyti vaisių rūgštimis, enzimais.
Kalbėjom apie produktų PH, tai kosmetika (saugiam asmeniniam naudojimui) turėtų būti ne žemesnio negu 3,5 PH. Vaisių rūgštys geriausiai veikia nuo 3 iki 5 PH, nuo 5 iki 8 proc. skaičiuojant grynos rūgšties koncentracijoje, tai priklauso nuo paskirties, bet ne daugiau negu 10 proc., jei naudoja ne profesionalūs kosmetologai ar dermatologai. AZ rekomenduoja nuo 5 iki 15, viskas gerai, jų rūgštis ne 100proc. grynumo ( ir 15 faktiškai neviršija saugių 8 procentų). Rūgštys vienas iš plačiausiai naudojamų priedų, leistinas, saugus, bet pašalinių reiškinių, odos sudirgimų būna, tai tų saugių kiekių reiktų laikytis, o jautriai odai nenaudot maksimalių leistinų.
Taigi jau supratot, savo veidelį kartais šveičiu enziminiu pylingu(labiau tinka jautriai)be šiurkščių dalelių. Irgi galvoju kaip pasidaryt, bet dar nebandžiau.

Kūną galima šveist ir kiek grubiau...
Maždaug taip, jei kas negerai - tai gi pataisysit
Ką bandžiau - veidui pasidarytą riebesnį kremuką su OliveProtection emulsikliu. Nepatiko, nors aliejinę dalį net mažesnę dariau negu minimali, dar kad kūdžiau būtų dalį aliejų keičiau skvalanu - man riebu ir nemalonu. Nebent visai atšalus orams tept truputį kaip antrą sluoksnį ant kito kremo. Susinaudos arba kam atiduosiu, bet eilinį kartą įsitikinau, kad mano sausa oda mažom porom riebalų dideliais kiekiais neįsileidžia nė pro kur. Dienai pats geriausias su Olivem1000. Man nepasitvirtina, kad kuo daugiau aliejaus, tuo geriau apsaugo nuo drėgmės netekimo ir mažiau sausėja... Nesausėja ir su normaliu aliejų kiekiu, jei kremas tinka ir nenusausinama plovikliais.