Įkraunama...
Įkraunama...

crb(c-reaktyvinis baltymas)

Sveikos busimos ir esamos mamytes 4u.gif
nuo nestumo pradzios kankina padidejes crb. norma yra 5, o maniskis 28. verysad.gif savijauta mano gera, taciau gydytojai vis sunerime kodel tas velnias crb nekrenta doh.gif padaryti visi tyrimai viskas normos ribose ir nera jokiu pakitimu. pirmadieni guldo i ligonine detalesniems tyrimams. noriu paklausti ar kam yra buve toks padidintas crb, viso nestumo metu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vvylle @ 2011 12 02, 12:58)
nuo nestumo pradzios kankina padidejes crb. norma yra 5, o maniskis 28. verysad.gif savijauta mano gera, taciau gydytojai vis sunerime kodel tas velnias crb nekrenta doh.gif padaryti visi tyrimai viskas normos ribose ir nera jokiu pakitimu. pirmadieni guldo i ligonine detalesniems tyrimams. noriu paklausti ar kam yra buve toks padidintas crb, viso nestumo metu? g.gif

Crb rodo,kad uzdegimas kazkur yra. Butinai reikia issiaiskinti kur. Tau neskyre antibijotiku?
Kaip bendras kraujas? Geras?
Atsakyti
taip crb reiskia uzdegima bet kur jis yra neaisku, antibiotikus geriau jau 2 kartus, bet jie vistiek nieko nenumusa doh.gif is pradziu paselyje rado bakterija kad inkstu uzdegimas isgeriau antibiotikus vistiek tas pats, tada prasidejo begale tyrimu...ir angina itare- nieko ir sloga- nieko, inkstai irgi -nieko, zodziu ka betyre visur viskas gerai.dar karta skyre antibiotikus del slapimo taku, bet ir vel jie nieko nepadejo. pirmadieni turiu paskyrima i antakalnio ligonine, bet ziauriai nenoriu, nes zinau kad praleisiu savaite laiko bergzdiai verysad.gif todel ir noriu suzinoti ar apskritai kam yra taip buve? g.gif
Atsakyti
Na va, jau pagulejau antakalnio ligonineje del padidinto crb ir isleido namo vistiek su dideliu crb smile.gif padare kelis tyrimus, visi jie buvo geri, nerado prie ko prisikabinti ir paleido. Vienintele terapeute Alekniene pasake jog tai yra normalu, ir taip mano organizmas sureagavo i nestuma. Nes jei butu kokia infekcija ji tuoj pat pasireikstu skausmas ir tuopmet jau crb sukiltu iki 200-300. tad jei kada kam taip bus per daug nesinervuokit, juk visu zmoniu skirtingi organizmai ir gali ne leukocitai pakilti o crb smile.gif
Atsakyti
Man buvo taip su leukocitais, jie visa nestuma buvo divigubai, trigubai didesni...bet crb geras...
Ir gulejau ligonineje antakalnyje ir leido antiojotikus nors nezinojo kas yra..nes visi kiti tyrimsi geri, net leukomija itare, bet keisciausiai antaklnyje nebuvo iskviestas man hematologas( kraujo daktaras), kai vel sukilo man leukocitai ir el norejo guldyti, bet jau nesileidau bui gydoma nezinia nuo ko...pati keliavau pas hematologa ir buo man pasakyta,kad organizmas manotaip reaguoja i nestuma. Taip ir buvo, pasidariau po gimdymo tyrimus ir pagaliau leukocitai savo normose thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(PaulaL @ 2011 12 19, 13:43)
Man buvo taip su leukocitais, jie visa nestuma buvo divigubai, trigubai didesni...bet crb geras...
Ir gulejau ligonineje antakalnyje ir leido antiojotikus nors nezinojo kas yra..nes visi kiti tyrimsi geri, net leukomija itare, bet keisciausiai antaklnyje nebuvo iskviestas man hematologas( kraujo daktaras), kai vel sukilo man leukocitai ir el norejo guldyti, bet jau nesileidau bui gydoma nezinia nuo ko...pati keliavau pas hematologa ir buo man pasakyta,kad organizmas manotaip reaguoja i nestuma. Taip ir buvo, pasidariau po gimdymo tyrimus ir pagaliau leukocitai savo normose thumbup.gif

vat vat kad kartais gydytojai gydo nezinia nuo ko schmoll.gif as nesakau kad visi gydytojai bet kartais ju pasitaiko verysad.gif as taip pat esu isgerusi dvi partijas antibiotiku nzn nuo ko, tikiuosi leliukui tai labai nepakenke verysad.gif tad kartais manau reikia sustoti ir klausyti savo intuicijos, juo labiau jai pati jautiesi gerai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vvylle @ 2011 12 02, 20:21)
taip crb reiskia uzdegima bet kur jis yra neaisku, antibiotikus geriau jau 2 kartus, bet jie vistiek nieko nenumusa doh.gif is pradziu paselyje rado bakterija kad inkstu uzdegimas isgeriau antibiotikus vistiek tas pats

Tai jeigu tas pats, tai gali ir būti, kad pasėlyje vėl yra bakterija, nuo ko ir pakilęs crb, o antibiotikus jeigu ne tokius parinko, jie ir neužmušė bakterijos . Reikia kartoti pasėlį su antibiograma, kartais gali reikėti kelių antbiotikų kursų, o bakterijos šlapimo pasėlyje gali sukelti inkstų uždegimą, kuris deja labai sunkus nėštukėms. Santariškėse laboratorijoj pasėlį galima priduoti ir be gydytojo siuntimo, jeigu niekas neauga kainuoja nedaug, jeigu randa, kainuoja daugiau... ir pagal tai skiria antibiotikus.
Papildyta:
QUOTE(vvylle @ 2011 12 19, 19:48)
vat vat kad kartais gydytojai gydo nezinia nuo ko schmoll.gif as nesakau kad visi gydytojai bet kartais ju pasitaiko verysad.gif as taip pat esu isgerusi dvi partijas antibiotiku nzn nuo ko, tikiuosi leliukui tai labai nepakenke verysad.gif tad kartais manau reikia sustoti ir klausyti savo intuicijos, juo labiau jai pati jautiesi gerai ax.gif

Gydytojai kartais klysta, bet ne tik skirdami antibiotikus, bet ir ieškodami priežasties. Pagal jūsų parašymą aukščiau, antibiotikus gėrėt ne nuo neaišku ko, o dėl to, kad jums nustatė bakteriuriją. Ar buvo pasiektas toks rezultatas, kad šlapimo pasėlyje bakterijų nebebuvo?
Atsakyti
QUOTE(vvylle @ 2011 12 02, 10:58)

sveika, aš buvau smarkiai peršalusi nėštumo metu - crb buvo 30. Išgėriau kursą antibiotikų, pasveikau, bet crb iki gimdymo poliklinikoje kartojo gal 3 kartus ir jis taip ir nepasiekė normos, nors jaučiausi puikiai doh.gif Vis buvo apie 10 (norma iki 5). Vėliau, kai prieš gimdymą vaikščiojau į privačią kliniką pas ginekologę, ji tik nusistebėjo, kad poliklinikose mėto pinigus tokiems tyrimams (geriau jau padarytų kokį privalomą streptokokų tyrimą doh.gif ), kadangi nėštumas jau pats savaime organizmui yra kaip "infekcija", todėl visiškai normalu šiek tiek pakilęs crb ir liaukocitai (šiek tiek nereiškia "daug" wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Lolili @ 2011 12 20, 09:15)
Tai jeigu tas pats, tai gali ir būti, kad pasėlyje vėl yra bakterija, nuo ko ir pakilęs crb, o antibiotikus jeigu ne tokius parinko, jie ir neužmušė bakterijos . Reikia kartoti pasėlį su antibiograma, kartais gali reikėti kelių antbiotikų kursų, o bakterijos šlapimo pasėlyje gali sukelti inkstų uždegimą, kuris deja labai sunkus nėštukėms. Santariškėse laboratorijoj pasėlį galima priduoti ir be gydytojo siuntimo, jeigu niekas neauga kainuoja nedaug, jeigu randa, kainuoja daugiau... ir pagal tai skiria antibiotikus.
Papildyta:
Gydytojai kartais klysta, bet ne tik skirdami antibiotikus, bet ir ieškodami priežasties. Pagal jūsų parašymą aukščiau, antibiotikus gėrėt ne nuo neaišku ko, o dėl to, kad jums nustatė bakteriuriją. Ar buvo pasiektas toks rezultatas, kad šlapimo pasėlyje bakterijų nebebuvo?

tiek ligonineje tiek poliklinikoje paseliai slapimo daryti kelis kartus ir niekas neauga, taip pat darytas maksties paselis, jame taip pat niekas nauga, darytas tonziliu paselis jame irgi niekas nauga, zodziu kur begalima daryti tyrimus ir paselius niekur niekas NEAUGA ir tyrymai geri. Tad tikrai manau kad cia taip organizmas sureagavo i nestuma nestuke.gif
Atsakyti
mamytes atsiliepkit ar kam yra buves labai sukiles crb ir kaip viskas baigesi?nes esu labai sunerimusi mat maniskis jau uzkiles iki 36 ir zidinio infekcijos neranda, gal cia ir organizmas taip reaguoja, bet nerimas vis neapleidzia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vvylle @ 2012 01 11, 10:51)
mamytes atsiliepkit ar kam yra buves labai sukiles crb ir kaip viskas baigesi?nes esu labai sunerimusi mat maniskis jau uzkiles iki 36 ir zidinio infekcijos neranda, gal cia ir organizmas taip reaguoja, bet nerimas vis neapleidzia schmoll.gif

jau rašiau, kad mano buvo 30, bet aš buvau peršalusi ir tikrai labai silpnai jaučiausi... Skyrė antibiotikus ir viskas baigėsi gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2012 01 12, 12:54)
jau rašiau, kad mano buvo 30, bet aš buvau peršalusi ir tikrai labai silpnai jaučiausi... Skyrė antibiotikus ir viskas baigėsi gerai 4u.gif

labai aciu uz info, bet gal yra dar ir daugiau mamyciu kam is vis be priezasties buvo sukile?nes man dabar dar daugiau pakilo net iki 36 doh.gif nors savijauta labai gera, nei skauda kazka, nei bloguoju ax.gif
Atsakyti