Įkraunama...
Įkraunama...

Mėsa, Žuvis

Prasau patarkit, ka daryt, jei vaikas nevalgo mesos. Jokios ir jokiam pavidale-na trys keturis saukstukus siaip ne taip ir tai-reik apgaut, kad nesuprastu g.gif Svoris auga lig normaliai-jau niekas nepasako, kad ji-kudute rolleyes.gif Tik bijau, kad nuo gelezies stokos nenusilptu kraujukas. doh.gif O ir siaip valgo-kaip zvirbliukas-labai po ne daug..
Is anksto dekoju. wink.gif
Atsakyti
Neparašėte, kokią mėsą bandote duoti. Pabandykite pasiūlyti HiPP daržovių tyreles su triušiena- jos tikrai kūdikių labai mėgstamos ir skanios. Gal patiks ir kitos mėsos tyrelės (kalakutienos, vištienos, ėrienos, veršienos, kiaulienos ar jautienos). Vaikas turi atrasti ,kas jam skanu, tuomet valgys.
Mėsa kūdikiui yra labai reikalinga ne tik dėl geležies, bet ir dėl trūkstamo baltymo, nes iš mėsos ir baltymas, ir geležis yra gerai įsisavinami.
Bet jei Jūsų mergaitė valgo nedideliais kiekiais, svoris yra normalus, neserga, tyrimai yra normalūs, tai jai , tikriausia ,ir užtenka tų maistinių medžiagų.
Ir dar,jei vaikas nelabai noriai valgo kokį tai produktą, mamos dažnai jo ir nesiūlo. Vaikas turi priprasti prie kito skonio, tuomet ir valgys.
heart.gif
Atsakyti
Dukrytei 1m. 7 men. Nuo 7 men ivedziau mesyte ir sekmingai ja valge iki 1m ir 5men, po to pradejo valgyti vis maziau, kol visai atsisake. Dabar jau daugiau kaip menuo visikai neturejusi burnoj jokios mesos. Viska isbandziau. Mesos nevalgo jokiais pavidalais (nei kukuliu, nei kosiu, nei sriubu, nei gabalo i ranka). Apart to atsisako ir troskintu darzoviu. Is zaliu darzoviu tik siek tiek pagrauzia morkos, agurko, zirneliu (bet jai nevirskina - iskakoja cielus). Nevalgo jokiu uogu ar ju sulciu, pripazysta tik obuoliu sultis, banana ir arbuza. Ir viskas. Labai gerai valgo visas grudines koses kokios tik bebutu (grikiai, avizos, soros, ryziai ir kt.). Sias koses verdu ant vandens (anksciau pieno nepyliau del alergijos, o dabar jai su pienu nepatinka). Dar maitinu savo pienu (ketinau atjunkyti, bet dabar nesiryztu del tokio jos neivairaus maisto).
Ar mums jau reiktu papildomai gerti gelezies? Metuku laiko Hb buvo 119. Veliau tyrimai nedaryti. Gal jau reiktu kartoti?
Atsakyti
Pati pagrindinė priežastis, kodėl vaikas nevalgo daržovių, mėsos yra ta, kad Jūs vis dar maitinate savo pienu ir, matyt, pakankamai daug. Jei vaikas valgo naktį ir dieną kelis kartus, paprasčiausia jis neišalksta ir atsisako daržovių. O kruopas valgo[COLOR=blue] dėl to , kad tai jam skanu. Patarčiau savo pienu vaiką maitinti ne daugiau kaip 2 kartus per parą ir apetitas turėtų atsistatyti. O kraujo tyrimą reikėtų pakartoti ir , jei reikia, naudoti geležies preparatus. Bet reikia nepamiršti ,kad geležį organizmas žymiai geriau įsisavina iš natūralių produktų, nei iš geležies preparatų.O ir su maisto produktais geležies neperdozuosi, tuo tarpu su geležies preparatais ją gali perdozuoti ir tai jau toksiškai veikia organizmą.
Geležies preparatų Jūs pati pasirinkti negalite, juos turi paskirti gydytojas pagal vaiko kraujo tyrimus, įvertinęs ne tik hemoglobino kiekį, bet ir kitus svarbius rodiklius.
heart.gif
Atsakyti
Jau trecia karta tas pats. Tik paduodu vaikui vistienos, tai visa naktis bemiege. Riecia kojytes, atrodo, kad pilvukas skauda. Vistiena pirkau is parduotuves, bet sake Lietuviska, galima duoti vaikui. Ar gali buti kokia alergija ar dar kas nors. Dar bandysiu ieskoti vistienos is kaimo. Gal nebebus tokios reakcijos.
Atsakyti
Pabandykite jau paruoštas daržovių tyreles su vištiena, pvz Hipp. Jos gaminamos ir iš ekologiškų daržovių, ir iš ekologiškos mėsos. Tokia reakcija gali būti alerginė ne į pačią mėsą, bet į tas medžiagas, kuriomis yra "prifarširuotos" tos mūsų vištos. Na o jei netiktų vištiena, yra labai platus pasirinkimas kitų rūšių mėsos. Kūdikiams pačios vertingiausia yra jaunų gyvulių mėsa(triušiena , veršiena, ėriuko mėsa). heart.gif
Atsakyti
Mano mazyliui beveik sesi menesiai.Valgo darzoviu kosyte ir po truputi pratinu prei kruopu. Nuo kada galima i darzoviu kosyte ideti mesytes, kose paskaninti trupuciu sviesto?
Aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasarele: 21 lapkričio 2004 - 19:25
Daržovių tyrelę su mėsa jau reikėtų valgyti, nes nuo šešių mėnesių kūdikiui jau trūksta geležies ir baltymo. Įpraskite valgyti kruopų košę ir tada jau būtinai įveskite mėsą.
Kūdikiui vertingesnis yra augalinis aliejus, o ne sviestas.
heart.gif
Atsakyti
Laba diena, norejau pasitarti. Mano dukryte (1,8 m.) netoleruoja zuvies - net nuo nedidelio kasniuko (nors valgo noriai) sustoja skrandukas ir po 4-6 val viskas iseina lauk. Musu pediatre sake, jog buna tokiu atveju, tai isaugama. Taciau man neramu del to, jog nevalgydami zuvies, mes visai negaunam jodo. Kaip galima butu kompensuoti jo trukuma? Negalim valgyti jokios rusies zuvies - troskintos lydekos, keptos arba sudytos lasisos, silkes.
Atsakyti
Jei pastebėjote, kad vaikas negali valgyti žuvies, jos kol kas ir neduokite. O jodą papildyti galima su valgomąja druska. Maisto ruošimui naudokite tik joduotą druską. Tik maisto nepersūdykite, nes mažiems vaikams jos negalima daug, o kūdikiams ir visai nereikia. Žuvis labiau vertinga kaip baltymo ir polinesočiųjų riebalų rūgščių šaltinis, o ne kaip jodo šaltinis.
Atsakyti
Kudikiui 10menesiu. Noretume suzinoti: 1. nuo kada galima pradeti duoti zuvytes?, 2. kokios rusies zuvis tinkamiausai?, 3. kokia dienos ar paros norma?
Atsakyti
Jei nėra šeimyninės alergijos žuviai, ją kūdikis gali valgyti nuo 7 mėn, po to, kai jau įprato valgyti mėsos tyreles. Tą dieną, kai kūdikis valgo žuvies tyreles, mėsos tyrelės duoti nereikia.
Geriausia kūdikiui jūrinė žuvis. Jos kiekis, kaip ir mėsos, neturi būti didelis- vertingai paruošta turi sudaryti apie 10%daržovių tyrelės kiekio (jei ruošiate pati-apie 30-40 g).
Atsakyti