Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvėje - VAIKAI :))

Ar mokote vaikus gaminti? Kaip tai darote?

Dar apie tai:

Vaikas virtuvėje: maisto gaminimą paverskite žaidimu

www.canadianparents.com, www.DELFI.lt
2004 birželio mėn. 29 d. 09:58




Jau pavargote nuo kasdienio galvos laužymo, ką gi naujo pagaminti savo šeimynai? Sprendimas – į veiksmą įtraukite ir vaikus! Kadangi dauguma vaikų maisto gaminimą vertina ne kaip darbą, o kaip pramogą, jie tikrai neprieštaraus ir padės jums šeimininkauti.
Štai keletas minčių, kurios padės įtraukti vaikus į maisto ruošos procesą.

Pirmiausia virtuvę sutvarkykite taip, kad čia būtų patogu dirbti vaikui. Jei bufetas jam per aukštas ir nepatogus, tegul geriau dirba prie virtuvinio stalo. Jūs visuomet turėtumėte būti netoliese, kad galėtumėt stebėti, ką vaikas daro ir, jei reikia, padėti jam. Gaminimas yra įgūdis, kuriam įvaldyti reikia laiko. Be to, virtuvė yra viena pavojingiausių vietų namuose, juk nenorėtumėte palikti savo pradedančiojo virėjo vieno, kuris greičiausiai pagamins tik audrą.

Išdėstykite savo vaikams trumpą maisto ruošos kursą. Nemanykite, kad vaikai gimė žinodami, jog maisto gaminimas susideda iš įvairių produktų ir jų grupių. Paieškokite paveiksliukų ir jų pagalba parodykite, kokie produktai kuriai grupei priklauso. Tegul vaikai padaro po sąrašą su mėgstamiausiais patiekalais ir produktais. Ši informacija jums pasitarnaus, sudarinėjant naują šeimos meniu.

Leiskite vaikams naudotis jūsų receptų knygomis. Paskatinkite juos išsirinkti ir išbandyti kokį naują receptą. Tada tegul jie patikrina, kuriuos ingredientus jūs jau turite, o kuriuos dar reikia nusipirkti. Pastaba: Nesistebėkite, jei pasirinkti receptai bus neįprasti jums ir neišbandyti. Pusę maisto gaminimo smagumo ir sudaro kažko naujo ragavimas.

Išmokykite vaikus ir gaminimo taisyklių: kaip pasverti ingredientus, kaip maišyti miltus su kiaušiniais ar pienu ir t.t. Parodydama ir išaiškindama vaikams maisto gaminimo pagrindus, padidinsite jų šansus pagaminti kažką valgomo, ką jie, didžiuodamiesi savimi, galėtų patiekti ant pietų stalo.

Pažaiskite ir planuodami meniu – susigalvokite teminius pietus. Papuoškite stalą ir rinkitės muziką, kurie atitinka tos dienos virtuvę. Arba išbandykite kokį nors visiškai kuoktelėjusį variantą, pavyzdžiui, „žalius pietus“, kuriuos gamindami naudokite špinatus ir bulvių košę paverskite žalia.

Paskatinkite vaikus sudaryti visų tų nuostabių receptų sąrašą, kuriuos išbandė jūsų šeimyna. Galbūt kils idėja paskatinti vaikus sukurti savo receptų knygą. Tai – puiki dovana draugams ar giminėms.

Kai ateina laikas susitvarkyti virtuvę, neliepkite visko padaryti vaikams. Daugumai jų pilna indų kriauklė ir taip atrodo neįveikiama, o ką jau kalbėti apie plovimą po tokio intensyvaus gaminimo. Jie daug mieliau imsis gaminti ir kitą kartą, jei jūs po to pasisiūlysite padėti iškuopti virtuvę.

Atsakyti
Na bent kai as buvau maza tai mane domino ne tiek maisto gaminimas kiek indu plovimas- ir kuo ju daugiau tuo geriau! laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
Maniske labai megsta kepti cirvinius blynus elektrineje keptuveje thumbup.gif ir savaitgali taikosi man sumustiniu pritepti. smile.gif Siaip visko klausineja kas kaip gaminama, sako "Kai uzaugsiu busiu mama, turiu zinot kaip viska virt reik".
Atsakyti
QUOTE (smike @ 2004 06 29, 18:49)
Na bent kai as buvau maza tai mane domino ne tiek maisto gaminimas kiek indu plovimas- ir kuo ju daugiau tuo geriau! laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Noreciau tokio vaiko kaip tu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Kuzia @ 2004 06 29, 20:39)
Noreciau tokio vaiko kaip tu rolleyes.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Kai buvau vaikas mokejau kepti vieninteli paprasta pyraga (brolis juokdavosi ir mano ta s... devra vadindavo batonu, bet cia ne esme laugh.gif )
Pyragas vadinosi "Puoduko" ir gaminosi taip (jei viska pamenu teisingai)
Reikia po puodeli:
aviziniu dribsniu,
manu kruopu,
cukraus,
pieno. (na lyg ir viskas g.gif )
Jau daug metu jo nekepiau, ar tik nereiks vel pabandyt... laugh.gif
Atsakyti
mano vaikas laabai mėgsta man padėti kai darai mielinius gaminius, jam patinka kočioti, po to jis lipdo iš telos niekaip atsiginti neįmanoma.
Atsakyti
Mano sunus issiverda makaronu sriuba. Labai ja megsta essen.gif . Na, dar virtinukus saldytus i puoda susideda, kai labai valgyt nori rolleyes.gif .
Atsakyti
Mano maziulis dar tik padeda nuskusti bulves, morkas... Su skustuku. Dabar namuose visos bulves tokios pusiau skustos, o pusiau su lupenom biggrin.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinas: 30 birželio 2004 - 06:31
Mano sunus į virtuve ateina tik pavalgyt..arba pašildyti maistą. Gamybos procesas jo visai netraukia tongue.gif Nors aš ir kalbinu , kol kas nesiseka laugh.gif
Tiesa moka vieną patieklą gaminti: pomidorų - agurkų salotas su grietine, labai skanu...Na ir aišku moka sumuštinį sutepti. O vat mažoji tai mano padėjeja.. Labai mėgsta šeimininkauti, visa į mamyte tongue.gif Padeda kiaušinius nulupti į mišraines, labai gražiai nuvalo pievagrybius, karoče viską skuta, lupa tik duok. Dar labai megsta pjaustyti, ir labai smulkiai ir gražiai supjausto. Čia kuri vakarą pati rinkosi produktus ir gamino mišrainę..Supjauste smulkiai sūrį, obuolį ir žalią bulvę tongue.gif Ir liepe mūsų draugui ragauti. Tas aišku valgė ir sakė kad labai skanu..O jau patenkinta buvo.. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Elena @ 2004 06 30, 07:04)
Čia kuri vakarą pati rinkosi produktus ir gamino mišrainę..Supjauste smulkiai sūrį, obuolį ir žalią bulvę tongue.gif  Ir liepe mūsų draugui ragauti. Tas aišku valgė ir sakė kad labai skanu..O jau patenkinta buvo.. thumbup.gif [/color]

Nu cia super receptas thumbup.gif clap.gif oi negaliu net apsiverkiau is juoko

O maniskiui tai labai patinka plakti, blynam tesla plaka net rankoves pasiraitojes, ai dar pries tai patinka labai kiausini imusti thumbup.gif ir kai kepu tokias bulvines bandutes musyse tongue.gif jos siuskem vadinamos tai labai megsta padaryti man ir teciui kokia savo formele saulute ar dar ka nors, nu liuks padejejas visas mamos pagalbininkas clap.gif laugh.gif
Atsakyti
maniškės rytais sumuštinius tepa, tešlą plaka, salotas maišo, kiaušinį išsiverda, kai aš tingiu rolleyes.gif , bet pasakau, kada ką daryt, kada išjungt iš kito kambario rolleyes.gif , mėgsta ant picos visus ingrediantus išdėlio, patiekt gražiai jogurtą indely ar varškę su grietine, serviruoja stalą, nuneša viską po valgio į kriauklę, daugaiu per daug nieko neskubinu, nuo rudens būsiu su jom kasdien namie, prisišeimininkausim biggrin.gif
Atsakyti