Įkraunama...
Įkraunama...

Kondilomos nėštumo metu

Sveikos, merginos.
Prašau, gelbėkit... Gal kuri esate susidūrusi su šita zaraza - kondilomomis - nėštumo metu? Kaip gydėtės, kokie vaistukai buvo veiksmingi?
Man 33 savaitės nėštumo, gimdymas jau visai ant nosies, o vakar vos negavau šoko po gydytojos diagnozės - plokščiosios kondilomos!!!
Viskas prasidėjo prieš beveik 5sav, kai ant lytinių lūpų vidinės pusės pajutau skausmingą šašiuką, po poros dienų tų šašiukų jau buvo keletas. Nubėgau pas savo ginekologę, o ji pasakė, kad čia pūslialinė. Ir dar pasakė, kad kažkur užsikrėčiau. Už savo vyrą galiu galvą guldyt, o aš irgi be jo nieko neturėjus keletą metų... Be to, vyras neserga, jokių požymių. Po to pasiskaičiau forumus čia ir kiek nurimau sužinojus, kad taip gali nutikt dėl nėštumo metu nusilpusio imuniteto. Tepiausi Zawirax tepaliuku ir tikėjausi, kad praeis.
Viskas lyg ir buvo pranykę, bet prieš keletą dienų vėl pasirodė bėrimas, tik jau kiek kitoks. Vėl bėgu pas ginekologę, ji, nebežinodama, ko griebtis, siunčia pas dermavenerologę, o ši iš karto pasako, kad čia karpos verysad.gif Iš kur tas brudas pas mane, nesuprantu niekaip verysad.gif Tuoj raudosiu, nes bijau, kad neišgysiu iki gimdymo, o tada cezaris neišvengiamas... O ir padariniai tokios ligos turbūt galimi nekokie...
Gydytoja išrašė Aldara tepalo, kurio neradau visoj Ukmergėj, ir niekas net nežada užsakinėt. Kituose miestuose, kiek žiūrėjau, jo galima gauti, bet tuomet reik lėkt nežinia kiek kelio, o ir kaina kosminė... Aišku, taip reiks daryt, jei nieko kito neliks. Dar gydytoja davė bukletuką Wartec tirpalo, bet jo recepto neišrašė. Manau, kad jo čia gauti taip pat nepavyktų, tačiau ten parašyta, kad nėštumo metu jo naudoti negalima. Gal kas naudojot? Ir dar pasiskaičiau, kad gerai tas karpas pridegina juodasis ridikas ir Vagothyl tirpalas. Apie pastarąjį pasiskaičiau, kad nėštumo metu jo irgi negalima naudoti, bet gal kas tepėtės juo? Šiandien vėl bėgsiu pas ginekologę dėl šio tirpalo pasitarti.
Mane ima panika, kad tas virusas ir visi gydymai nepakenktų mano mažajai verysad.gif Vakar ištisas valandas tupėjau internete ir ieškojau bent kažkokios informacijos. Blogiausia, kad kai kur rašo, jog nėštumo metu šita velniava visai nengydoma. Bet tai kas tada???
Labai labai prašau, atsiliepkit tos, kurios esate turėję tokią bėdą... Ačiū!
Atsakyti
Sveika, man tapati problema, karpuciu daugeja kasdien, o dar tik 28 nestumo savaite... taip pat visa inf. renku internete, nes esu ne Lietuvoje ir pasikonsultuoti su gydytojais lietuviu kalba neturiu galimybes...

Po savaites eisiu pas nestuma priziurincia daktare ir bandysiu issiklausineti viska, kaip galiu sau padeti. Cia UK, kaip sunprantu, kiek kitokia nesciuju prieziura... kai tik pastebejau, kad turiu karpuciu iskart apie tai pasakiau nestuma priziurinciai daktarei, pasakiau, kadkandilomu gali buti ne tik isoreje, bet ir makstyje ir paprasiau, kad apziuretu, daktare atsake, jog dar anksti ir ginekologiskai cia niekas nesciuju neziurineja... tai taip ir likau neapziureta doh.gif smile.gif

Manau, internete perskaiciu viska tapati, ka ir Jus, tik dar keleta straipsniu issiverciau is anglu kalbos, kaip supratau leidzia gimdyti naturaliai ir daugeliu atveju vaikeliui nieko nenutinka, tiesa,gimdymo metu gali persiduoti ir vaikuciui gali kandiloma atsirasti ant veiduko, lupyciu, burnyteje verysad.gif verysad.gif , bet tai gydoma...Del cp, tiesiog, jei tu karpuciu prisiveisia labai daug, jos, kaip supratau, gali uzdengti, ar blokuoti kakleli, vaikeliui gali buti sunku slinkti, ir zinoma, gali labai kraujuoti, tuomet siulo daryti CP.

Pati bandau nepanikuot doh.gif i, nors liudna verysad.gif , bet suprantu, kad nestumo metu tinkamo gydymo nera, todel tikiuosi, visoms, kas turi sia problema viskas bus gerai 4u.gif ... parasykite, kaip jums sekasi.
Atsakyti
Sveikutė. Pagaliau kažkas pasidalino savo mintimis ir patirtim... smile.gif
Bijau ir pagalvoti, ką reikėtų daryti atsidūrus tokioj situacijoj būnant UK. Kiek esu prisiklausiusi, tai ten akmens amžius medicinoj... Juk 28sav - trečio trimestro pradžia, tai koks čia begali būti per anksti apžiūrai? Geriau, vadinasi, laukti nieko nedarant ir žiūrėti kaip tos bjaurybės dauginasi? verysad.gif Kažkokia nesamonė, ir tiek...
Na o aš pasitariau su savo ginekologe ir odos gydytoja dėl Vagothyl ir gavau palaiminimą jį naudoti. Tai tokia rūgštis, google galite rasti jos aprašymą. Išties ji skirta visai ne karpų gydymui, seniau ja pridegindavo gimdos kaklelio žaizdeles. Bet ji puikiai nudegina ir karpas. Naudoju ją antrą savaitę (patepu vatos tamponėliu arba ausų krapštuku ryte vakare po apsiprausimo), ir tikrai matosi pagerėjimas. Po keleto patepimų ta vieta pabąla ir nusilupa. Pas mane kondilomos plokščios ir kol kas tik išorėj, tai gal gydymas paprastesnis g.gif Bet va nžn, ar UK galima gauti šitų vaistukų. Jie, beje, yra receptiniai. Tai va pamėginkit išgauti iš gydytojos, ar dar yra koks būdas šitą bjaurastį išgydyti.
Išties visai nenoriu gimdyti natūraliai, kai gimdymo takai nėra švarūs. Kam rizikuoti, kad užsikrės kūdikis? Ir kam po to jį kankinti vaistais nuo pirmų dienų... Tada geriau cp. Nors ir jo labai nenoriu... Žodžiu, nežinau, kaip čia bus.

Blogiausia, kad kondilomos ne vienintelė bėda. Va jau pusę nėštumo niekaip neatsikratau pienligės, o dabar dar prasideda nėščiųjų cholestazė... Ryt darys tyrimus ir žiūrės, ką toliau daryt. Gali būt, kad teks praleist šventes ligoninėj ir dar netgi ankstinti gimdymą, nes cholestazė kenkia vaikiukui. Tik tas ankstinimas ne į naudą, kai dar nepraėjo tos kondilomos... Užburtas ratas verysad.gif Greičiau viskas baigtųsi ir galėčiau pagaliau sūpuot ant rankų savo mažutę 4u.gif

Laikykitės ir jūs ir parašykit, ką jums pasakys gydytoja per sekantį vizitą.
Atsakyti
Pradedu ir as bijoti jusu paskaicius... Pas mane irgi ten atsirado lyg "spuogeliu", bet jie nei skaudus, nei krajuoja nieko... Bet akuseres klausiau, tai nieko ypatingo nesake, tipo nesciuju negydo nuo tokiu dalyku.. Ir viskas. Tai ir nebezinau gal ir man reiketu sunerimti g.gif O jau 36 sav.
Atsakyti
Na jei nieko nesake, tai gal nera taip blogai, gal mes cia per daug jaudinames... Tiesiog, bus ramiau, kai viskas pasibaigs gerai:) parasykit butinai kaip sekasi, as ryt einu pas savo akusere, parasysiu, ka ji man pasakys, nors per daug nieko nesitikiu, bet gal bent paguos, kad per daug nesijaudinciau smile.gif
Atsakyti
Pas mane ir yra ta zaraza,atsiranda ir vel dingsta....nusipirkau kremuka,tai patepu butent ta isberta vieta ir praeina....i gydytoja nesikreipiu nes gyvenu uzsienyje ir ju medicinine prieziura nekokia....kaip visada pasako kad viskas gerai ir dætt nieko nereikia
Atsakyti
O kur gyvenat? Koks tai kremukas, jei UK, tai as ryt bent paklausciau akuseres apie ji, nesinori paciai gydytis tokioj padety g.gif Zinau, kad cia mazai ka siulo, juk manes pacios neapziurejo net kai prasiau, net isoriskai neapziurejo :/ jei ir ryt nieko nepasakys, eisiu i poliklinika ir registruosiuos ps ginekologe, man svarbu issiaiskinti, kada dar galima su ta zaraza gimdyti, ir kada jau nusprendzia, kad per daug ten visko, gal koks kremukas padetu bent neplisti toms karputems:/
Atsakyti
Canesten-tikriausiai teisingai parasiau. As tiesiog nuejau i vaistine ir mazdaug nupasakojau kas darosi kad yra spuogeliai keli ir nenoreciau kad plistu....tai as tuo kremu spejau tik tris kartus ant spuogeliu uztepti ir nunyko :-) neklausiau ar galima nestumo metu ,nes nenorejau kad netycia nebeparduotu, pati perskaiciau ant pakuotes ar galima nesciosios......kaip visur rase tik pasitarus su gydytoju,tepiau labai minimaliai ir tik ant spuogeliu,stengiausi kad nepatektu i vidu,nemanau kad tas nei puse laso kremo galetu pakenkti,dabar man daug ramiau nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(sonela @ 2011 12 28, 00:08)
O kur gyvenat? Koks tai kremukas, jei UK, tai as ryt bent paklausciau akuseres apie ji, nesinori paciai gydytis tokioj padety  g.gif  Zinau, kad cia mazai ka siulo, juk manes pacios neapziurejo net kai prasiau, net isoriskai neapziurejo :/ jei ir ryt nieko nepasakys, eisiu i poliklinika ir registruosiuos ps ginekologe, man svarbu issiaiskinti, kada dar galima su ta zaraza gimdyti, ir kada jau nusprendzia, kad per daug ten visko, gal koks kremukas padetu bent neplisti toms karputems:/

Skaiciau jusu pasisakymus apie tai kad jusu medikai neapziuri net isoriskai ,as ten jiems toki veja sukelciau jei manes neapziuretu. Siulyciau nueiti ir nepasiduoti,neiseik kol neapziures. As pati gyvenu Norvegijoje,tai cia medikai profesionalumu taip pat nepasizymi,kol pykti nepradeti,saukti is skausmo ar kazkas panasaus tai net nereguoja i tave.
Atsakyti
Man si tepala Canestan buvo israsiusi ginekologe nuo pienliges, kiek skaitau, jis yra labiau nuo grybeliniu infekciju, o kondilomas sukelia virusas... na, bet reikes pateplioti kas vakara jei nieko kito nepasiulys.
Atsakyti
Na, jei kam idomu, bandysiu greitai aprasyti paskutinius nutikimus su Kondiloma blink.gif ...

Taigi, uzvakar nuejau pas savo nestuma priziurincia daktare, dar karta paaiskinau del ko nerimauju ir ji galiausiai nusprende mane apziureti isoriskai, apziurejusi pasake, kad nera 100% isitikinusi, jog tai genitaliju karpos doh.gif pasiule apsilankyti ''Sexual health centre'' lietuviskai, manau, venerologinis... unsure.gif Na ka padarysi, reikia tai reikia smile.gif

Kita diena nuejau i nurodyta centra, ten niekas neregistruoja pacientu nei is anksto, nei kitai dienai, tiesiog, kiekvienas ateina su savo problema ir laukia tokia pat eile kaip ir visi like... Uzpildziau dokumentus, palaukiau valanda, kol pasikviete i kabineta, ten isklausinejo apie visa lytini gyvenima ir tt, dar juokingiausia, sako, iskur zinai, kad tai gali buti karputes, jei nesi ju turejusi doh.gif doh.gif galiausiai, sako, eik i laukiamaji, pakviesim i apziura... Pralaukiau dar gera val, taip niekas ir nepakviete, susinervinau, dar kazkas pradejo koseti uz nugaros, spjoviau ir isejau su mintim, kad sugrysiu kai turesiu daugiau kantrybes...

O galu gale, siandien, po duso, apsiciupinejau ir tu karpuciu sumazejo thumbup.gif , taip apsidziaugiau ax.gif gal tikrai, jos kaip atsiranda be priezasties dideles taip ir pranyksta, gal iki gimdymo atsikrasysiu visu savaime cool.gif Jei jau reiketu galvoti, kas padejo, tai manyciau poilsis, nes isejau i dekretines, nieko neveikiu tik miegu valgau ir gerai leidziu laika, o gal jos issigando rimtesnio gydymo, gal neveltui tam venerologiniam taip ilgai prasedejau, aisku, juokas juokais, bet tikiuos jos nebesugrys pas mane, stebesiu situacija ir pasidalinsiu su jumis. Sekmes atsikratant tu bjaurybiu 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės.
Sonela, džiaugiuosi, kad tau ta nesamonė praeina smile.gif Man irgi praėjo, tačiau vis dėlto tai nebuvo karpos smile.gif
Savaitę po Kalėdų teko pagulėti Vilniaus Antakalnio ligoninėje dėl cholestazės, tai tuo pačiu ten gydytojai užsiminiau ir apie bėrimus. Kadangi dar buvau ir stipriai peršalus ir teko gerti antibijotikus, vėl siaubingai pasiuto mano pienligė, kuri jau ir taip pusę nėštumo nepraeina. Ir su pienlige mane vėl pradėjo stipriai berti, ten viskas patino. Tai gydytoja paskyrė man Macmiror žvakučių ir pažadėjo apžiūrėti tuos bėrimus, kai tik pienligė praeis. Sako, ar tik nebus čia susiję.
Na ir ką jūs manot? Jau po pirmos žvakutės pasijutau kur kas geriau, dar po poros pradingo tinimas bei bėrimas! Gydytoja apžiūrėjo ir pasakė, kad čia nebuvo nei kondilomos, nei herpesas, kuriuo mane gąsdino mano ginekologė, o paprasčiausia reakcija į pienligę, kaip alergija maždaug. Kadangi dėl nuolatinių gausių išskyrų dar ir įklotus kasdien nešiojau, jie irgi galėjo prisidėti.
Tai va, dabar jaučiuosi rami, kad niekuo savo zuikio gimdydama neužkrėsiu 4u.gif Bet siaubingai siuntu ant savo miesto gydytojų dėl tokių diagnozių. Gydė mane ir nuo herpeso, ir nuo karpų, dar žiūrėjo skersos į mane, maždaug - kur čia pasigavai tokį brudą nėščia būdama. O ten tebuvo paprasčiausia alergija pienligės išskyroms, ir tereikėjo normaliai išgydyti ją, kad viskas praeitų. Linksmiausia, kad jos tas ligas nustatinėjo iš akies, neatlikdamos jokių laboratorinių tyrimų! Patyriau tiek streso, kai nebuvo dėl ko schmoll.gif

Kas dėl kondilomų, ta pati Antakalnio gydytoja sakė, kad gimdyti jomis sergant tikrai leidžia. Na, galbūt dar priklauso nuo to, kaip daug jų ir ar nėra jų privisę viduj. Bet šiaip, kiek supratau, tai nėra pavojinga kūdikiui.

Tai vat, merginos, kurios susidūrėt su bėrimais ten apačioj ir nelabai suprantat, kas ten darosi, tuolab, jei taip pat vargstat su pienlige - nepanikuokit iškart, gal ten tas pats, kas buvo man. Geriau pasikonsultuoti su dar keletu gydytojų ir sužinoti jų nuomonę, nei imti stresuoti ir pulti pirkti brangiausius vaistus, kurie, kaip vėliau paaiškėja, būna tik bereikalingas pinigų išmetimas į balą.

Na, o aš kitą penktadienį grįžtu atgal į Antakalnį ir greičiausiai teks skatinti gimdymą dėl tos nelemtos cholestazės... Ją truputį pristabdė, bet faktas, kad ji dings tik tada, kai pagimdysiu, taigi gydytojai nebelinkę laukti ir rizikuoti mūsų abiejų sveikata. Taigi gali būti, kad po savaitėlės suvirš jau sūpuosiu ant rankų savo mažąją ax.gif Mintis apie skatinimą tikrai visiškai nežavi ir vis dar viliuosi, kad per tą savaitėlę gimdymas ir taip savaime prasidės unsure.gif Na bet jei ne, tai ką padarysi, gimdysim taip, kad tik greičiau viskas smile.gif
Atsakyti