QUOTE(simbail @ 2011 12 21, 16:31)
Tęsiant temą apie šokolado lydymą
Kas man galit pasakyti kokią chemiją aš išviriau

Šokoladą lydžiau jau "n" kartų, o šį kartą norėdama aplieti tortą į išlydytą juodą šokoladą įpyliau vieną nekaltą šaukštą pieno. Ir ką

Ogi gavosi tobulas plastelinas lipdymui

Sūnus laimingas, nes net meškiuką nulipdėm, triufelių pridariau su riešutais... na vienu žodžiu neišmečiau, bet torto tai irgi neapliejau

Kuo tas pienas zaraza jam taip pakenkė? Pildavau visada aliejų ir viskas būdavo super, o dabar vat šovė į galvą pieno įpilti ir "š" gavosi
reikėjo dėti abudu vienos temperatūros ir lydyti, šildyti kartu, o dabar padarėt tikrai chemiją

ir jei parašyta, kad dėti reikia grietinėlę ir sviestą, tai nepilkite ten šalto pieno

net į pertepimus, kur pienas parašytas, pilu grietinėlė, pjaunant minkštesnis sluoksnis būna, nei kad lūžtantis šokoladas, neišdarko pjūvio...
kaip nudažyti baltą šokoladą klauskite Monikutės, tikrai yra dažius, jos net pvz konspekte yra, darė baltas ir rožines, neturiu patirties šitoje terlionėje, sunku man komentuoti ką nors