Sveikos, kepejėlės-šaunuolės
Kai nereikia, tai ir knygose skaičiau ir tv kulinarinėse laidose mačiau, kaip išnaudoja sugrūstus sausainių trupinius ar net tyčia sumala kokius meduolius, kad padaryti pyrago pagrindą.
Dabar perskaičiau kilometrus receptų ir pagal raktinius žodžius ir kitaip, bet kaip išnaudoti sausainių/meduolių trupinius - neradau.
Kaip tyčia turiu kone puskilogramį sumaltų meduolių trupiniukų ir galvoju kaip čia geriau juos išnaudoti.
esu mačiusi, kaip kepa pyragą: iš trupinių iškepa pagrindą, o vėliau sudeda obuolius ir ... neprisimenu ...
sako, kad skanu pasluoksniuoti ledainėse trupiniukus su kokia nors uogiene, o viršų papuošti grietinėle
gal turit receptų ?
na taip. Įdomu daug kam, bet vat receptukų niekas nežino
Preliminariai dar graugė psakė, kad galima skanius saldainiukus pasidaryti su sviestu ir džiovintais vaisiais. Bet proporcijos .... o vat šito neatsimena ....
Preliminariai dar graugė psakė, kad galima skanius saldainiukus pasidaryti su sviestu ir džiovintais vaisiais. Bet proporcijos .... o vat šito neatsimena ....
Varškės pyragas
2 pakeliai šokoladinių sausainių
200 g sviesto
400 g varškės
200 g grietinės
150 g cukraus
2 "Snickers" šokoladukai (arba tiek, kiek tik patinka)
3 šaukštai želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Sausainius susmulkinti iki trupinių. Sviestą išlydyti ir užpilti ant trupinių bei gerai išmaišyti. Kepimo formą atsegamais kraštais iškloti kepimo popieriumi, sudėti sausainių masę ir paslėpti šaldytuve.
Želatiną užpilti nedideliu kiekiu vandens ir palikti išbrinkti. Vėliau ištirpdyti garų vonelėje.
Grietinę išplakti su cukrumi, sudėti varškę, pjaustytą šokoladą, ištirpintą želatiną ir gerai išsukti. Gautą masę supilti ant sausainių ir padėti šaltai bent kelioms valandoms, o geriausia - visai nakčiai.
2 pakeliai šokoladinių sausainių
200 g sviesto
400 g varškės
200 g grietinės
150 g cukraus
2 "Snickers" šokoladukai (arba tiek, kiek tik patinka)
3 šaukštai želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Sausainius susmulkinti iki trupinių. Sviestą išlydyti ir užpilti ant trupinių bei gerai išmaišyti. Kepimo formą atsegamais kraštais iškloti kepimo popieriumi, sudėti sausainių masę ir paslėpti šaldytuve.
Želatiną užpilti nedideliu kiekiu vandens ir palikti išbrinkti. Vėliau ištirpdyti garų vonelėje.
Grietinę išplakti su cukrumi, sudėti varškę, pjaustytą šokoladą, ištirpintą želatiną ir gerai išsukti. Gautą masę supilti ant sausainių ir padėti šaltai bent kelioms valandoms, o geriausia - visai nakčiai.