Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės suprasti kosmetiką 3

Jei dar nesunku,kaip manot kuri kauke labiau tiktu jautriai sausai odai?

Aubrey Organics, Sea Buckthorn & Cucumber with Ester-C, Moisturizing Mask



Oatmeal, Walnut Meal & Organic Almond Meal

Gently renew skin



Organic Sea Buckthorn & Ester-C

Revitalize & protect


Other Ingredients

Aqua, cetyl alcohol, aloe barbadensis leaf juice*, alcohol denat. (38b, lavender*), glycerin, avena sativa kernel flour, juglans regia shell powder, prunus amygdalus dulcis seed meal, cucumis sativa fruit extract, sorbitol, calcium ascorbate, oenothera biennis oil*, hippophae rhamnoides oil, citrus grandis seed extract, glyceryl linoleate, glyceryl linolenate, epilobium angustifolium extract, tocopheryl acetate, hamamelis virginiana water, ascorbic acid, glycine soja oil, daucus carota sativa root extract, beta carotene.

Aubrey Organics, Vegecol with Aloe Vera & Oatmeal, Soothing Mask



Jojoba Wax Spheres

Gently exfoliate



Organic Aloe & Calendula

Soothe & moisturize

Supplement Facts

Aqua, avena sativa kernel flour, alcohol denat. (38b, lavender*), hydrogenated jojoba wax, aloe barbadensis leaf juice*, cetyl alcohol, glycerin, glycine soja oil, hypericum perforatum oil, panthenol, glyceryl linoleate, glyceryl linolenate, citrus grandis seed extract, calendula officinalis flower extract, citrus limonum peel oil*, tocopheryl acetate, hamamelis virginiana water, equisetum hyemale extract, tussilago farfara extract, ascorbic acid, daucus carota sativa root extract, beta carotene.

*Organic
Atsakyti
Jau atradau,kaukiu galit nekomentuoti 4u.gif domina tik derma e,tropical solution drekinamasis kremas su spf 4u.gif
Atsakyti
Na va perskaiciau ankstesnes temas ir tik dabar perskaiciau sios temos pirma puslapi lotuliukas.gif jau atradau viska ko man reikia,labai aciu autorei uz nuorodas,tikrai gelbeja,daug info naudingos,didelis aciu,nors aisku dar iki jusu supratimo toli 4u.gif
tik norejau dar pasitikslinti del sio puslapio cosDNA nelabai suprantu safety vertinimo,gal galit paaiskint,kaip suprast kai pirmi langeliai zali,arba kai vidurinis zalias,arba geltonas??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Filotijia: 19 sausio 2012 - 23:16
O aš jau ruošiausi moralą skaityti biggrin.gif

Dėl cosDNA, aš tą saugumo skiltį ignoruoju, nes visiškai nėra pateikta, kuo remiamasi (spėju, kad tiesiog EWG reitingai nukopijuoti ir tiek), ir apskritai, dažnai tiesiog iš oro nukabina tą reitingą. Kaip aš suprantu, tai vienas ar du žali kvadratukai- saugu, geltonas- neutralu ar vidutiniškai nesaugu/ trūksta duomenų, o raudonas- visai nesaugu.
Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif
o tai i ka tada jus kreipiate demesi? gal mazyte paskaitele kaip jus pati vertinate kosmetika rolleyes.gif ax.gif
dar gal galite pasakyti ka reiskia kai prie kosmetikos parasyta unscented nes man vertejas neisvercia doh.gif ir kas per medziagos yra antistatic,koks jos poveikis odai?
Atsakyti
QUOTE(Filotijia @ 2012 01 20, 09:07)
4u.gif  4u.gif  4u.gif
o tai i ka tada jus kreipiate demesi? gal mazyte paskaitele kaip jus pati vertinate kosmetika  rolleyes.gif  ax.gif
dar gal galite pasakyti ka reiskia kai prie kosmetikos parasyta unscented nes man vertejas neisvercia  doh.gif  ir kas per medziagos yra antistatic,koks jos poveikis odai?


Blog'e nemažai esu prirašiusi ta temą, ir pagal kokius kriterijus vertinu, ir kaip pats vertinimas vyksta.
Čia kriterijai.
Čia ko ieškau sudėtyje.
Čia kaip vyksta pats vertinimas.

O unscented reiškia be užuodžiamo kvapo. Tačiau net ir bekvapės priemonės kartais turi kvapiųjų medžiagų, tik žmogaus uoslė jų nefiksuoja.
Dėl antistatikų, tai jie daugiau galioja plaukų priežiūroje. Jie panaikina statinį krūvį, t.y. plaukas nebesielektrina. Tos pačios medžiagos yra naudojamos ir odos priežiūroje, bet jų funkcija paprastai būna skirtinga.
Atsakyti
aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
nu tai jau teks paciai krapstytis,jei neanalizuojat musu produktu,bet tikiu,kad tai tik i gera,reik kazkada ismokt biggrin.gif
Atsakyti
laba diena,
pirmiausiai norėčiau paklausti, kaip jūs vertinate šį kosmetikos patikros puslapį
http://www.cosmetic-check.com/

Kitas klausimas būtų toks. Jūsų bloge randu, kad ši priemonė vertinama kaip be trūkumų
user posted image

Tačiau viena iš didesnę dalį sudarančių medžiagų yra ceteareth-5, kurią mano minėtas puslapis vertina kaip blogą (yra ir daugiau neteisingų sudedamųjų dalių, tik mažiau kenksmingų ir jų mažesnė dalis bendrame kiekyje). Ar ceteareth nėra tokia kenksminga, ar turi kažkokios didelės naudos, kad galima nepaisyti jos kenksmingumo?

Ačiū.
Atsakyti
dar tuo pačiu paklausiu dėl šios Jūsų gerai vertinamos priemonės
user posted image

Gal aš kažko nesuprantu, bet mano supratimu sudėtis tikrai baisi:

aqua, butylene glycol, dimethicone, triethanolamine, glycerin, salicylic acid, ammonium acryloyldimethyltaurate/vp copolymer, propylene glycol, polysorbate 20, butyl avocadate, polyacrylamide, alcohol, c13-14 isoparaffin, hydrolyzed soy protein, disodium edta, arctium lappa, citric acid, laureth-7, epilobium angustifolium, peumus boldus, spiraea ulmaria, phenoxyethanol, pinus sylvestris, xanthan gum, cystoseira amentacea/caespitosa branchycarpa, ribes nigrum, methylparaben, sodium metabisulfite, isopropylparaben, tetrasodium edta
Atsakyti
Brangutės, juk šiai poniutei natūralumas paskutinėje vietoje, tą puikiai įrodo jos rekomenduojamų produktų sudėtys, todėl, jei jūs tikitės, kad šioje temoje jums bus pasiūlyti tik natūralūs ir naudingi produktai - esate naivios. Ši tema yra bevertė, nes babuškos afigienijos produktai milijoną kartų vertesni dėmesio, nei jos rekomenduojami ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2012 01 22, 21:24)
Brangutės, juk šiai poniutei natūralumas paskutinėje vietoje, tą puikiai įrodo jos rekomenduojamų produktų sudėtys, todėl, jei jūs tikitės, kad šioje temoje jums bus pasiūlyti tik natūralūs ir naudingi produktai - esate naivios. Ši tema yra bevertė, nes babuškos afigienijos produktai milijoną kartų vertesni dėmesio, nei jos rekomenduojami  ax.gif

Tuomet suprasta smile.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Filotijia @ 2012 01 20, 18:51)
aciu  4u.gif  4u.gif  4u.gif
nu tai jau teks paciai krapstytis,jei neanalizuojat musu produktu,bet tikiu,kad tai tik i gera,reik kazkada ismokt  biggrin.gif


Pati nebeanalizuosiu, per daug čia jus išlepinau biggrin.gif Bet padėt visada pasiruošus mirksiukas.gif

QUOTE(kavasucitrina @ 2012 01 22, 08:38)
laba diena,
pirmiausiai norėčiau paklausti, kaip jūs vertinate šį kosmetikos patikros puslapį
http://www.cosmetic-check.com/

Kitas klausimas būtų toks. Jūsų bloge randu, kad ši priemonė vertinama kaip be trūkumų
user posted image

Tačiau viena iš didesnę dalį sudarančių medžiagų yra ceteareth-5, kurią mano minėtas puslapis vertina kaip blogą (yra ir daugiau neteisingų sudedamųjų dalių, tik mažiau kenksmingų ir jų mažesnė dalis bendrame kiekyje). Ar ceteareth nėra tokia kenksminga, ar turi kažkokios didelės naudos, kad galima nepaisyti jos kenksmingumo?

Ačiū.


Sveiki.
Dėl Cosmetic Check ką galiu pasakyti. Aš pati juo nesinaudoju. Gal kažką praleidau, bet ten nėra pateikta jokių duomenų, nuorodų į šaltinius, kuriais remiamasi. Realiai, ką gauni, tai INCI ingrediento funkciją, teigiamą/ neigiamą reitingą ir kilmę (cheminė, ar ne ir pan.). O kodėl taip įvertinta- paaiškinimo nėra. Kaip žinoti? Apskritai, man labai panašu į EWG, tik kad nėra jokių išnašų į šaltinius, kriterijų, pagal ką buvo vertinta. Yra bendras apibūdinimas, kaip analizė vyksta, bet prie kiekvieno individualaus ingrediento trūksta "todėl, kad...".
Vat straispnis apie konservantus man patiko, galėtų daugiau tam puslapy būt panašios informacijos. Puslapio idėja gera, nes bet koks “kapstymasis”, tiesos ieškojimas, mano nuomone, yra sveikintinas. Nuomonei, kad jei kyla abejonių- geriau atsisakyti- ne visada pritariu, stengiuosi tuo nesivadovauti, bet esmė ne ta, kiekvienas už save sprendžia. Tiesiog tokios duomenų bazės labai daug trūkumų turi.
Paprastas pavyzdys- migdolų aliejus- įvertintas puikiai, nes yra natūralus, turi odai naudingų savybių. Sutinku. Kai jis yra nerafinuotas.... Vienas prie vieno nelyginu, bet idėjai parodyti... Kad ir tas tau užkliuvęs ceteareth- įvertintas prastai, spėju, viena iš priežasčių, kad jame gali pasitaikyti gamybos metu atsiradusių priemaišų (bet nebūtinai jų bus, jei gamintojas kokybę seka ir testuoja žaliavas). Be to, tai yra sintetinis ingredientas. Tačiau vertinant nėra atsižvelgiama į tai, kad kosmetikoje didžioji dauguma aliejų (tame tarpe ir migdolų) yra rafinuoti, ir dažniausiai cheminiu būdu, dėl ko aliejuje irgi atsiranda natūralistams nepageidaujamų priemaišų. Tuo tarpu skystas parafinas pagal naudą odai įvertintas kaip niekinis, o realybė ta, kad jis kai kuriais aspektais bus prastesnis, o kai kuriais ir geresnis už tą rafinuotą, iki bespalvio skysčio išgrynintą „natūralų“ aliejų.
Žodžiu, ne viskas yra tik balta ar juoda. Jau nekalbant apie tai, kad kategoriškas vertinimas gąsdina ir dažnai dezinformuoja žmones, ir verslininkai tuoj pat skuba tuo pasinaudoti.
Aišku, nėra lengva tokias duomenų bazes sudarinėti. Idėja gera, bet utopinė. Kaip ir manoji, turbūt smile.gif

Dėl Earth Science rūgštinio losjono... Ir Mary Kay. Na, norint pradėti diskusiją, pirma reiktų, kaip čia pasakius, susitarti dėl terminų ir sulaukti tavo argumentų, kad būtų pradinis taškas. Nes tema plati, iki apsiputojimo galima diskutuot biggrin.gif Taigi, kodėl tas ceteareth-5 ir kiti raudoni ingredientai yra blogai, iš kur tokia nuomonė ir kuo remiantis susidaryta? Cosmetic Check?
Vat tada galim sau ramiai pafilosofuoti smile.gif

Dėl ceteareth naudingumo vs kenksmingumo. Tai šiuo atveju yra pagalbinis ingredientas, tad jo funkcija nėra kažką konkrečiai naudingo odai daryti. Jis tiesiog “padeda” kitoms sudėtinėms dalims. Panašiai, kaip konservantai, stabilizatoriai, emulsikliai ir t.t.
Tik pastebėjimas- šiuo atveju ceteareth-5 nėra vienas iš pagrindinių sudėtyje, maksimum bus 2%, o realiai turbūt ir mažiau, nei 1%.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 22 sausio 2012 - 23:10