QUOTE(suntea @ 2012 03 01, 18:44)
"Kai pakris neutrofilai, tada reikės jums lašišos, ikrų, vyno raudono, būtent, pinot noir veislės...
-A kas tas yr, neutrofilai?
-Ir vėžininkams negalima jokių lašišų. Negalima jokios ikros, nes juose labai daug vitamino D... Ir omegos.
Vėžys minta vitaminu D. Vitaminu B nustojo maitintis, dabar jo mėgstamiausias, D...
Tai kaži, dabar galvoju, jei lašiša yra žuvis, tai ir ryklys žuvis? O jei ryklys yra žuvis, tai jame irgi gali pasitaikyti vitamino D? O jei jau ryklyje yra vitamino D, tai ir jo kremzliukuose? Irgi?
O kuo skiriasi ryklio kremzlės ištrauka, nuo ryklio taukų? Ir kažką esu girdėjusi apie ryklio pelekus... Nežinote, gal jie gydo vėžį? Gal juose nesikaupia jokie vitaminai D? Tik vėžines bakterijas užmušančios medžiagos?
Suntea, mano mylima gražuole, ne ten papuolei. Užmiršk žuvis. Pasikalbėkima pie vyną.
Šis forumas persunktas alkoholiu. Dešimtis kartų skaičiau, kad moterys prieš (ar po) švitinimą geria brendžiuką. Kitos geria konjaką. Lyg konjakas nebūtų brendžiu. Apie raudonojo vyno gerąsias savybes visi daktarai nuleidžia ... rankas.
Bet nustebau, kai prieš kelias dienas forume (šiame ar Neligoniukų, nes tingiu ieškoti) buvo išsakytos nuomonės: jūs ką, vyną geriat??????? Buvo buvo, neginčykit. Vyno negalima, bet brendžiuką geriam.
Užjaučiu visas dėl ligos. Linkiu kuo greičiau pasveikti. Tik norėtųsi susitarti, kad būtume koordinuoti, nes, žinau, skaito šį forumą daugiau, nei jame rašo. Jei galima brendžiuko, kodėl negalima vyno? Kaip pirmą kartą skaitančiam šį forumą ligos prispirtam žmogui iššifruoti jūsų pamokymus? Vieni klauso chemoterapeuto, kuris pataria kažko nevartoti, kitas aiškina, kad jo chemoterapeutas tą leidžia.
Papasakosiu, progai pasitaikius, apie jūsų ikrus (yra ikrai, ne ikra, jeigu ką).
Ikrai - žuvų kiaušinėliai. Juose yra užšifruota visa informacija, kuri leidžia iš tų kiaušinėlių išaugti dideliai žuviai. Lygiai taip pat, kaip kviečių (miežių, avižų ar šunažolių...) želmenyse yra informacija ir priesakas, kad iš tų želmenų išaugtų varpa su grūdais. Bet jūs bet kokių sulčių, nekalbant jau apie kviečių želmenų - ne ne ne, nes taip sakė vienas profesorius, kuris iš tikro neturi profesoriaus vardo. Taigi ikrus su augimo hormonais galima vartoti kraujui gerinti (neutrofilams kelti), o kviečių želmenų - ne. Rekomendacijų valgyti ikrus čia yra apsčiai, nesiginkite ir nenuginčysite. Ar jus kas klaidina, ar jūs savo noru tą renkatės? Nesmerkiu, tik nuoširdžiai klausiu, nes nieko nesuprantu.
Reziumė. Vyno negalima, brendžiuką geriame. Sulčių negalima, bet ikrus valgome.
Dar apie vyną. Kodėl vynas taip yra garbinamas? Atsakymas juk labai paparastas. Viduramžiais, kai viskas buvo apšikta ir pamazgos tekėjo gatvėmis, trūko švaraus vandens. Vynmedžiai, siurbdami tą sušiktą vandenį, jį filtruodavo (ir filtruoja, kaip ir visi medžiai) ir uogose, vynuogėse, buvo tik švarūs vynmedžio syvai. O kaip tas sultis išsaugoti ilgiau? Fermentuoti (rauginti). Susidaręs alkoholis užkonservuodavo tas sultis ir jas buvo galima laikyti neribotai ilgai (su sąlyga, kad negautų deguonies, nes kitaip virs į actą). Tai kodėl jūs tuos syvus niekinat?