Įkraunama...
Įkraunama...

Vitražinės plėvelės klijavimas ant stiklo

Sumeistravo vyras lentyną knygoms su stiklinėm durelėm ir nusprendėm, kad labai nesimatytų knygos, užklijuoti ant skaidraus stiklo vitražinę plėvelę. Ją mes pirkom Senukuose. Na klausimas toks: Gal kas jau susidūrėt su vitražinių plėvelių klijavimu ant stiklo? Iš kurios stiklo pusės jos turi būti klijuojamos (išorės ar vidaus)? Aš svarstau, kad jei dėl stiklo valymo, tai geriau iš vidinės pusės klijuoti, bet iš išorinės pusės atrodo gražiau g.gif Kaip geriau priklijuoti, kad nesigautų oro burbuliukų? Labai laukiu jūsų patarimų 4u.gif
Atsakyti
Issikirpk kiek didesne, negu reikia (kartus patyrimas). Pradek nuo kampo. Nenuimk apsauginio popieriaus viso. tik pati kampeli. Ji atlenk, plevele prispausk vienu pirstu, ir tada palengva viena ranka is apacios trauk popieriu salin, kita is virsaus reguliuok. Svarbiausia, neskubek. As turiu specialu spateli, toki plastmasini keturkampi, jo briauna ne astri, o uzapvalinta - na brauki vis, kad puslyciu nesidarytu. Su laiku patyrimas ateina. Aisku, nepasisekus galima nuimti ir vel bandyti, bet plevele kiek issitampo, tai geriau is pirmo karto kad pasisektu. Viska priklijavus astriu peiliuku nupiauni pertekliu. Is kurios puses, negaliu patarti. As ant lango stiklo klijuoju tokia nuimama (kur vandeniu drekinama), tai ten kita litanija. Ta tai normaliausiai valosi, rudeni, kai saule neberyski, nuimu, suvynioju ant apsauginio popieriaus ir padedu iki kitu metu. Tu, kiek supratau, turi ta klijais padengta. Buvau tokia tulike ant sienos uzklijavusi (nors rasyta stiklui), nieko, valiau normaliai, nepastebejau, kad verktu.
Atsakyti
Pas mus ant duru stiklo tokia plevele, ir jokio skirtumo is kurios puses
Atsakyti
Na nezinau, bet man atrodo kad vistiek stikla noresis pavalyti dazniau is isores tai gal geriau klijuoti vidinej pusej...
Mes bent jau matine plevele klijuojam jau kelinta karta tai vidinej pusej butinai...
(vis sudauzom netyciom dureles tai reikia naujas uzsisakyti) biggrin.gif

O AMALIA paaiskino tai labai tiksliai... thumbup.gif
Atsakyti
as klijavau ant isorines stiklo puses. Taip pat pirkau is Senuku. O jei klijuosi is kitos puses, tai vitrazas bus labai neryskus - per stikla matysis isvirkscia puse.
Jei susidarys puslyciu, pradurk su adata ir paspausk. Tada labai gerai issilygina ir nieko pastebimo nelieka.
Atsakyti
O aš klijavau spalvotą vitražą balkone. Labai gražiai atrodo. Net tėvai pavogė mano idėja. Atsiribojau nuo kaimynų.
Atsakyti
Išsikirpus reikiamą dydį reikia pradėti klijuoti nuo viršaus palaipsniui kempine ar sausu skudyrėli gerai pritrinant prie stiklo. Ir jokių praoblemų, o atrodo išties puikiai smile.gif
Atsakyti
aš klijavau matinę su gruoblėtu rašteliu ant išorinės pusės, o spalvotas vitražas iš vidinės pusės nelabai gražus - neryškiai matosi. o valymas neturėtų pakenkti spalvoms(aišku, žiūrint su kuo valysi mirksiukas.gif ).
Atsakyti
gal zinot ar tos pleveles ant veidrodziu galima klijuot?

as ju niekur nemaciau- kokiams skyriuje buna?
o kokiu vaikisku buna piesinuku ant stiklo klijuojamu, kad paskui nusiimtu...
( cia as tokia minti turiu ant stumdomu duru veidrodzio kazka uzklijuot... )
Atsakyti
o mes kai užsimanėm patamsinti stikla virtuvės komplekte nuvažiavom pas mašinų stiklu tamsintojus ir jie užklijavo plevelę , padarė tikrai laibai gerai

nors ko gero galėjom ir patys smile.gif
Atsakyti
Labai grazu vitrazai, as pati megstu juos daryti, paisau ant indu, veidrodziu, o klijuoti reikia is vidaus jusu atveju, nes vitrazai daromi ten kur mazesnis aplinkos poveikis rolleyes.gif
Atsakyti
siaip tos pleveles tai vienkartinis dalykas, aisku, jeigu norite daznu pasikeitmu tai labai gerai.. dazniausiai po 2-3 metu pradeda atsilupineti kampai, o jeigu ji priklijuota vonioje, tai dar greiciau.. smile.gif
beja, stiklo dekoravimo plevele ir vitrazas tai du skirtingi dalykai, ir netgi nepanasus smile.gif plevele niekada neprilygs vitrazui. smile.gif
Atsakyti