Įkraunama...
Įkraunama...

Burito

Tikri Amerikos meksikiečių buritai

2006 metais teko 4 mėnesius gyventi ir keliauti po visą Kaliforniją. Vietiniai rekomendavo labai skanių buritų restoraną. Buritai - tai meksikiečių išeivių, gyvenančių JAV, pagrindinis ir vienas iš populiariausių greito maisto užkandžių. (Tikri meksikiečiai net nežino kas tas burito, buritai paplitę JAV ir turistinėje Meksikos dalyje kur pilna amerikiečių). Pabandysiu aprašyti visą receptą (kai kurie ingredientai truputį sulietuvinti, kad lengviau būtų galima rasti mūsų parduotuvėse).

user posted image

Ingredientai:
1) Romaine Lettuce - paprastos salotos, gali būti pekino kopūstas;
2) Guacamole - labai populiarus padažas daromas iš avokado vaisiaus. Sutrinti avokado minkštimą, pabarstyti šviežių kalendrų, įdėti smulkintą raudoną svogūną, druskos ir prispausti česnako bei šiek tiek citrinos sulčių (avokadas rekomenduojamas gerai prinokęs, rudos spalvos);
3) Sūris - mišinys iš dviejų rūšių tarkuoto sūrio. Čeder ir Jack (kietas karvės pieno sūris);
4) Grietinė;
5) Tomatillo Red-Chili Salsa - salsa daroma iš trintų pomidorų, pagardinama čili pipirais;
6) Roasted Chili-Corn Salsa - salsa daroma iš konservuotų kukurūzų, paprikų, čili pipirų, šviežios kalendros, raudonųjų svogūnų. Viskas supjaustoma smulkiai;
7) Tomatillo Green-Chili Salsa - smulkinti pomidorai, smulkintos žaliosios paprikos, smulkinti raudoni svogūnai, čili pipirai;
8) Fresh Tomato Salsa - švieži smulkiai pjaustyti raudoni pomidorai, kalendra, svogūnas;
9) 10) 11) 13) Pasirinktinai pagal skonį gali būti naudojama kiauliena, vištiena, jautiena ir t.t. Man, asmeniškai, patiko Carnitas (kiauliena). Smulkinta kiauliena kepama su čiobreliais, lauro lapais, kadagio uogomis, juodaisiais pipirais. Viskas apkepama, paskui troškinama apie valandą ant mažos ugnies;
12) Pinto Beans - šviesios pupelės, pagardintos kumpiu;
14) Black Beans - tamsios pupelės su česnaku ir kmynais;
15) Fajita Vegetables - balti svogūnai, žaliosios paprikos, raudonėliai, viskas sumaišoma su sojos padažu;
16) Cilantro-Lime Rice - Birūs ryžiai pagardinti citrusinių vaisių sultimis, krapais, kalendra.

Paimam tortilla blyną, ištepame jį grietine (4) ant viršaus dedam plonai ryžius (16). Ant ryžių mėsą (9,10,11,13), tada gvakamolę (2) ir visas kitas likusias daržoves bei padažus, pupeles, apibarstom sūriu ir susukam. Skanaus!!!

Pastaba: salsą galima naudoti tik vienos rūšies arba daryti mix'ą iš visų. Skonio reikalas.

p.s. kad būtų "tikras" skonis būtinai reikia gvakamolės padažo. Taipogi suviniotas buritas nekepamas, nešildomas. Turi būti tik šilti ingredienta (ryžiai, mėsa).
Atsakyti
oi dar dabar prisimenu skoni ju kaip valgiau JAV. Labai patiko thumbup.gif .
Atsakyti
o kaip gaminama ta vistiena? man skaniausia su pupelem vistiena ir astriaja salsa
Atsakyti
Niam..kaip skaniai atrodo wink.gif
Atsakyti
thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(emiliuxas @ 2012 09 28, 00:04)
o kaip gaminama ta vistiena? man skaniausia  su pupelem vistiena ir astriaja salsa


Vištiena marinuojama visą parą (pipirai, čili ir „dūminis“ padažas/marinatas, gali būti bbq), tada kepama ant grotelių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AndriusM_Photo: 12 kovo 2013 - 16:18
gal kiek ne i tema, bet kur lietuvoje galima rasti tu juoduju pupeliu gal kas zinot? saket patiekalas sulietuvintas, tai manau galima visu ingridientu isigyti Lietuvoje. anksciau ju buvo galima rasti Rimi, konservuotu. dabar neberandu niekur doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2013 03 13, 10:02)
gal kiek ne i tema, bet kur lietuvoje galima rasti tu juoduju pupeliu gal kas zinot? saket patiekalas sulietuvintas, tai manau galima visu ingridientu isigyti Lietuvoje. anksciau ju buvo galima rasti Rimi, konservuotu. dabar neberandu niekur  doh.gif

Norfoje tikrai yra, maximoje, atrodo, irgi. Tik nevirtu/nekonservuotu.
Atsakyti